BYDGOSZCZ – spotkania co piątek / Tesco lub Torbyd 21.00 – 22.30 / KFC 22.30 –> End
sq2jul napisał(a):kilka filmikow przedstawiajacych 'naszych' z trackday'a 12.12.2009:
http://www.youtube.com/watch?v=tsqqA0rXUa0
Niefajnie kręci się osiemnastkami bez wspomagania :/
madrider Witaj
Odnośnie hamulca ręcznego, to da się to samemu zrobić. Dzisiaj rozmontowałem swoje tylne zaciski na części składowe, całe szczęście bo z jednej strony miałem uszczelkę przy tłoczku rozerwaną i klocek od wewnątrz starty na zero. Ręczny też już u mnie nie działał. Nie wiem czy któremuś mechanikowi by się chciało regenerować zacisk.
Na jutrzejszego szpota chyba się nie wyrobię
, Mazda stoi na razie bez zacisków, będę próbował jeszcze tarcze ściągnąć, a potem za przód się zabieram.
Odnośnie hamulca ręcznego, to da się to samemu zrobić. Dzisiaj rozmontowałem swoje tylne zaciski na części składowe, całe szczęście bo z jednej strony miałem uszczelkę przy tłoczku rozerwaną i klocek od wewnątrz starty na zero. Ręczny też już u mnie nie działał. Nie wiem czy któremuś mechanikowi by się chciało regenerować zacisk.
Na jutrzejszego szpota chyba się nie wyrobię
- Od: 6 mar 2008, 23:15
- Auto: 6 (GH)2.0 '09
MX-5(NBFL)1.8 '01
poprzednio:
6 (GY) Sport Wagon 3.0 V6 (AJ) 2004
626(GF,FS),MX-6(GE,KL-DE),323F(BJ,RF)
mily200 napisał(a):sq2jul jestem na youtubie
dasz mi swoj autograf...?
Tito, pamiętaj, że tłoczek z tyłu w MX-6 jest wkręcany 
Pit napisał(a):MX-6 jest wkręcany
nie tylko w mx6
co do dnia jutrzejszego nie wiem czy dam rade, jak będę to będę
Siwus napisał(a):Pit napisał(a):MX-6 jest wkręcany
nie tylko w mx6
No generalnie w większości aut mających tył na zaciskach. Chodziło o to, żeby Kamil nie próbował wcisnąć tłoczka jakiś łomem czy breszką, jak ja kiedyś bezwiednie starałem się to zrobić
Pit napisał(a):jak ja kiedyś bezwiednie starałem się to zrobić
nie byłeś pierwszy
A ja dziś u siebie w 323 bg wymieniłem z tyłu przewody, cylinderki i szczęki smarowałem tam wszystko co było tak zastałe ,że młotek nie pomagał to rozruszać i ręczny mam jak nówka funkiel łapie śmiało na suchym asfalcie
Więc dawać mi śnieg
Więc dawać mi śnieg
Ostatnio edytowano 29 gru 2009, 20:46 przez Artmanbdg, łącznie edytowano 1 raz
Było Mazda 323 BG 1.6 16v, Mazda Mx-3 1.8 V6, Mazda 323f bg 1.8 GT, Mazda 323f BA 1.5 16v, Mazda 323f BA 2.0 V6, 323f Bj 2.0 DiTD
Jest Mercedes Clk W208 2.3 Kompressor
Będzie Mx-5 dla mnie lub Mazda 6 dla rodziny :)
Pit napisał(a):Chodziło o to, żeby Kamil nie próbował wcisnąć tłoczka jakiś łomem czy breszką, jak ja kiedyś bezwiednie starałem się to zrobić
Człowiek uczy się na błedach
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
Pit napisał(a):No generalnie w większości aut mających tył na zaciskach. Chodziło o to, żeby Kamil nie próbował wcisnąć tłoczka jakiś łomem czy breszką, jak ja kiedyś bezwiednie starałem się to zrobić usmiech
W preludzie mam tez wkręcane ale jakoś jak zmieniałem klocki to intuicyjnie wiedziałem ,że to się wkręca
Było Mazda 323 BG 1.6 16v, Mazda Mx-3 1.8 V6, Mazda 323f bg 1.8 GT, Mazda 323f BA 1.5 16v, Mazda 323f BA 2.0 V6, 323f Bj 2.0 DiTD
Łoo Miron też się znalazł:)

madrider witam i zapraszam na kolejne spotkanie, może jednak dasz radę pojawić sie jutro.
Skoro jutro będzie gość z kraju kwitnącego fastfódem, który zakładam ma dość kurczaków od ciapatego z za rogu. Niech wybierze coś na jutro.
np.
lasagne – da grasso
kopytka, kasza gryczana z sosem z sokisty – Spółdzielnia Gastronomiczna Bar Mleczny "Dworcowy"
Skoro jutro będzie gość z kraju kwitnącego fastfódem, który zakładam ma dość kurczaków od ciapatego z za rogu. Niech wybierze coś na jutro.
np.
lasagne – da grasso
kopytka, kasza gryczana z sosem z sokisty – Spółdzielnia Gastronomiczna Bar Mleczny "Dworcowy"
ADHD napisał(a):kopytka,
kopytka są zajefajne
30.12.2009 godz. 18:00 pod Tesco
– Fiveopac
– montanka + Arek
– RULES (will be killed by:)
– Pit
– ADHD familly
– szkodnicze nasienie
– sq2jul
– artmanbdg
– siegu
– farciarz
– yasko
– Fiveopac
– montanka + Arek
– RULES (will be killed by:)
– Pit
– ADHD familly
– szkodnicze nasienie
– sq2jul
– artmanbdg
– siegu
– farciarz
– yasko
Ostatnio edytowano 30 gru 2009, 18:36 przez sq2jul, łącznie edytowano 1 raz
mnie raczej nie będzie
miatka zapadła już w sen zimowy więc pewnie nie prędko się pojawi na jakimś spocie, no chyba że sie ociepli i osuszy
miatka zapadła już w sen zimowy więc pewnie nie prędko się pojawi na jakimś spocie, no chyba że sie ociepli i osuszy
- Od: 6 paź 2007, 22:03
- Auto: MX-5 (NA) 1.8
quench, nie tylko Twoja...

- Od: 8 paź 2009, 11:09
- Auto: evo9