ŁÓDŹ – cykliczne spotkania Grupy Łódzkiej – czwartki 19:30 Sukcesja sektor 2B
BILON napisał(a):Co do miejsca co myślicie o bacówce na Rudzkiej Górze. Niezłe jedzenie i fajna miejscówka, może daleko ale moim zdaniem warto.http://rudzka-gora.pl
Kiedyś bywały tam spoty, miejscówka spoko
Bartg napisał(a):BILON napisał(a):Co do miejsca co myślicie o bacówce na Rudzkiej Górze. Niezłe jedzenie i fajna miejscówka, może daleko ale moim zdaniem warto.http://rudzka-gora.pl
Kiedyś bywały tam spoty, miejscówka spokoObgadamy temat na spocie o ile się uda i podejmiemy decyzję w niedziele.
byliśmy tam kilka razy, nawet na torze

Jedzenie z tego co pamiętam niezłe właśnie, długo się czekało

Okolica też ładna.
Czyli jutro się podejmie decyzję

-
Ania_TM
Witam Wszystkich 
Jestem "nowy" na forum, poza czytaniem postów innych użytkowników nie udzielałem się. Chciałem zapytać o dzisiejsze spotkanie, czy mógłbym na nie przyjechać? W związku z nim mam jeszcze jedno pytanie, gdzie ono się odbędzie?
Jestem "nowy" na forum, poza czytaniem postów innych użytkowników nie udzielałem się. Chciałem zapytać o dzisiejsze spotkanie, czy mógłbym na nie przyjechać? W związku z nim mam jeszcze jedno pytanie, gdzie ono się odbędzie?
- Od: 3 lis 2011, 00:49
- Auto: Mazda 6, chipowany diesel :)
Witamy i oczywiście zapraszamy serdecznie
Spotkanie odbędzie się na parkingu pod kinem Silver Screen – wjeżdżasz w prawo w uliczkę wzdłuż silverscreena i na końcu po prawej zjeżdżasz za szlabanem w dół na poziom -2
Na pewno nas znajdziesz, wystarczy po znakach jechać na poziom -2 
leitowdz napisał(a):Witam Wszystkich
Witamy nowego kolegę, śmiało wpadaj na spocika, każdy może podjechać. Godzina 18 Parking SS-2 kawałek przed po prawo masz hotel, zaraz za nim jest wjazd na podziemny parking. Tam się kierujesz znakami na SS-2 i zaraz po prawo zobaczysz nasze Mazdy i nas
Ostatnio edytowano 20 lis 2011, 16:44 przez Eklerek323f, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 14 lut 2010, 22:32
- Auto: Mazda 626 GE KL sedan 93r.
Mazda 626 GE KL liftback 96r.
była
Mazda 323F BG
MX-6 2.5 V6 KL
No to super, że będzie tyle nowych osób
Mam nadzieję, że przyjedzie nas sporo ogółem, żeby stworzyć miłą atmosferę nowym osobom 
Jeśli chodzi o wigilię, to byliśmy w Mlyncu z Anią przy okazji dowiedzieliśmy się co i jak – otóż sytuacja jest taka, że mają już na 10 grudnia przynajmniej 3 rezerwację na duże grupy osób, także trzeba się pospieszyć. Druga sprawa jest taka, że Pani nie przyjmie rezerwacji na +/– 20 osób bez ustalenia menu – po prostu jeśli zamówimy 10 czy 15 różnych dań to kuchnia nijak się z tym nie wyrobi przy takiej ilości gości, jaką mają w soboty w grudniu. Także jeśli chcemy tam, to trzeba by ustalić przy rezerwacji obligatoryjne menu, czyli pewnie koszta w okolicach ~40zł za osobę. Przedyskutujemy sprawę na spocie, może ktoś zaproponuję jeszcze podobną knajpę, gdzie będzie można zrobić rezerwację bez obowiązkowego menu, zobaczymy
Jeśli chodzi o wigilię, to byliśmy w Mlyncu z Anią przy okazji dowiedzieliśmy się co i jak – otóż sytuacja jest taka, że mają już na 10 grudnia przynajmniej 3 rezerwację na duże grupy osób, także trzeba się pospieszyć. Druga sprawa jest taka, że Pani nie przyjmie rezerwacji na +/– 20 osób bez ustalenia menu – po prostu jeśli zamówimy 10 czy 15 różnych dań to kuchnia nijak się z tym nie wyrobi przy takiej ilości gości, jaką mają w soboty w grudniu. Także jeśli chcemy tam, to trzeba by ustalić przy rezerwacji obligatoryjne menu, czyli pewnie koszta w okolicach ~40zł za osobę. Przedyskutujemy sprawę na spocie, może ktoś zaproponuję jeszcze podobną knajpę, gdzie będzie można zrobić rezerwację bez obowiązkowego menu, zobaczymy

ja dzis wpadne ale bez madzi bo od rana jezdze mondeo i nie oplaca mi sie jechac do domu na zmiane auta
-
Dawid
- Od: 13 sty 2009, 00:13
- Auto: 323F BA Z5-->KL 95r
626 GE KL 92r
323F BA BP 94r
halo, halo Ania.. ja dopiero weszłam do domu i padam ze zmęczenia po całym weekendzie na uczelni
nawet nie miałam jak się z Tobą skontaktować..
no i znowu spot mi przeszedł koło nosa
a na dodatek mam jakąś blokadę w szyi (chyba źle spałam) i jak chcę spojrzeć w lewo to cała się muszę obrócić – jak robot
nawet nie miałam jak się z Tobą skontaktować..
no i znowu spot mi przeszedł koło nosa
a na dodatek mam jakąś blokadę w szyi (chyba źle spałam) i jak chcę spojrzeć w lewo to cała się muszę obrócić – jak robot

-
Oldżitsu
Dzięki wszystkim za spota, mam nadzieję, że nowo przybyłym osobom się podobało i będą zaglądać także w przyszłości
Miło było również gościć kolegę z innego regionu – lukias81
Jeśli chodzi o wigilię to padło kilka propozycji lokali, będziemy je sprawdzać w najbliższych dniach, ale obawiam się, że w każdym przypadku będzie tak samo – jeśli chcemy zarezerwować stolik na około 20 osób, to musimy zamówić menu, a to chyba nie każdemu z nas będzie pasować – jeśli jest inaczej to mnie poprawcie. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ewentualnie ma gdzieś niedaleko miejsca zamieszkania jakiś fajny lokal, który nadawałby się na taką imprezę to dawajcie propozycję
Jest też opcja zrobienia powiedzmy domówki wigilijnej
Zdzisio może załatwić nam mieszkanie, koszta byłyby pewnie na osobę minimalne, kwestia wtedy byłaby dogadania się co kto przynosi/robi do jedzenia czy alkohol, wtedy oczywiście byłoby najtaniej i każdy chyba wyszedłby zadowolony
Wypowiadajcie się proszę w tym temacie, bo czasu mało 

Jeśli chodzi o wigilię to padło kilka propozycji lokali, będziemy je sprawdzać w najbliższych dniach, ale obawiam się, że w każdym przypadku będzie tak samo – jeśli chcemy zarezerwować stolik na około 20 osób, to musimy zamówić menu, a to chyba nie każdemu z nas będzie pasować – jeśli jest inaczej to mnie poprawcie. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł ewentualnie ma gdzieś niedaleko miejsca zamieszkania jakiś fajny lokal, który nadawałby się na taką imprezę to dawajcie propozycję

i po spocie
podziękowania za obecność nowym kolegom od 6 i Łukaszowi z Łęcznej za odwiedzenie nas w Łodzi, przy okazji pracy
Zdjęcia będą jutro.
Odnośnie wigilii.
Ogr był w Cud- Miód na Włókniarzy. Podobnie jak w Młyńcu- oczekiwania to rezerwacja plus ustalone menu.
Jutro mamy obadać- karczmę Bazyliszek jak i Bacówkę na Rudzkiej Górze.
Bartek dowie się też jak wygląda sytuacja w knajpie- u Chochoła.
Wniosek- szukamy rezerwacji bez obowiązkowego menu.
Padła jeszcze propozycja od Zdzisia, jego kolega ma wolne mieszkanie na Retkinii.
Wynajmujemy na weekend, koszt 100-200 zł całość / 10zł- od osoby.
Każdy przynosi wtedy coś dobrego do jedzenia- ciasto, wódka, sałatki, itp. i bawimy się
Co wy na to wszystko?
Pora nam zdecydować, zamawiać, itp. bo potem będzie za późno.
Lokale niestety obecnie oczekują zarobku
ps. rozpisałam się, a wyżej to samo.

podziękowania za obecność nowym kolegom od 6 i Łukaszowi z Łęcznej za odwiedzenie nas w Łodzi, przy okazji pracy
Zdjęcia będą jutro.

Odnośnie wigilii.
Ogr był w Cud- Miód na Włókniarzy. Podobnie jak w Młyńcu- oczekiwania to rezerwacja plus ustalone menu.
Jutro mamy obadać- karczmę Bazyliszek jak i Bacówkę na Rudzkiej Górze.
Bartek dowie się też jak wygląda sytuacja w knajpie- u Chochoła.
Wniosek- szukamy rezerwacji bez obowiązkowego menu.
Padła jeszcze propozycja od Zdzisia, jego kolega ma wolne mieszkanie na Retkinii.
Wynajmujemy na weekend, koszt 100-200 zł całość / 10zł- od osoby.
Każdy przynosi wtedy coś dobrego do jedzenia- ciasto, wódka, sałatki, itp. i bawimy się

Co wy na to wszystko?
Pora nam zdecydować, zamawiać, itp. bo potem będzie za późno.
Lokale niestety obecnie oczekują zarobku
ps. rozpisałam się, a wyżej to samo.

-
Ania_TM
leitowdz napisał(a):Bartg napisał(a):..że nowo przybyłym osobom się podobało..
tak, czekam na następny spot
ładna madzia

Ale skoro się podobało to dobrze.
Pozdrawiam sąsiada z osiedla.
A drugi kolega od 6 jak ma na imię, bo wiem,że zajrzeć ma do Bacówki
-
Ania_TM