RobertPi napisał(a):ILKR to NGK ale jedna uwaga.
Irydy wymieniamy po 120 kkm.
Na razie masz spokój.
Mam, ale pozorny

. Z doświadczenia nie mogę jednak być aż tak spokojny. "Przerabiałem" Denso w Peugeot 307, 2,0 benzyna, 136 KM i udało mi się dojechać tylko do Gdańska(ok 60 km) i połowę drogi z powrotem. Nagle coś zaczęło potwornie klekotać spod maski, ale, że nic się nie rozsypało po jezdni, a naocznie nie udało się niczego dostrzec(zresztą na drodze i tak nic bym z tym bez kluczy nie zrobił) wróciłem z tym klekotem do domu i okazało się, że pękła porcelanka i ciśnienie z cylindra uciekając przez nią podnosiło luźną porcelankę wydając odgłos stukania. Dodam, że świece były dokręcane kluczem dynamometrycznym zgodnie z zaleceniem producenta – 24Nm.
Więc, tym razem chcę dmuchać na zimne

. Nie widzę sensu w wykręcaniu świec po tylko by je sobie pooglądać, czy jest koloru jasnoszarej kawy z mlekiem czy czarna jak smoła, tym bardziej, że raz dopasowana uszczelka może, choć nie musi, być przyczyną kłopotów.
Zadam jeszcze pytanie; jak wygląda Wasze doświadczenie nabyte na Maździe: które z tych dwóch wybrać?
Denso czy NGK – które z nich są z tych lepsiejszych i wzmocnionych od lepszych nie wzmocnionych, jak gada "Złomnik"

? Cena za komplet podobna, więc postawię na jakość i Wasze doświadczenie.
Pozdrawiam.