TORUŃ – spotkania regionalne
19 powinienem sie wyrobić. Tylko gdzie 
Koledzy taka sprawa jest, najprawdopodobniej moja chłodnica zakończyła swój zywot i mam mały wyciek płynu, jutro ja wytargam to będe wiedzial na 100% czy to chłodnica, ale razem z tym wyciekiem pojawil się jeszcze jeden problem, a mianowicie obroty utrzymuja się na jakis 2tyś. moze kapke wiecej.
I teraz sie zastanawiam czy to dlatego że jest nieszczelny uklad i czujniki wariują czy jeszcze cos nie miłego mnie czeka??
I teraz sie zastanawiam czy to dlatego że jest nieszczelny uklad i czujniki wariują czy jeszcze cos nie miłego mnie czeka??
krzychu a masz w niej LPG czy na LPG ci obroty wariują czy na Pb jeśli na LPG to masz kable świece i filterki LPG prawdopodobnie do wymiany a jeżeli na PB to moim celem jest przepływomierz powietrza przepustnica kable ale te polecam sprawdzić. Nieszczelność układu chłodzącego nie ma wpływu na wariacje obrotów. Kable sprawdzisz w ciemności jak na chodzie otworzysz maskę i delikatnie puszczają iskrę to są już do
. Takie jest moje zdanie.

- Od: 11 cze 2010, 11:05
- Auto: Mazda 323f BA 1,5 Z5 1996r,
Mazda 3 BK LF Aero 2005r.
wachers napisał(a):krzychu a masz w niej LPG czy na LPG ci obroty wariują czy na Pb jeśli na LPG to masz kable świece i filterki LPG prawdopodobnie do wymiany a jeżeli na PB to moim celem jest przepływomierz powietrza przepustnica kable ale te polecam sprawdzić. Nieszczelność układu chłodzącego nie ma wpływu na wariacje obrotów. Kable sprawdzisz w ciemności jak na chodzie otworzysz maskę i delikatnie puszczają iskrę to są już do. Takie jest moje zdanie.
Mam LPG, ale na pb jest to samo, ja rozumiem ze coś mogło by się stać, ale nic sie totalnie nie dzialo, a rano rusylem sobe i właśnie na krzyzówce to te obroty mnie ździwiły, a jak juz dojechałem kawalek na miejsce to sie załączyl wentylator i wtedy zobaczyłem ten wyciek, czyżby taki zbieg okoliczności??
Bo to nie jest jakieś falowanie obrotów tylko czały czas na wolnych trzymaja ponad dwa tyś.
EDIT: Dla pewności sprawdziłem przed sekundą i zadnych iskier nie ma, kalbe pożądne NGK,
A jeszcze zaobserwowałem to że na zimnym jest ok, czyli tak jak było kiedyś czyli troszke wyższe obroty i spadają, a jak się juz troche nagrzeje i lekko wcisne gaz, a potem puszcze to odrazu skaczą na 2 tyś
A może to silnik krokowy się zacina lub masz jakąś nieszczelność w dolocie?
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
- Od: 19 wrz 2009, 20:08
- Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V
Jutro będę działał i wszystko sprawdzał, boję sie tylko że to może być uszczelka pod głowicą, co by tłumaczyło wyciek płynu no i te obroty też mogłyby wariować od tego. 
moze byc po prostu spowodowane to wyciekiem płynu... jak miałem w FS walniętą chłodnice to obroty falowały i wieszały się... po zmianie chłodnicy i uzupełnieniu płynu wszystko wróciło do normy.
Bartosz_Mx6 napisał(a):moze byc po prostu spowodowane to wyciekiem płynu... jak miałem w FS walniętą chłodnice to obroty falowały i wieszały się... po zmianie chłodnicy i uzupełnieniu płynu wszystko wróciło do normy.
O i o taką odpowiedź mi chodziło
Koledzy słyszałem że ktoś tu ma dojścia do tańszych części, potrzebuję chłodnicę do fs-a
sewa napisał(a):A po co masz dzwonic? Wystarczy, ze przyjdziesz ;]
Wachers wspominal cos o czesciach, uderzaj do niegoOby to tylko cchlodnica. A zlokalizowales wyciek?
Tak wyciek zlokalizowany, na złączu plastiku i metalu, ogólnie do wywalenia, tylko wymiana chłodnicy.
Mam tylko nadzieję że jak ja wymienię to te obroty wrócą do normy.
dysiunnia napisał(a):w kfc na rubinkowie czy w plazie?
W plazie nie ma KFC
mokre albo stawki:D rozbieżność niezła:D Jak z kimś mógł bym się zabrać to chętnie bym się zjawił;)
PHM stronka jak najbardziej dobra:)
PHM stronka jak najbardziej dobra:)