Z inspiracji kolegi Darreckiego postanowiłem zainstalować w DJ ojca zestaw lampek wraz ze schowkiem na okulary. Z góry przepraszam za brak fotorelacji ale całość jest tak prosta, że nie jest ona konieczna. Całość zajęła jakieś 20 minut.
Wstępnie rozebrałem element u siebie w BM i stwierdziłem, że sam montaż nie będzie super skomplikowany. Zakupu części dokonałem na znanym portalu aukcyjnym. Sam koszt części mnie zaskoczył. Na element z dostawą wydałem 30 zł.
Po zdemontowaniu elementu w DJ okazało się, ze wszystkie elementy mocujące znajdują się w samochodzie i jedyne co trzeba zrobić to odpowiednio wyciąć otwór w podsufitce. Tutaj z pomocą przyszli projektanci samochodu. Od wewnętrznej strony podsufitki jest wgłębienie-linia wzdłuż, której należy wyciąć otwór. Praktycznie nie da się pomylić. Po wykonaniu tej czynności nie pozostaje nic innego jak zamontować oświetlenie. Musimy wcześniej się zaopatrzyć w dwa blachowkręty 4 mm z dużym łbem. U mnie zadziałały wkręty z wiertłem. Długość w zasadzie nie ma znaczenia, 15 – 40 mm, miejsca jest dużo.
Oczywiście wtyczki od oświetlenia są identyczne. No i znalazłem wreszcie mikrofon. Trzeba go przełożyć.
Schowek na okulary w podsufitce – montaż – opis.
Strona 1 z 1
Gratulacje!
Takie głupie pytanie – to tam jest mikrofon? Nawet jeśli, to po co przekładać?
Takie głupie pytanie – to tam jest mikrofon? Nawet jeśli, to po co przekładać?
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Może faktycznie nie trzeba go przełożyć a przepiąć wtyczki.
Ja mikrofon przekładałem bo z zakupionego sobie wymontowałem i w efekcie przy całej operacji łatwiej było go wyjąć ze starej lampy niż biegać do garażu
.
Sam byłem ździwiony, że tam jest mikrofon ale miejsce równie dobre jak każde inne. Znajduje się pomiędzy schowkiem a lampką, za dziurkami po lewej stronie od wyłącznika. Najlepsze jest to, że jak szukałem lampy to widziałem zdjęcia gdzie były dwa mikrofony. Dla mnie to już zagadka w jakim celu chociaż podczas prowadzenia rozmowy podobno pasażera na prawym fotelu gorzej słychać. Drugi mikrofon rozwiązuj problem.
Ja mikrofon przekładałem bo z zakupionego sobie wymontowałem i w efekcie przy całej operacji łatwiej było go wyjąć ze starej lampy niż biegać do garażu

Sam byłem ździwiony, że tam jest mikrofon ale miejsce równie dobre jak każde inne. Znajduje się pomiędzy schowkiem a lampką, za dziurkami po lewej stronie od wyłącznika. Najlepsze jest to, że jak szukałem lampy to widziałem zdjęcia gdzie były dwa mikrofony. Dla mnie to już zagadka w jakim celu chociaż podczas prowadzenia rozmowy podobno pasażera na prawym fotelu gorzej słychać. Drugi mikrofon rozwiązuj problem.
Strona 1 z 1