Jakie świece zapłonowe do Mazda2 DJ?
No tak...zawsze coś lub cuś, albo jak nie kijem, to pałką
. Nie pozostaje nic innego jak sprawdzić i porównać wzrokowo, te które były w głowicy przez 17 tys km, z tymi które teraz kupiłem. Na poprzednich, co widać na zdjęciach w poprzednim wpisie, wypalonych do imentu był napis Made in China...więc liczę, że napis Made in Japan potrafi więcej
.
Co ciekawe, wszędobylska AI "tłumaczy", że ten ciąg cyfr kodu kreskowego to kod produktu, a nie kod kraju wytworzenia.
Albo wszyscy kłamią, albo zostaną założone ponownie uniwersalne Denso IXEH22TT, do których wymiany zostało 5300 km.
Co ciekawe, wszędobylska AI "tłumaczy", że ten ciąg cyfr kodu kreskowego to kod produktu, a nie kod kraju wytworzenia.
Albo wszyscy kłamią, albo zostaną założone ponownie uniwersalne Denso IXEH22TT, do których wymiany zostało 5300 km.
Oby było lepiej
1 fota kod 042511047129 – ChRL
2 fota kod 042511035324 – JPN
Ktoś oszukuje?
1 fota kod 042511047129 – ChRL
2 fota kod 042511035324 – JPN
Ktoś oszukuje?
Nie wiem, kto i jak oszukuje, ale należy rozwiać wątpliwości dla użytkowników i potomnych.
Żeby było śmiesznie, to nowe Denso TT zakupione w IC...są produkcji chińskiej!
Zacznę od zamieszczenia zdjęć, żeby każdy korzystający z forum mógł sobie porównać za co warto zapłacić, a co omijać szerokim łukiem.
P.S. dodam, wyjaśniając, że najbardziej wypalona świeca NGK, została zakupiona jako oryginał(opakowanie znalazłem w garażu, sygnowane logo Mazdy) musi być podróbą, bo wytrzymała tylko 9800 km. Mam nadzieję, że teraz nikt się nie pomyli i wyciągnie odpowiednie wnioski. Prostuję wczorajszą pomyłkę, do wymiany oleju i świec zostało 4300 km. Wówczas zamieszcze zdjęcia świec Denso TT produkcji chińskiej po 10 tyś km(zakupionych w IC).
Żeby było śmiesznie, to nowe Denso TT zakupione w IC...są produkcji chińskiej!
Zacznę od zamieszczenia zdjęć, żeby każdy korzystający z forum mógł sobie porównać za co warto zapłacić, a co omijać szerokim łukiem.
P.S. dodam, wyjaśniając, że najbardziej wypalona świeca NGK, została zakupiona jako oryginał(opakowanie znalazłem w garażu, sygnowane logo Mazdy) musi być podróbą, bo wytrzymała tylko 9800 km. Mam nadzieję, że teraz nikt się nie pomyli i wyciągnie odpowiednie wnioski. Prostuję wczorajszą pomyłkę, do wymiany oleju i świec zostało 4300 km. Wówczas zamieszcze zdjęcia świec Denso TT produkcji chińskiej po 10 tyś km(zakupionych w IC).