Przegląd okresowy w ASO
Miesiąc temu w Krakowie w Andorze bezproblemowo zrobiłem przegląd z własnym olejem, ale filtry były z Mazdy, jednak jeśli mnie pamięć nie myli to coś kręcili nosami na mój olej.
Mam tez pytanie z innej beczki- czy któryś z dumnych właścicieli CX3 wymieniał klocki hamulcowe w swojej karocy? Możecie polecić konkretnego producentów klocków i ewentualnie miejsce gdzie to robiliście?
w ASO wycenili na minimum 750 zł, więc może uda się zaoszczędzić
Mam tez pytanie z innej beczki- czy któryś z dumnych właścicieli CX3 wymieniał klocki hamulcowe w swojej karocy? Możecie polecić konkretnego producentów klocków i ewentualnie miejsce gdzie to robiliście?
w ASO wycenili na minimum 750 zł, więc może uda się zaoszczędzić
- Od: 6 sie 2016, 23:04
- Auto: Mazda CX5 2.5 194 KM AWD Soul Red
Przymierzam się do 3. przeglądu w kwietniu.
Najsensowniejsze dla mnie kierunki poniżej:
Tarnowskie Góry koszt przeglądu 1260 zł, do tego wymiana klocków przód (sama robocizna) – 110 zł. (MIRAI). Mam najbliżej – 3 km, ale jest oczywiście najdrożej
Katowice 1190 zł, wymiana klocków 120 zł. (PROMOTO)
Częstochowa 1040 zł, wymiana klocków 120 zł
(KLIMCZAK). Mam najdalej, bo około 45 minut jazdy, ale najtaniej 
PS
Dzwoniłem też do tej zachwalanej Andory i koszt 1200 + wymiana klocków przód 230 zł
Tarnowskie Góry koszt przeglądu 1260 zł, do tego wymiana klocków przód (sama robocizna) – 110 zł. (MIRAI). Mam najbliżej – 3 km, ale jest oczywiście najdrożej
Częstochowa 1040 zł, wymiana klocków 120 zł
PS
Dzwoniłem też do tej zachwalanej Andory i koszt 1200 + wymiana klocków przód 230 zł
Jeśli to "po drodze" zapraszam do ASO Toruń . Umówiony jestem na 3-ci przegląd za 860zł.
Bydgoskie ASO chciało prawie 3 stówki drożej a usługi ok. i na tym samym poziomie (1-szy przegląd tam dokonany). Dobrze dla nas , że tu działają zasady rynkowe – czyli można ...
Bydgoskie ASO chciało prawie 3 stówki drożej a usługi ok. i na tym samym poziomie (1-szy przegląd tam dokonany). Dobrze dla nas , że tu działają zasady rynkowe – czyli można ...

Też polecam Toruń (własciwie Łysomice). 2-gi przegląd dwa tyg. temu za 918 zł. Plus miła i pomocna obsługa. Niebywałe ale w sąsiednim salonie chcieli 1.400 !
Panowie piszcie czy z olejem własnym i filtrami , czy bez ?, jaka cena oleju itp. będzie dokładniejsza informacja
Chodzi o całość ceny przeglądu , i czy doliczają przegląd karoserii jak niektóre ASO?
Zaraz ktoś napisze że zrobił za 600 zł , a nie powie że olej i filtry kupił za 500...
+ 150 przegląd karoserii
No i dobrze by było podać jaki olej?, ja np. mam 0W20
Pozdrawiam
Zaraz ktoś napisze że zrobił za 600 zł , a nie powie że olej i filtry kupił za 500...
No i dobrze by było podać jaki olej?, ja np. mam 0W20
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 1 mar 2019, 20:04 przez andrep, łącznie edytowano 1 raz
luc(dz)ki lu napisał(a):Też polecam Toruń (własciwie Łysomice). 2-gi przegląd dwa tyg. temu za 918 zł. Plus miła i pomocna obsługa. Niebywałe ale w sąsiednim salonie chcieli 1.400 !
całość: komplet materiałów , olej 0W20. W tej cenie także przegląd lakieru. Z uwzględnieniem zniżki na kartę VIP
Ja mam zawsze swój i nic mi nie odradzają
, zalewam taki jak w fabryce czyli 0W20.
Decyzja należy do Ciebie
, tu jest dyskusja na temat oleju ale po tym to dopiero mętliku dostaniesz
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... ead#unread
W rogu w serwisie stoją beczki z olejem 5W30 to co mają proponować?
Pozdrawiam
Decyzja należy do Ciebie
W rogu w serwisie stoją beczki z olejem 5W30 to co mają proponować?
Pozdrawiam
andrep napisał(a):W rogu w serwisie stoją beczki z olejem 5W30 to co mają proponować?![]()
![]()
W serwisach zazwyczaj stoją beczki tego, który ma najlepszą marżę lub benefity.... A macie chociaż jakieś podejrzenia jakiej firmy zazwyczaj są beczki w ASO? Mam tylko nadzieję, że nie Castrola?
Cześć,
gdzie kupujecie filtry do Waszych CX3?
Oczywiście nie mówię o ASO;)
Czeka mnie pogwarancyjny serwis, a coś nie mogę znaleść w sieci kompletu filtrów.
Poratujcie namiarem na sprawdzony sklep, który ma filtry do CX3.
Mam też 3 i tutaj skompletowanie filtrów nie było problemem
gdzie kupujecie filtry do Waszych CX3?
Oczywiście nie mówię o ASO;)
Czeka mnie pogwarancyjny serwis, a coś nie mogę znaleść w sieci kompletu filtrów.
Poratujcie namiarem na sprawdzony sklep, który ma filtry do CX3.
Mam też 3 i tutaj skompletowanie filtrów nie było problemem
- Od: 5 lut 2014, 22:57
- Auto: Mazda 3 BM 2014 Sedan 120 KM Skyenergy Jet Black
[quote="andrep"]Ja mam zawsze swój i nic mi nie odradzają
, zalewam taki jak w fabryce czyli 0W20.
Decyzja należy do Ciebie
, tu jest dyskusja na temat oleju ale po tym to dopiero mętliku dostaniesz
Nie dostaniesz mętliku bo odpowiedz końcowa jest prosta – jeśli chcesz kupić dobry jakościowo produkt dużo lepszy niż zaleca fabryka i przy tym nie wydać majątku kupuj shella0w20
Decyzja należy do Ciebie
Nie dostaniesz mętliku bo odpowiedz końcowa jest prosta – jeśli chcesz kupić dobry jakościowo produkt dużo lepszy niż zaleca fabryka i przy tym nie wydać majątku kupuj shella0w20
Furiat napisał(a):Przymierzam się do 3. przeglądu w kwietniu.
Częstochowa 1040 zł, wymiana klocków 120 zł(KLIMCZAK). Mam najdalej, bo około 45 minut jazdy, ale najtaniej
PS
Zadzwoń jeszcze do Emil Frey w Krakowie.
Emil Frey w Krakowie to kupa, we wrześniu ubiegłego roku próbowałem umówić się u nich na 2-gi przegląd okresowy i robili wielką łaskę że zechcą zrobić przegląd Mazdy (bo zajmują się głownie Subaru). Dlatego w końcu zdecydowałem się na Anndorę, bo byli ciut tańsi i bez problemu ustalili termin przeglądu.
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego taki Emil Frey nie szanuje posiadaczy Mazd i gardzi łatwą kasą, tj. wpisu w DSR Mazdy i wymianę materiałów eksploatacyjnych.
Swoją drogą zastanawiam się dlaczego taki Emil Frey nie szanuje posiadaczy Mazd i gardzi łatwą kasą, tj. wpisu w DSR Mazdy i wymianę materiałów eksploatacyjnych.
wojtas82 napisał(a):Swoją drogą zastanawiam się dlaczego taki Emil Frey nie szanuje posiadaczy Mazd i gardzi łatwą kasą, tj. wpisu w DSR Mazdy i wymianę materiałów eksploatacyjnych.
A to ciekawoskta przyrodnicza ja jak dzwonie zawsze jest termin (wiadomo z dnia na dzień ciężko) ale zawsze oceniam na 5+ obsługę oraz wiedzę Panów przyjmujących zlecenie. Przy zgłaszaniu uwag co do parowania świateł udostępnili notatkę MMP z opisami także ja do tego serwisu nie mam zastrzeżeń, a i mazd mają sporo na przeglądach.
Mazda CX-3 2018 i już 11 miesięcy od zakupu? Przecież końcem września były pierwsze modele 2018...
A to nie jest tak, że na 2tyg albo właśnie miesiąc przed terminem informuje? Zadzwoń może po prostu do ASO i zapytaj co zrobić.
A to nie jest tak, że na 2tyg albo właśnie miesiąc przed terminem informuje? Zadzwoń może po prostu do ASO i zapytaj co zrobić.