WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 00:04

PLaster napisał(a):gromaciek napisał(a):
Moim zdaniem najwyzszy czas cos z tym zrobic . Nie myslicie podobnie

PLaster napisał(a):a może trzeba się zastanowić dlaczego tak się dzieje, że stare osoby nie przyjeżdżają na spoty? od jak dawna to się dzieje i co mogło być przyczyną?

głowną przyczyną jest monotonnosc

PLaster napisał(a):odrębną sprawą jest fakt, że nowe osoby po pierwszym spocie rezygnują z kolejnych? może nie są akceptowani, może są traktowani jak powietrze na tym spocie, czy ludzie z nimi rozmawiają? czy jest jakaś integracja z nimi?

To tez napewno. Kiedys spotkalem sie z przykrą sytuacją. Bylem pierwszy na spocie i podjechal koles pewna mazdą. Chcial zaczerpnąc wskazowek. Powiedzialem ze nie udziele mu informacji o jego samochodzie bo nie chce wprowadzac go w blad. Niech poczeka i napewno ktos sie zjawi podobnym autem i pomoze koledze. W tym czasie rozmawialismy o czyms innym. Gdy kolega dorwal juz rozmowcow byl widac zniesmaczony. Poniewaz obserwując ich rozmowe zauwazylem olewke. I w miedzy czasie odbieganie od tematu.
Ja kiedys tez przyjechalem pierwszy raz na spot. Tak samo poczulem sie olany. Bo bylem nowy i nie potrafilem podjac dyskusji na tematy. Ale zacząłem dalej jezdzic. Jakos sie odnalazlem. Pare zyczliwych pomoglo. Ludziom nowym trzeba pomoc. Nie mozna ich traktowac jak powietrze. Bo jak tak dalej pojdzie to tyle z nas zostanie.

PLaster napisał(a):inną sprawą jest fakt samego spotowania, czyli co się na tych spotach dzieje? czy w tym roku w wakacje był jakiś spot z grillem na parkingu, czy innym miejscu? może komuś nie chce się siedzieć piąty raz w tej samej knajpie i gadanie o tym samym. jaka jest obecna wartość spotów?

Zawsze jest to samo. Trzeba wprowadzic spoty objazdowe. Czemu nie mozna sie spotkac na Bemowie o 19.00 i pozniej udac sie kolumna np. na mokotow na 20.00 ?? Moze tam dolaczy nastepna grupa ktora pozniej konczy prace. Rozne sa sposoby.

PLaster napisał(a):może za dużo wyciągam w publicznym wątku, ale taka jest prawda (jak tak to proszę PRa o przeniesienie/zkoszowanie tego wpisu)

Prosilbym nie usowac.
Szalotka

Postprzez Gib » 20 paź 2010, 00:13

Co Wy chcecie, jedyny klub na świecie który się spotyka co tydzień a nie co miesiąc jak cała reszta świata i narzekacie na małą frekwencję na jesieni. Normalka. Trzeba by zrobić z tego większe święto bo trochę popadamy w rutynę. Co do nowych osób, trzeba chcieć tu należeć, chyba że idziemy na ilość to wtedy spoko, urządzajmy dla nowych liczne atrakcje. Każdy był kiedyś nowy, część została część odeszła, część się udziela inni nie. Mamy ambicje na siłę zrzeszać wszystkich użytkowników i sympatyków mazdy, jeśli tak to ciężkie zadanie bo wszystkim się nie dogodzi.
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 00:33

Dobrze. Tylko popatrz ze nawet starzy sie wypalaja. Dlaczego ??
Co twoim zdaniem ma jesien do rzeczy czy lato ??
W lato ludzie nie zalatwiają swoich prywatnych spraw ?? Nie chca czasem posiedziec w domach ??
W obecne lato czasem sie pojawilo nas duzo. I zobacz jakie to bylo zadowolenie. Teraz z rozmow z roznymi ludzmi slysze nie jade jutro bo pewnie i tak nikogo nie bedzie. Tragedia. Jesli tak sie mysli to frekwencje sa takie a nie inne.

Gib napisał(a):Trzeba by zrobić z tego większe święto bo trochę popadamy w rutynę.

Swieto zmarlych niebawem.
Trzeba podrzucac pomysly i dzialac w tym kierunku a nie tylko przytakiwac i w sumie nic z tego.

Gib napisał(a):Mamy ambicje na siłę zrzeszać wszystkich użytkowników i sympatyków mazdy,

To przynajmniej zadbajmy o stałą rzesze

Teraz tak. Poruszylem temat zeby cos sie wkoncu zaczelo dziac lepiej.
Niech reszta nie wypowiada sie juz na wyzej wymienione posty bo powstanie wielkie OT
Propozycja jest taka zeby spotkac sie w gronie ludzi, ktorym zalezy na atrakcyjnosci spotkan i omowic dotychczasowe za i przeciw i poradzic co dalej. Spotkanie bysmy z organizowali w inny dzien niz wtorek

Chetni pisac na pw :)
Szalotka

Postprzez pinky » 20 paź 2010, 06:50

Jak dla mnie to te spoty z klubem już mają nie wiele wspólnego, teraz spotykają się tylko starzy znajomi. Klub na tych rotacjach dużo stracił a przez to i ludzie którzy się tym zajmowali lub chcieli stracili zapał. Pamiętacie jak było 2 lata temu jaka była frekwencja ile ludzi i aut? Parę osób chciało coś zrobić dodatkowo ale niestety bez odgórnej pomocy skończyło się na pomysłach, a o takim rozwoju spraw pewne osoby były informowane i niestety nic z tym nie zrobiono i dlatego dzisiaj jest taka sytuacja. Jeszcze kilka tematów i spraw do poruszenia ale co Ja się będę tutaj przed szereg wychylał jak jest ponoć PR i inne osoby funkcyjne...

Totalny brak pomysłu i działań doprowadził do obecnej stagnacji, a żeby było śmieszniej to sytuacja rozwijała się przez rok więc był czas by zareagować.
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez AmRoZ » 20 paź 2010, 07:57

Moim zdaniem jednym rozwiązaniem i tutaj chyba po raz pierwszy zgodzę się z Gibsonem że nasze spotkania są zbyt intensywne, trzeba by zacząć wprowadzić małą zmianę by spotykać się na początek dwa razy w miesiącu na początku i na końcu miesiąca np. tak OFICJALNIE, co by nie wpadać właśnie w taką rutynę i nie przyzwyczajać się do naszych twarzy tak bardzo co spowoduje że każdy taki odległy spot będzie bardziej chciany, tak mi się wydaje, kto ma naturalnie ochotę spotkać się jak do tej pory zawsze to może robić ale oficjalne spoty niech się ich intensywność zmniejszy.
Ja jak zapowiadałem na zimę chcę zabunkrować auto więc pozostają mi ewentualne imprezy klubowe z Wami ewentualnie jak będzie w blue City spot to chętnie przyjdę bo mam blisko :), to tak w ramach usprawiedliwienia siebie.

Co do samego jeszcze naszego regionu. Generalnie w tym temacie nic się nie dzieje umarł zmieniane są miejsca i daty spotkań, pierwsza strona od wieków nie była zmieniona zaktualizowana, fotek w tym roku jakoś ze spotów tez nie wiele się pojawiło generalnie słabo słabo ... mamy zimę dużo czasu na przemyślenia :) i wyciągnąć wnioski na przyszły sezon :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Gib » 20 paź 2010, 11:49

gromaciek napisał(a):Swieto zmarlych niebawem.Trzeba podrzucac pomysly i dzialac w tym kierunku a nie tylko przytakiwac i w sumie nic z tego.

ad1. nie ma takiego święta zmarłych
ad2. ja wpadam na spoty raz dwa w miesiącu i dla mnie to jest wydarzenie, gdybym chciał zaliczać wszystkie jak na początku popadł bym w rutynę.

Zauważyliście że w tym roku chyba nie było ani jednego grilla? Ludziom się nie chce i się nie dziwię zazwyczaj mało było chętnych żeby sprawę organizować a do jedzenia sporo....i w końcu Lulu nie wytrzymała :)
Stała pod ścianą prężąc kakao
Forumowicz

Od: 28 sie 2007, 18:09
Auto: rower składak 1.8t

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 11:57

Dlatego wlasnie powinien byc spot raz w miesiacu.
Jeden a porzadny. Z jakims pomyslem. Jest wtedy miesiac czasu by zorganizowac cos.
Jesli to by zdalo egzamin i osobom wtedy stale bywajacym na zlotach bylo by malo to wtedy na probe zrobic dwa razy w miesiacu. Ale to dopiero po jakims czasie.
Duzo ludzi ma do siebie namiary. Chcą sie spotykac, wystarczy zadzwonic badz nie oficjalne spotkania ustalac na czaterii warszawskiej. A obecny temat zostawic tak jak jest do oficjalnych spotkan, tylko ze zmniejszoną iloscią spotów :)
Rownie dobrze za temat do spotkan poza oficjalnych moze sluzyc "Imprezy Klubowe"
Ten temat nie musi sluzyc tylko w sprawach alkoholowych. To swoją drogą.
Kazde spotkanie to w jakims stopniu impreza. Przyklad:
– pogaduchy na parkingu. Torwar. Czwartek (data i godzina). np.
– spotkanie techniczne. Koyot Garage. Sroda (data i godzina) np.
– impreza w klubie. Klub....?..... . Sobota (data i godzina) np.
Ostatnio edytowano 20 paź 2010, 12:47 przez Szalotka, łącznie edytowano 4 razy
Szalotka

Postprzez gutek_wrb » 20 paź 2010, 12:06

No jeden grill był nawet musiałem się prosić :D aby kiełbasek nie brać s powrotem <lol>
Faktem jest że jak na stolicę a jest tu przecież duży przemiał ludzi i mazd to raczej nas ubywa niż przybywa, bo pojedyncze osoby wpadają raz widzą ze nuda <szok> i dają sobie spokój.
Myślę ze jak zasypie śniegiem <wazuuup> to <balwan> szybciej może się frekwencja zwiększyć jak będziemy spoty organizować <piwo> pośrednio obok połączeń ZTM tak aby był można bezstresowo dojechać za 2,80 zł <czarodziej>
papa
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez CezaR83 » 20 paź 2010, 12:10

Witam Was...
W wyniku tej dyskusji proponuje temat omówić we wtorek na Bemowie, ja przychyliłbym sie do ograniczenia spotów (na próbę) w stolicy w okresie zimowym do dwóch (2) pierwszy i ostatni wtorek miesiąca.
Chciałbym poznać Opinie PRa w tym temacie lub osobiście we wtorek. :>
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez gutek_wrb » 20 paź 2010, 12:11

Tu też się zgadzam odpuścić sobie Garaż u koyota na początku. :>
Robić jednego spota na prawym brzegu a drugiego pod koniec miesiąca na lewym <prosze> i tak na odwrót aż do wiosny, za wyjątkiem spotkania "opłatkowego" <diabel> w grudniu'
papa
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 20 paź 2010, 12:13

Tak tak, w przypadku ograniczenia do 2 w miesiącu będziemy ustalać wspólnie co i jak – nie musi byc to Kobyłka wtedy.
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez gutek_wrb » 20 paź 2010, 12:14

Proponuję nagłośnić spotkanie <telefon> w CH Bemowo i zwołać konwent seniorów aby omówić tą kwestię tak aby potem się nikt <dupa> że nie wiedział <faja>
papa
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 20 paź 2010, 12:17

Nie widzę potrzeby nagłaśniania czy czegoś takiego, zainteresowani spotami sie zjawią jesli chcą mieć wpływ na to jak będzie to wyglądało w przyszłości, to sie pojawią. :P
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 12:24

Idzie zima. Biorąc pod uwage zeszły okres zimowy to najlepiej zrobic raz w miesiacu. I nie w ostatni a w pierwszy wtorek miesiaca. Łatwiej zapamietac wzgledem chociazby zerkania na kalendarz.

Ogolnie rzecz biorąc spot w CH BEMOWO niech bedzie spotem decydujacym co dalej :)
Do zobaczyska w takim razie.
Szalotka

Postprzez siwuski » 20 paź 2010, 13:41

Fakt, faktem – może troche za często są spoty, nie każdy ma czas co tydzień, czasami wypadaja inne sprawy, casami się po prostu nie chce.
Organizacja jednego lub dwóch spotów w miesiącu moze wpłynąć na frekfencje, a jeżeli pojawi sie ktoś nowy trzeba o niego jakoś "zadbać".
viewtopic.php?f=137&t=97747
Forumowicz

Od: 15 maja 2010, 22:20
Auto: MX3 – 1.8 V6 EC –"Czarna Perła"

Postprzez Misiek1986 » 20 paź 2010, 14:46

Kurcze, Bardzo mi się podoba odpowiedz każdego z was, każdy widzi jaki jest problem, i nie raz się o tym rozmawiało, tylko brakowało chyba chęci na zmianę tego, ja ostatnio mam taką sytuacje a nie inną, i nie poruszam się często mazdą. ale na spoty tyle o ile przyjeżdżam. Wiadome jest że każdy z nas ma swoje prywatne życie i nie może co tydzień bywać, i tu myślę że propozycja Gromaćka jest jak najbardziej słuszna, po prostu zrobić raz, dwa razy w mies. spota ale porządnego.
Forumowicz

Od: 5 sie 2008, 12:32
Auto: 323F BG 1.6 8V 91r.-Była
Obecnie MONDEO MK3 GHIA KOMBI :)

Postprzez CezaR83 » 20 paź 2010, 14:54

"Porządny spot" <co?> ogólne pojęcie...
Każdy inaczej go sobie wyobraża. Jaki to miałby być to niech każdy do wtorku pomyśli i go przedstawi publicznie :P Bo przez cały czas właśnie chodziło o propozycje.
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez pinky » 20 paź 2010, 14:56

Gadka gadka a osoba która powinna to spinać się nie odzywa, miejmy nadzieje że stanie się to na spocie.
ex MSP
Forumowicz

Od: 9 mar 2005, 17:11
Auto: FD3S, SE3P, NC1

Postprzez Szalotka » 20 paź 2010, 15:00

Misiek1986 i tak tez musi sie stac !!
Ja osobiscie nie widze innego rozwiazania.
Przepraszam wszystkich ze temat zostal poruszony publicznie ale inaczej to dalej bysmy stali w miejscu.

Mysle ze zmiane nalezy wprowadzic jak najszybciej. Na Bemowie porozmawiamy.
Propozycja jast taka zeby wprowadzic to juz od Listopada b/r.
Nie ma co gdybac. Bo nic z tego nie bedzie. Pazdziernik gonimy jak jest a pozniej na nowo.
Pierwszy wtorek miesiaca. Zatesknicie ?? Bedzie za malo ?? Zrobi sie dwa razy. Najpierw zobaczmy co bedzie w sytuacji 1 x miesiac.
Powtarzam poraz enty ze zawsze mozna sie spotykac poza programem !!
Prosba jest taka zeby kazdy piszacy w tym temacie zapoznal sie od poczatku z od wczoraj poruszoną kwestją.
Ostatnio edytowano 20 paź 2010, 15:04 przez Szalotka, łącznie edytowano 2 razy
Szalotka

Postprzez Mazd Max » 20 paź 2010, 15:02

Wiem że nie powinienem tu wiele kłapać jadaczką w tej kwestii bo nie często się pojawiam na spotach (taką mam pracę) ale mam pytanie:
Dlaczego spoty nie mogą być w piątek?
Łatwiej jest sobie zagospodarować czas pod koniec tygodnia niż we wtorek <dupa>
A teraz mnie bijcie <cisza> <glupek2>
Wysłane z poczty w Radzyminie
To ja http://www.youtube.com/watch?v=58549ffQXKY

Jeśli się obudziłeś w poniedziałek i nie boli Cię głowa oznacza to że jest środa.
Forumowicz

Od: 10 sty 2008, 11:47
Auto: Biała Dama GH
wcześniej BJ, GY oraz GG