Mam do Was pytanie: czy wiecie ile kosztuje w serwisie aktualizacja MZD connect lub czy ktoś z Was samemu zmienił system tak by działał Android Auto?
Posiadam w aucie wersję systemu operacyjnego 59.00.504 EU N i taką samą wersję pakietu awaryjnego
Pozdrawiam.
Aktualizacja MZD connect
Strona 1 z 1
Przy przeglądzie za darmoszke, bez przeglądu policzą pewnie roboczogodzinę. Najlepiej zadzwonić do kilku najbliższych ASO i zapytać o cenę brutto takiej akcji bo może się różnić między serwisami.
Zakładam że chcesz moduł z Aliexpress sobie zainstalować który jest w sumie 1 do 1 z tym co daje oryginalnie mazda. Jak tak to sam aktualizacje możesz zrobić jak się nie boisz. Ew. na OLX ludzie się ogłaszają, że ogarniają takie tematy.
Zakładam że chcesz moduł z Aliexpress sobie zainstalować który jest w sumie 1 do 1 z tym co daje oryginalnie mazda. Jak tak to sam aktualizacje możesz zrobić jak się nie boisz. Ew. na OLX ludzie się ogłaszają, że ogarniają takie tematy.
Miałem zamiar dzwonić, ale nie mając czasu, bo były ważniejsze zajęcia, naiwnie pomyślałem, że ktoś z użytkowników forum już to przerabiał.
W przyszłym tygodniu podjadę salonu, do Gdyni na Łużycką, więc się dowiem czy(się da) i za ile(i dlaczego tak drogo
) i dam znać co i jak.
Pozdrawiam
W przyszłym tygodniu podjadę salonu, do Gdyni na Łużycką, więc się dowiem czy(się da) i za ile(i dlaczego tak drogo
Pozdrawiam
- Od: 17 sie 2024, 09:42
- Auto: Mazda2, DJ, Skyactiv 1,5(90
KM), 2018
Zgodnie z obietnicą informuję, że cena usługi aktualizacji MZD Connect w serwisie Goworowski w Gdyni na Łużyckiej wynosi 175 zł. Czas wykonania aktualizacji bardzo uprzejmy Pan określił na ok. 1 godzinę. Zaktualizują do wersji 70.00...i cos tam jeszcze
Jestem umówiony na najbliższy wtorek, tj. 26.11.2024.
Pozdrawiam.
Jestem umówiony na najbliższy wtorek, tj. 26.11.2024.
Pozdrawiam.
KM), 2018
Koniu25 napisał(a):Zrealizowałeś plan? Masz juz AA i CarPlay?
Tak, zrealizowałem, ale nie w serwisie, tylko prywatnymi kanałami. Dzięki temu mam dodatkową aplikację speedometer(Mazda 2 nie ma zegara temperatury płynu chłodzącego, stąd ta aplikacja ją pokazująca+parę innych mniej przydatnych rzeczy) i odblokowany dotyk w MZD w czasie jazdy. Android Auto "chodzi" za pomocą przystawki na USB zakupionej na Aliexpress za parę dyszek(78 zł) lub za pomocą kabla USB. Sterowanie AA odbywa się za pomocą pokrętła w przypadku Androida, zaś aplowski srajfon "chodzi" bez kabla(podobno, nie mam i mieć nie będę, więc nie sprawdzę
(zapewne wina obsługi zarówno AA i przystawki przesyłającej nawigację wraz z muzyką ze spotify). Może jest na to jakiś sposób, bo to co się w miarę sprawdza przy jeździe dookoła komina, na pewno nie wystarczy na dłuższe trasy, więc w planie jest zakup przewodu przejściówki z USB do USB C, długości 25 cm, na którym będzie wszystko działać wraz z (bardzo)wolnym, ale jednak ładowaniem telefonu.
KM), 2018
beniu55 napisał(a):Ładowanie z oryginalnych portów usb to jakieś 500mA, po zmienie fizycznie modułu gniazd USB wynosi 2A.Więc sam kabelek nie pomoże.
Nie bardzo rozumiem ten kawałek Twojego postu: "nie pomoże".
Oryginalny port z gniazdami USB został zmieniony na taki z AA i CarPlay(z Aliexpress za 179 zł) i nadal realizuje ładowanie telefonu(baaaardzo wolne, jak to u Mazdy
Zanim dokupiłem "leniwca bezkablowego" w postaci przystawki, przy pełnym naładowaniu telefonu 100%, i po przejechaniu ok. 75 km, stan baterii wynosił 97%, więc jakiś plus podłączenia kabla na długą trasę jednak jest. Wygoda, lenistwo i brak pałętających się kabli jest fajne, ale powoduje straty
KM), 2018
Chodziło o to, że sama instalacja nowej wersji nic w systemie nie zmienia.
Kolega Beniu55 nie zauważył jednak, że aby zadziałał AA i CP konieczna jest wymiana modułu, którą już zrobiłeś chociaż o tym wcześniej nie piałeś – warunek konieczny dla AA.
Dziwne jest tylko, że po tej wymianie dalej masz jak piszesz " baaaardzo wolne ładowanie, jak to u Mazdy
".
Właśnie do tego odnosi się Beniu55. Teraz ładowanie przy maksymalnym prądzie 3 A ( wcześniej maks. 0,5A ) powinno być dużo szybsze. Ja u siebie widzę różnice.
Może nowy moduł USB jest uszkodzony a może coś nie tak z kablem ?
Kolega Beniu55 nie zauważył jednak, że aby zadziałał AA i CP konieczna jest wymiana modułu, którą już zrobiłeś chociaż o tym wcześniej nie piałeś – warunek konieczny dla AA.
Dziwne jest tylko, że po tej wymianie dalej masz jak piszesz " baaaardzo wolne ładowanie, jak to u Mazdy
Właśnie do tego odnosi się Beniu55. Teraz ładowanie przy maksymalnym prądzie 3 A ( wcześniej maks. 0,5A ) powinno być dużo szybsze. Ja u siebie widzę różnice.
Może nowy moduł USB jest uszkodzony a może coś nie tak z kablem ?
beniu55 napisał(a):Sory nie doczytałem że wymieniłeś porty.
Wydawało mi się, że wymiana portu to oczywista oczywistość
Więc nie ma co się młotkiem po głowie traktować. Jest

KM), 2018
Strona 1 z 1