RADOM – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez LookR » 11 lip 2014, 09:38

GRUPA MAZOWIECKA

Z wielką przykrością przyjmujemy fakt, że zostaliśmy „olani” przez ZARZĄD.
Ale od początku dla niewtajemniczonych. GROMACIEK – zwany CEBULĄ – został „zdymisjonowany” z funkcji V-ce Prezesa, BA! Nawet z Przedstawiciela Regionu Mazowieckiego + innych dodatkowych funkcji. Ponadto rozbieżność w sprawie flag klubowych.
ZARZĄD zdegradował Maćka bez podania przyczyny. W ten sposób zostaliśmy „sami sobie”.
Obecna Nasza sytuacja wygada tak: nie mamy Przedstawiciela Regionu (oficjalnie), nie mamy czaterii, z wpisów i domysłów dowiadujemy się, że nie „integrujemy się z Klubem”. Ogólnie: CH….nia. Nawet nie zanosi się na przedstawienie przez ZARZĄD kandydatury na nowego Przedstawiciela Regionu Mazowieckiego.
Szanowny ZARZĄD ciągle kładzie nacisk na „integracje Klubową”, „utożsamianie się z Klubem”, a ostatnio na „ogólnopolską Klubową integrację”. Moje pytanie brzmi: „Czy Szanowny Kolega Prezes integruje się z grupą Warszawską/Mazowiecką”? Odpowiedz brzmi: NIE. Jeżeli my, tj. Przedstawiciel Regionu/Koordynator/Klubowicze/Forumowicze i inni spotykamy się co 2 tygodnie, a bywało, że minimum raz w tygodniu, a Szanowny Kolega Prezes odwiedza nas średnio RAZ W ROKU i pisze o integracji, to „co mamy o tym sądzić”?. Dodam, że Wszyscy mieszkamy w tym samym mieście/okręgu warszawskim. Mamy wrażenie, że Klub ma opierać się tylko na ZLOTACH, zakupach w klubowym sklepie i wpłatach(zrzutka na kolumny, słupki itd.). Inne aktywności, w tym spotkania piknikowo-grillowo-sportowe są piętnowane.
Dlatego czekaliśmy na „konstruktywną propozycję”, tj. liczyliśmy na przywrócenie Maćka do minimum funkcji PR, a najlepiej do „pomarańczowej tabliczki”, w zamian będziemy aktywniej udzielać się w Klubokawiarni i ogólnie pojętej integracji ogólnopolskiej + inne propozycje, które zaproponowałby Zarząd.
Zarządzanie Klubem MazdaSpeed stricte przypomina korporację. Bez jakiegokolwiek wyjaśnienia degraduje się osobę funkcyjną. Co Zarząd powie, to „tak ma być”, a próba dyskusji i rozmowy kończy się na „BANIE”. Mamy odczucie, że jesteśmy traktowani „przedmiotowo”, a nie „podmiotowo”.
Znając stosowaną praktykę, to przedmiotowy wpis zostanie usunięty, ale może część z Was zapozna się z naszym zdaniem.
Żądamy przywrócenie Maćka (Cebuli) na minimum Przedstawiciela Regionu Mazowsza
Miłego weekendu i szerokości  :D
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3

Postprzez Wodnik » 11 lip 2014, 09:56

Ja też zrezygnowałem ze zrzutki na flagę z powodu zamknięcia czaterii chociaż degradacja Maćka też mnie nie nastraja przychylnie do Zarządu.

Looker nawet jeżeli większość grupy się z Tobą zgadza nie rób komuny. Nie pisz "My żądamy" bo brzmi to jak "Parówkowym skrytożercom mówimy..." w dodatku pisanie takich postów nie ma najmniejszego sensu. To co będziesz tutaj pisał najwyżej może zaowocować banem dla Cibie <oczy>
[img]http://i59.tinypic.com/2h4m720.jpg[/img
Forumowicz

Od: 16 lut 2011, 15:37

Postprzez FREEZY » 11 lip 2014, 12:34

tadziomaru1 napisał(a):Ja jeszcze żadnego nie widziałem, niedawno dopiero wysłałem Kubie adres i-mail, ale chyba poszedł spać... :D

Nie poszedł nie poszedł, wysłał maila chwilę później;]
tadziomaru1 napisał(a):Myślę, że może być bez podpisów, nie musi być aż tak indywidualna, ważne żeby było Mazowsze i Radom.

W 100% się zgadzam. Bo ja osobiście nie zamierzam reprezentować forum mazdaspeed na lokalnym spocie na którym nie będzie nikogo spoza naszego rejonu Radomskiego, tylko właśnie utożsamiam się z "naszymi lokalnymi" chłopakami.
tadziomaru1 napisał(a):Żaden projekt mi się nie podoba ze względu na ten wielgachny Radom na każdym.
To powinno być tak jak gadaliśmy:
tło niebieskie,
od góry na pół flagi lilia, zrobiona kolorem szarym,
od połowy napis "Klub MazdaSpeed" na całą szerokość, wysokości 1/4 flagi,
pod spodem o połowę mniejszymi literami "Mazowsze" – zaakcentowanie regionu gdzie się spotykamy
pod tym, o połowę mniejszymi literami od "Mazowsze" napis "Radom" – zaakcentowanie okolicy w której się spotykamy.
Wszystkie napisy w kolorze białym.
Napisy "Mazowsze" i "Radom" mogą być na lewo, na środku, lub na prawo – do przedyskutowania, wydaje mi się, że na lewo, czyli przy drzewcu, będzie wyglądało najlepiej.

I takie komentarze lubię. Karol też na maila wysłał jak by to widział. Bo o to właśnie chodziło. A nie, że brzydkie i już. Może być brzydkie, bo to tylko miał być zarys i punkt zaczepienia :)
A dziś popołudniu powinno mi się udać przysiąść jak z małą od lekarza wrócimy i zrobię coś zgodnie z tym co napisaliście i zobaczy się wtedy.

LookR napisał(a):Obecna Nasza sytuacja wygada tak: nie mamy Przedstawiciela Regionu (oficjalnie), nie mamy czaterii, z wpisów i domysłów dowiadujemy się, że nie „integrujemy się z Klubem”(...)
Mamy wrażenie, że Klub ma opierać się tylko na ZLOTACH, zakupach w klubowym sklepie i wpłatach(zrzutka na kolumny, słupki itd.). Inne aktywności, w tym spotkania piknikowo-grillowo-sportowe są piętnowane.

Ja się akurat z tym zgadzam całkowicie. Też zamknęli nam czaterię i też mam wrażenie, że forum głównie opiera się na "sponsoringu" i naciskach, żeby wszędzie lokalnie było tak jak chce "góra". Dodam tylko, że jestem członkiem innych forów i klubów i nigdzie czegoś takiego nie spotkałem, dlatego uważam, że nie jest to normalne.

Dopisano 11 lip 2014 23:04:

Nie będę mówił ile praw autorskich ten projekt może łamać jeśli od tak byśmy chcieli go zrealizować.. Po prostu go wstawię i będę czekał na biczowanie :P
Obrazek
Obrazek
Japan--->France
Forumowicz

Od: 23 wrz 2007, 18:15
Auto: Peugeot 407 2.2
była:
MX-3 1.6 94r po FL

Postprzez kajol » 11 lip 2014, 23:07

Próba wymiany kolumny pacpersona (chyba to jest to) zakończyła się na pierwszej nakrętce. Chyba za badzo przyzwyczaiłem się do stukania zawieszenia :|
Chyba coraz bardziej przemawia za mną flaga na wzór Łodzi , Podbeskidzia ale z ta lilią. Nawet jeśli zastrzeżoną to kto się tym przejmie. Ja bym usunął z tej propozycji napis mazda.

Jutro jak bedziecie na miejscu to zadzwonie dowiedzieć się jaka pogoda.
Forumowicz

Od: 10 sty 2011, 22:24
Auto: 626 GF 2.0FS
Honda CBR 600

Postprzez FREEZY » 15 lip 2014, 22:13

Zrobiłem tak jak napisaliście, ale jak dla mnie to lipa jest trochę
Obrazek

Obrazek

i Tadziu nie bardzo wiem o co chodzi, żeby znaczek na szaro zrobić. Coś takiego?

Obrazek
Obrazek
Japan--->France
Forumowicz

była:
MX-3 1.6 94r po FL

Postprzez tygrys36 » 15 lip 2014, 22:18

Ta na niebieskim tle w miarę ale na mój gust auto nie za bardzo pasuje a na tych białych jakoś tak pospolicie.Ale ogólnie Kuba bardzo dobra robota,może spróbuj coś w 2 kolorach białym i niebieskim i napisy w negatywie tła.
tygrys36

Postprzez kajol » 16 lip 2014, 01:16

Jak dla mnie 2 czyli ta w środku jest ok. Dobra robota :) Teraz tylko czy to się podoba czy nie. Wszyscy musimy się zdecydować co robimy, czy drukujemy czy macie inne propozycje. A może wcale nie chcecie?
Jakiś spot przed Janowem np. czwartek lub piątek czy odpuszczamy.
Forumowicz

Honda CBR 600

Postprzez tygrys36 » 16 lip 2014, 08:10

Dla mnie może być tylko że około godziny 19 bo dopiero wracam z Mińska z pracy ale na Spot jestem chętny.Kajol jedziesz do Janowa ?
tygrys36

Postprzez czarek1991 » 16 lip 2014, 11:06

Z tego co wiem to jedzie :) Ja natomiast na pewno nie dam rady sie zabrac z Wami, praca :) Co do spota to mi pasuje jutro bo w piatek o 19 mam swojego, na ktorego tez serdecznie zapraszam :P
Forumowicz

Od: 22 sty 2012, 16:09
Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL

Postprzez tadziomaru1 » 16 lip 2014, 16:56

FREEZY napisał(a):Zrobiłem tak jak napisaliście, ale jak dla mnie to lipa jest trochę

Bo nie zrobiłeś :D .
Ogólnie, Kuba, super sprawa, nabiera to konkretnego wyglądu, bo ta niebieska będzie dobra, po pewnych modyfikacjach. Trzeba usunąć ten zarys auta, tam gdzie napis Radom umieścić biały napis Mazowsze, pod tym umieścić napis Radom o połowę mniejszą czcionką, bo ten Radom ciągle za wielgachny. Reszta jest OK.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Forumowicz

Od: 15 lis 2009, 12:17
Auto: była 626 GF, będzie 6 GH zastępczaki:
Honda Accord 2,0
Honda Civic 1,4
HONDA CBR 1000RR FIREBLADE 171KM

Postprzez Mieczyslaw » 16 lip 2014, 17:12

2ga opcja jest najlepsza ale: niebieskie tlo, duzy napis KLUB ..... pozniej mniejsza MAZOWSZE i jeszcze mniejsza Radom, jedno pod drugim i wszystko albo do lewej albo do prawej zeby nie bylo to na srodku.

Ja jade do janowa w piatek wiec o 19 mnie nie ebdzie niestety Cezary Cezary ;) :P

Na ktora sie jutro umawiamy??
Obrazek
Darnok - chlopak na opak
Forumowicz

Od: 3 lut 2008, 16:38
Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'

Postprzez tadziomaru1 » 16 lip 2014, 17:45

Mieczyslaw napisał(a):2ga opcja jest najlepsza ale: niebieskie tlo, duzy napis KLUB ..... pozniej mniejsza MAZOWSZE i jeszcze mniejsza Radom, jedno pod drugim i wszystko albo do lewej albo do prawej zeby nie bylo to na srodku.

Mieciu, napisałeś to samo co ja powyżej <spoko> :D
No i racja z tym bocznym położeniem, pisałem też o tym dużo wcześniej, napisy "Mazowsze" i "Radom" przy drzewcu, czyli od lewej.
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Forumowicz

Honda Accord 2,0
Honda Civic 1,4

Postprzez FREEZY » 16 lip 2014, 22:10

Coś takiego?
Obrazek

Ja może nie jestem specjalistą, ale jednak trochę marketingu i tych innych głupot łyknąłem i chciałem zwrócić uwagę na to, że MY i NASZA flaga powinniśmy na pierwszym miejscu reprezentować RADOM a nie Mazowsze (które już kilka razy się chyba na nas wypięło o ile się nie mylę), dlatego ja osobiście bardziej był bym za taką opcją
Obrazek

Oczywiście w obu przypadkach z rozmiarami i krojami czcionek można coś pokombinować.
Co do napisów na lewym/prawym boku to jeśli chcemy zrobić to na 2 kijach i do tego jeszcze dodać na rogach po takim kółku, żeby była możliwość zaczepienia w miejscu typu siatka, brama itp. gdybyśmy chcieli to proponował bym jednak zostawić napisy wyśrodkowane.
I jeszcze na koniec: zobaczymy co powie nam oficjalny Polski przedstawiciel marki Mazda o użyciu loga mazdy. Jeśli dostaniemy zgodę to może uda mi się otrzymać takie logo w wersji wektorowej i możemy wtedy dać większe na środku a po bokach napisy. Albo wielkie logo "lilię :P " na całe tło z tyłu a na nim napisy (coś jak znak wodny). Ale to się jeszcze zobaczy.
Dodatkowo sądzę, że może jednak fajnie było by na dole (już wtedy małym druczkiem) dopisać nasze nicki.
Obrazek
Japan--->France
Forumowicz

była:
MX-3 1.6 94r po FL

Postprzez czarek1991 » 16 lip 2014, 22:34

Nicki sa zbedne ;) Podoba mi sie opcja wysrodkowana. Jeszcze wszystko w tej samej czcionce a roznica tylko w wysokosci czcionki i bedzie idealnie :)
Forumowicz

Od: 22 sty 2012, 16:09
Auto: Jest: 6 MPS L3-VDT
Była: 323F BA KL

Postprzez tadziomaru1 » 16 lip 2014, 22:39

Propozycja nr 1 to jest prawie to. Napisy trzeba odrobinkę do dołu a lilię powiększyć, lub może zostać tej wielkości, ale też odrobinkę do dołu, bo na dole mamy za dużo wolnego miejsca, a u góry za mało, powinno być tyle samo. Napis "Mazowsze" powinien być odrobinę niższą czcionką, tak aby był niższy od napisu "KLUB MAZDASPEED". Napis "Radom" też trochę niższy od napisu "Mazowsze". Spróbuj zrobić napis "Mazowsze" taką samą czcionką jak "Radom".
Kuba, coraz bardziej mi się to podoba, zbliżamy się do ideału <spoko>
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Forumowicz

Honda Accord 2,0
Honda Civic 1,4

Postprzez FREEZY » 16 lip 2014, 23:07

Kaziu pamiętaj, że niema ideałów. To tylko photoshop :P
Obrazek

wiem wiem... wszystko w dół, żeby było tyle samo u góry i dołu. Ale to jutro.
A tak w ogóle to ja bym nadal był za tym, żeby zaakcentować bardziej skąd my jesteśmy :P
Obrazek
Japan--->France
Forumowicz

była:
MX-3 1.6 94r po FL

Postprzez kajol » 16 lip 2014, 23:14

to może -grupa mazowsze – bo tak widziałem na wszystkich flagach i dopiero Radom i może logo ciut mniejsze .
Czarku masz jeszcze okazje zastanów się, wsiadasz i jedziemy sobotnim porankiem.
Ja bym chciał znów jak najpóźniej z racji urlopu, jutro ok 19-20.
Teraz to co tak grzeje stolice, a mianowicie – co będziemy robić na spocie? Co wybieracie :
-spot motoryzacyjny ( moge sie z Wami podzielić informacją jak to wymieniłem amortyzator) <lol>
-spot o zabarwieniu motoryzacyjnym ( przyjedziemy w umówione miejsce bedziemy opierać się o samochody i gadać o ...
-spot towarzyski niemotoryzacyjny ( spotykamy się oczywiście bez samochodów obojętne gdzie i pijemy obojętne co :D
Forumowicz

Honda CBR 600

Postprzez tadziomaru1 » 16 lip 2014, 23:30

kajol napisał(a):-spot towarzyski niemotoryzacyjny ( spotykamy się oczywiście bez samochodów obojętne gdzie i pijemy obojętne co :D

I musi być dużo ketchupu... :D
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
Forumowicz

Honda Accord 2,0
Honda Civic 1,4

Postprzez kajol » 16 lip 2014, 23:39

zapiekanka tak?
ostatnio byliśmy z Mietkiem na kebabie przy dworcu podmiejskich (korej) jest dobre jedzenie , piwo, można tańczyć i towarzystwo gołębia zapewnione.
Forumowicz

Honda CBR 600

Postprzez tadziomaru1 » 16 lip 2014, 23:46

Potańczyłeś se z Mietkiem? :D
"Przeminiesz.
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1