WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 15:04

Pinky moge to wziasc na siebie. Jak wyjdzie zle to przyjme pretensje i zazalenia i wyciagne wnioski. A jakies juz są skoro Ty zacząłes sie odzywac. Fajnie znow Cie widziec na forum.
Pozdrawiam :)
Szalotka

Postprzez Riki » 20 paź 2010, 15:17

Wow... :) wszedłem i jestem mile zaskoczony. Fajnie, że przyszedł czas na zmiany. Jestem "za" – zrobię wszystko aby być na najbliższym spocie. Podoba mi się pomysł ograniczenia spotkań, za to ten jedyny miałby być ciekawszy, być może wymagałby doinwestowania z naszej strony (np. jakieś gokarty) ale myślę, że o to właśnie chodzi. Nie chcę za mocno zabierać głosu :) bo ostatnio rzaaaadko bywałem i nie wiem jak aktualnie sprawa wygląda ale piszecie rozważnie i sensownie – podoba mi się :P
Kwestia terminu – myślę, że Piątek może być lepszy od Wtorku (propozycja kolegi Mazd Max <spoko>) i wtedy łatwiej chyba o ew. jakąś imprezę czy... wolny dzien nastepny :D
mazparts.pl
Firma

Od: 29 sty 2004, 21:48
Auto: 626 GE KL '94

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 15:28

Dzien spotkan zostanie ustalony w najblizszy wtorek

Teraz tak sami popatrzcie. Tak na zdrowy rozsądek.
Jak ladnie powracaja postacie. Jaka aktywnosc. I to pewnie jeszcze nie koniec.
W sumie przepraszalem za poruszenie tego watku ale widze nie ma za co :)
Szalotka

Postprzez pinky » 20 paź 2010, 15:30

gromaciek spotkamy się pogadamy zobaczymy co i jak, co do dnia to ankieta byłaby dobrym rozwiązaniem i niech wypowiedzą się Ci którzy uczęszczają na spoty regularnie jak i Ci którym wtorek ni w ząb nie pasuje.
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez Riki » 20 paź 2010, 15:34

gromaciek napisał(a):Jak ladnie powracaja postacie. Jaka aktywnosc. I to pewnie jeszcze nie koniec.

<czarodziej>
mazparts.pl
Firma

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 15:39

Dokladnie.
Ankieta powinna trwac nie dluzej niz tydzien od momentu zakonczenia najblizszego spotkania.
Bo odwiedzajacy i czytajacy watek są. Nie kazdy jednak pisze. To widac. Nawet teraz !! Wiec zbedne jest pozniejsze mowienie ze o niczym nie wiedzialem i jestem zaskoczony !! Zwykle sciemnianie i tyle.
A prawo pierwszenstwa glosu powinni miec stali bywalcy. Reszta oczywiscie tez. Tylko osoba mowiaca ze najlepszy termin to ten a nie bedzie na zadnym bo pozniej powie ze mu nie pasuje to dla bezpieczenstwa niech wstrzyma sie od glosu :) Taka mala wskazowka.
Szalotka

Postprzez AmRoZ » 20 paź 2010, 15:48

Spotkania zorganizowane o ktorych tutaj mowa nie są spotkaniami na wypady na gokarty etc ... na tego typu spotkania są odpowiednie wątki i poruszane propozycje spotkań by spotykać się osobno ... propozycje spotkania oraz ich wygląd raczej pozostanie bez zmian spotkanie zorganizowane ewentualnie można wprowadzić jakieś urozmaicenia typu kolumna przez miasto :) z flagą żeby pokazać się warszawce że istniejemy ... :D

Co do piątkowych spotkań fakt wtedy zapewne wielu z nas znalazło by więcej czasu ale jak i znalazły by się osoby które uciekają z miasta bo wiadomo jak to w wawce wygląda sprawa która pustoszeje na weekendy ... więc z tym bym uważał ale naturalnie wszystko kwestia głosowania ... uważam że gdyby takie terminy spotkań miały być ustalane te raz w miesiącu wstępnie powinny być uzgadniane na takim spocie później 2 dniowa ankieta co do kolejnego spotkania i dozobaczenia za miesiąc ;)

tyle z mojej strony ...

a i dodam jeszcze że po to jest forum żeby dyskutować o takich sprawach... nie ważne czy widzi to cały świat czy nie .... dyskusja jest potrzebna tym bardziej jak widać że temat wywołał zainteresowanie więc jest potrzebna taka rozmowa
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 15:57

Jak bedzie ustalone wszystko to nie bedzie zadnych ankiet !! Bo to wprowadzi kolejne niepotrzebne zamieszanie.
Ankieta ma byc celem ustalenia dnia spotkania. I pozniej trzymania sie tego. Raz w miesiacu juz chyba kazdy jakos sobie zgospodaruje czas. Dzien bedzie ustalony.

Chodzi o to zeby poczuc chec przyjazdu. Bo czasem fajnie poczekac na przyjemne chwile. A nie jak teraz. Do zobaczenia w przyszly wtorek. Ale kazdy nastepny jest przyszly :|
I z ta sama osobą widzisz sie za miesiac. Albo dluzej.

Zostawcie juz to. Porozmawiamy we wtorek bo co by nie bylo to i tak bedzie nie po czyjejs mysli.
Szalotka

Postprzez CezaR83 » 20 paź 2010, 16:12

Ankiet na stronie nie ma co robić, bo to bez sensu.... niech decydują ci co mają chęć przyjeżdżać i tak:
Dla tych co bedą we wtorek mam propozycje:
Pobierz To Wydrukuj, Zakreśl i przynieś we wtorek.
<czytaj>
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez arjot » 20 paź 2010, 16:34

sorry, dorzucę trzy grosze od siebie – zostałem tu tak jakby wymieniony (jako ten co był raz i więcej nie przyjechał). Jako nowy ani nie czułem się specjalnie odrzucony ani nie wymagałem zabawiania. Poznałem kilka osób, posiedziałem dwie godzinki z Cezarem i Lukerem gadając o trójkach.
Oczywiste jest, że ludzie spotykając się rozmawiają o rzeczach które ich łączą, więc ktoś nowy może stać z boku i nie bardzo czaić o co chodzi.
Co do olewki "nowego" – ja zostałem w moim odczuciu przyjęty pozytywnie, chyba by mi było głupio jakbym zauważył, że ktoś strasznie zmusza się do rozmowy ze mną...
Niestety praca bardzo ogranicza mi możliwości zjawiania się na spotach – mówię niestety, bo wywiozłem bardzo pozytywne wrażenia spod Torwaru jakiś czas temu.
Gromaciek – opcja przejeżdżającego spotu moim zdaniem umożliwiłaby dotarcie i dołączenie kilku osobom.
Tyle ode mnie. Jeśli wciąłem się w dyskurs niepotrzebnie to sorry.
Forumowicz

Od: 27 lut 2010, 16:33
Auto: Jest :MX-5 NBfl Memories III '05
Była: 3 BK Z6 sedan

Postprzez Gib » 20 paź 2010, 17:06

Przestańcie przepraszać to co się teraz dzieje to są najciekawsze i najbardziej apropos posty w tym temacie w całym roku. Oby tylko bemowo nie okazało się znowu spotem widmo :)
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez bionda8 » 20 paź 2010, 17:48

Rowniez uwazam, ze mniejsza ilosc spotkan zwiekszy frekwencje. warto tez pomyslec o jakims urozmaiceniu.najlepiej rzeczywiscie spotkac sie i porozmawiac. Napiszcie gdzie dokladnie w tym ch bemowo sie umawiacie? Mam nadzieje ze zdanie nowych osob tez sie troszke liczy :D
Moze warto byloby wybrac kogos do koordynacji spotow?
JOY doesn't want to go home yet :]
Forumowicz

Od: 7 cze 2010, 23:18
Auto: Mazda Xedos 6 99'

Postprzez Adaś » 20 paź 2010, 22:42

gromaciek napisał(a):W sumie przepraszalem za poruszenie tego watku ale widze nie ma za co

<spoko>
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez PLaster » 20 paź 2010, 22:46

alo, nie będę cytował waszych wypowiedzi ale się do nich odniosę!

na początek, zmniejszenie ilości spotkań niewiele da, bo wiele osób w ten w dany dzień nie będzie mogło przyjechać, a na przykład w przyszły będzie, ale spotu nie będzie i tak w nieskończoność – to nie o to chodzi, ludzie są uzależnienie od innych obowiązków i im jest więcej spotów tym wygodniej na nie przyjeżdżać
tutaj jak mówicie, ze jest za często to po prostu sami sobą się znudziliście i tyle! jak już nie możecie patrzeć na swoje gęby to po prostu nie przyjeżdżajcie!
ja na spoty przyjeżdżam jak mam taką możliwość fizyczną i bez znaczenia czy zmów zobaczę tą czy inną gębę.
w poprzednich latach spoty były też co tydzień i nikomu to nie przeszkadzało, a spoty były sympatyczne i aktywne;)

zmiana dnia z wtorku na piatem też nie poprawi sytuacji, bo jak już wspomniano wiele osób w piątek wyjeżdża i wtedy na pewno nie przyjedzie, poza tym znajdźcie mi w piątek wolny parking w jakimś centrum handlowym

rozmowa na temat spotów jak najbardziej jest pożądana, ale bez ankiet – trzeba to przedyskutować, burza mózgów itp, ankieta nic nie da!
problem jest taki, że nie ilość spotkań stwarza rutynę a ich treść!!

ps. nie przepraszajcie się za poruszenie tematu, nazwijmy to rozwijaniem się grupy Mazowsze ;)
www.czelej.net
Klubowicz

Od: 4 lut 2008, 02:41
Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 22:58

PLaster napisał(a):tutaj jak mówicie, ze jest za często to po prostu sami sobą się znudziliście i tyle! jak już nie możecie patrzeć na swoje gęby to po prostu nie przyjeżdżajcie!

Nik sie nikim nie znudzil. Jesli podchodzisz do sprawy poprostu nie przyjezdzajcie to nic dobrego z tego nie bedzie. Jesli nowych osob nie ma to niech starzy zaczną wracac.
Nie odbieraj tej tresci jako aluzje ;) To tylko stwierdzenie.
Szalotka

Postprzez Adaś » 20 paź 2010, 23:05

postaram się z całej mocy być za tydzień :) troszkę już tu siedzę i różnie bywało, ale grunt to chcieć coś zmienić jak dobrze nie jest <spoko>
Forumowicz

Od: 8 paź 2004, 16:11
Auto: 323F BA Japan Muscle V6

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 23:20

W duzej mierze problem polega na finansach. Spoty czesto konczą sie w knajpach. A to McDonald's, ato Pizza Hut, badz inne historie. Ludzie nie maja pieniedzy zeby co tydzien wydawac 20-30 czy 50 zlotych.
Widac to golym okiem. Spot na parkingu trwa 30 minut po czym są przenosiny do miejsca gdzie kasa leci jak oszalala. I poprostu komus nie chce sie leciec przez pol Warszawy zeby postac chwile i leciec z powrotem. Dlatego sledzac forum i miejsce spotkania dobrze wie co sie swieci i wtedy odpuszcza. A siedzac o suchym pysku w knajpie to wiadomo jak jest.
Dlatego gdy spotkanie odbywaloby sie raz w miesiacu to wtedy kazdy by sobie pozwolil na wydanie tych paru zlotych i frekwencja wzrosnie. To tylko przyklad. Bo i czasem zdarza sie ze naprawde ktos nie moze byc z innych przyczyn. W zime robic spota w jednym z Centrów Handlowych. W lato czy wiosne tez jeden porzadny grill spotowy. A jak mowie jak komus malo to mozna sie spotykac nie oficjalnie. Teraz tez tak jest.
Adaś postaraj sie wpasc we wtorek :)
Szalotka

Postprzez Riki » 20 paź 2010, 23:24

Maciek na PRa :D (ups....) ale poważnie mówię....... :P Adaś <spoko>
mazparts.pl
Firma

Postprzez Don Corleone » 20 paź 2010, 23:34

Jest jeszcze jedna kwestia. Godzina.
Wiele osób nie jest w stanie dojechać na spota z powodu pracy i innych zajęć (patrz ja), więc może warto się zastanowić nad jej zmianą.
W klubie Miaty np spoty zaczynają się o 21:00 w czwartki i na początku wydawało mi się to absurdem, ale o tej godzinie już rzadko kto pracuje i dojechać łatwiej, więc frekwencja mimo że spotykają się co tydzień jest ogromna.

Swoją drogą uważam tak jak PLaster, że ograniczenie liczby spotów nic nie zmieni.

Riki napisał(a):Maciek na PRa :D
To chyba oczywiste ;)
Padre
Forumowicz

Od: 26 sty 2007, 11:14
Auto: BA KF->NB BP->FE 13B

Postprzez LookR » 20 paź 2010, 23:37

i ja ostatnio odpuściłem 3 spoty, ale ta absencja spowodowana jest innymi sprawami: po pierwsze przeprowadzka, po drugie żona w ciąży. ALE ZA tydzień na Bemowie postaram się być. Co do frekwencji-była ona największa, jak miał przyjechać "gościu" z Nivette i miał nam zaprezentować nową mX5, ale nas "olał" (nawet nie zadzwonił) i "po zawodach". Wniosek jest jeden-jest jakaś "atrakcja", jest duża frekwencja. W związku z tym
mam pytanie otwarte: ma ktoś "chody" u dilerów Mazd, którzy mogliby przyjechać na nas spot (lub my do nich) i pogadać o M lub "przetestować" nowe, ciekawe auta. Zawsze to jakaś "odskocznia" od -jak powiedział Gromaciek – pizzy, kebabów itp.
Podsumowanie-na Bemowie może "coś" ustalimy, ale temat na forum warto było poruszyć.
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3