BYDGOSZCZ – spotkania co piątek / Tesco lub Torbyd 21.00 – 22.30 / KFC 22.30 –> End
Racja. Zbyszek (letki) jest kozakiem w tym temacie, więc warto wziąć jego zdanie i wytyczne pod uwagę 
Projekty jeżeli można je tak nazwać są tylko poglądowe, wybrany będzie poprawiony.
Ale wydaję mi się, że bardziej dla oka niż według zasad "ochronki",odstępów-światła
itp.
Czasami tak naprawdę nie mają prawa bytu sam przykład logo które podałeś mi dla poglądu narysowane tak aby wiersz pierwszy i drugi był tej samej szerokości a ilość liter jest inna, ochronka chyba nie ma prawa bytu skoro litera T wchodzi w przestrzeń L gdyby nie zbyt duże światło między nimi by powstało.
ale ok
Może za krótko się uczę i lubie łamać zasady.
Sam robiłem nieraz korektę odstępów jak jest napisane w Twoim linku i nawet nie chodziło o logo.
Logo samo w sobie moim zdaniem powinno przedstawiać górę- tylko msb
pasek z tekstem to dodatek w momencie kiedy miejsce do umieszczenia będzie na tyle duże
Letki myślę, że najlepiej będzie w miarę możliwości ustalić spot i razem pomyśleć. Najlepiej tam gdzie można zjeść i posiedzieć z kompem.
A co do grafitti to też obowiązuja zasady w niektórych stylach.
pozdro
Ale wydaję mi się, że bardziej dla oka niż według zasad "ochronki",odstępów-światła
itp.
Czasami tak naprawdę nie mają prawa bytu sam przykład logo które podałeś mi dla poglądu narysowane tak aby wiersz pierwszy i drugi był tej samej szerokości a ilość liter jest inna, ochronka chyba nie ma prawa bytu skoro litera T wchodzi w przestrzeń L gdyby nie zbyt duże światło między nimi by powstało.
ale ok
Może za krótko się uczę i lubie łamać zasady.
Sam robiłem nieraz korektę odstępów jak jest napisane w Twoim linku i nawet nie chodziło o logo.
Logo samo w sobie moim zdaniem powinno przedstawiać górę- tylko msb
pasek z tekstem to dodatek w momencie kiedy miejsce do umieszczenia będzie na tyle duże
Letki myślę, że najlepiej będzie w miarę możliwości ustalić spot i razem pomyśleć. Najlepiej tam gdzie można zjeść i posiedzieć z kompem.
A co do grafitti to też obowiązuja zasady w niektórych stylach.
pozdro
lukaszXEDOS6 napisał(a):logo które podałeś mi dla poglądu narysowane tak aby wiersz pierwszy i drugi był tej samej szerokości a ilość liter jest inna, ochronka chyba nie ma prawa bytu skoro litera T wchodzi w przestrzeń L gdyby nie zbyt duże światło między nimi by powstało.
Tym zdaniem potwierdziłeś, że nie wiesz o co chodzi. Nie uważam, że musisz wszystko wiedzieć
"Ochronka" jak to nazywasz, służy do wyznaczenia pola ochronnego gotowego już logotypu/znaku, aby osoba wykorzystująca później ten logotyp do np. plakatu wiedziała jak maksymalnie blisko niego może się znajdować tekst lub grafika. Pole ochronne nie ma nic wspólnego z odstępami między typografią.
lukaszXEDOS6 napisał(a):A co do grafitti to też obowiązuja zasady w niektórych stylach
Wspomniałem, że czytelność słów, zdań, skrótów w graffiti nie ma takiego znaczenia jak w projektach graficznych. Nie pisałem o braku zasad
Chętnie bym się spotkał, postaraj się wpaść do Włocławka na spot w niedzielę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie liczy się cel, liczy się podróż...
- Od: 4 mar 2006, 17:18
Fiveopac jedziecie przez Toronto? bo my sie przy Cerefere o 11:00 spotykamy.
letkoletki napisał(a):Chętnie bym się spotkał, postaraj się wpaść do Włocławka na spot w niedzielę
postaram się
letkoletki napisał(a):Tym zdaniem potwierdziłeś, że nie wiesz o co chodzi. Nie uważam, że musisz wszystko wiedzieć
"Ochronka" jak to nazywasz, służy do wyznaczenia pola ochronnego gotowego już logotypu/znaku, aby osoba wykorzystująca później ten logotyp do np. plakatu wiedziała jak maksymalnie blisko niego może się znajdować tekst lub grafika. Pole ochronne nie ma nic wspólnego z odstępami między typografią.
ok małe nieporozumienie, nazewnictwo wszędzie jest inne nikt do końca nie posługuje sie typową terminologią.
O której akurat nie mam wielkiego pojęcia. Pracując chwilę w firmie poligr. nikt jej nie używał przy samym projektowaniu. Dlaczego niewiem
Studiuję linki od Ciebie może coś wyniosę z tego
A "ochronkę " logo dostanie jak już będzie na stówę narys. out line, bo jak sądzę od tego w dużej mierze to zależy.
Jeżeli tylko będe mógł to przyjadę i pogadamy.
Bo jak dalej tak pójdzie będziemy mieli tyle stron postów na temat logo co odcinków Mody na Sukces
pozdro
ogólnie niemam humoru bo jakaś KU....a... z kluczem dorwała się do mojego lakieru
postaram się być
Wbrew wszystkim przeciwnością losu jutro pewnie pojadę.
Bydgoszcz tak po cichu się zgłasza. Więc nie wiadomo ile osób od nas pojedzie.
Fiveopac rozumiem, że silnik czuje się Xtra
Bydgoszcz tak po cichu się zgłasza. Więc nie wiadomo ile osób od nas pojedzie.
Fiveopac rozumiem, że silnik czuje się Xtra
Fiveopac napisał(a):WTF is Cerefere ?
Carrefour??!!??

Siwus dokładnie
Punkt dla Siwego
Fajw wolnym Tlumaczeniu badzcie na 11 na parkingu pod Leroy Merlin i Cerrefourem na RUBINKOWIE
Fajw wolnym Tlumaczeniu badzcie na 11 na parkingu pod Leroy Merlin i Cerrefourem na RUBINKOWIE
Szkoda że z Bydgoszczt tylko 3. auta pojechały!
Dziękuję panowie i panie za wspólną wyprawę i za mile spędzony czas w gronie Madowiczów i nie tylko ( nie chodzi mi od VW i BMW ).
Kilka fotek z wypadu.
http://picasaweb.google.pl/szpalek/WocAwek07122008#
Pozdrawiam.
Taki krótki filmik o BMW
http://www.youtube.com/watch?v=ohU5I4l50MY
Coś dla Fiva, http://pl.youtube.com/watch?v=0BGGBU2Lpyo po modyfikacjach ( żart ).
Dziękuję panowie i panie za wspólną wyprawę i za mile spędzony czas w gronie Madowiczów i nie tylko ( nie chodzi mi od VW i BMW ).
Kilka fotek z wypadu.
http://picasaweb.google.pl/szpalek/WocAwek07122008#
Pozdrawiam.
Taki krótki filmik o BMW
http://www.youtube.com/watch?v=ohU5I4l50MY
Coś dla Fiva, http://pl.youtube.com/watch?v=0BGGBU2Lpyo po modyfikacjach ( żart ).
BF3
piotr_szp napisał(a):Coś dla Fiva
chyba dla piotra on jest szpecem od rotorow a nawet jest posiadaczem jednego a historia zna kilka poprzednich
–=[SzkodniK]=– –=[506112282]=– –=[790525980]=– –=[szkodnikbyd@gmail.com]=–
Jeszcze raz sorki, ze nie dalem rady pojechac
na szczescie widze ze dobrze sie bawiliscie
co to za akcja z tymi VWejami byla?
Wolalbym uniknac tych plomieni wkolo kolektora
piotr_szp napisał(a):Coś dla Fiva, http://pl.youtube.com/watch?v=0BGGBU2Lpyo po modyfikacjach ( żart ).
Wolalbym uniknac tych plomieni wkolo kolektora
Less roof, more fun

Dzieki za odwiedzinki, teraz kolej na nas
- Od: 6 lip 2008, 14:21
- Auto: Mazda 323F BJ 2,0 DITD 2001
szkodnik_byd napisał(a):piotr_szp napisał(a):Coś dla Fiva
chyba dla piotra on jest szpecem od rotorow a nawet jest posiadaczem jednego a historia zna kilka poprzednich
Napisałem w ( ) żart, zrobił tyle modyfikacji i nie chciał żeby jego motor tak się rozpalił!
lukaszXEDOS6
Zrobiliśmy to samo po powrocie! Trzeba było bo trasa straszna.
artro219 napisał(a):Dzieki za odwiedzinki, teraz kolej na nas
OK, ale nie w tym roku, co?!
BF3
piotr_szp napisał(a):lukaszXEDOS6
Zrobiliśmy to samo po powrocie! Trzeba było bo trasa straszna.
Straszna, ale najgorzej już w Bydzi.
Dojeżdżałem na swoją myjkę pierwszy raz od BFM-ów a tam droga masakra.
Pewnie w jeepach dostają kur.icy.
pozdro
może jakiś mini spot w bydzi?? z opłatkiem

lukaszXEDOS6 napisał(a):może jakiś mini spot w bydzi??
Five prawi coś o sobocie

"Może, pomyślał, nie ma czegoś takiego jak dobrzy i źli przyjaciele. Może są po prostu tylko przyjaciele, ludzie, którzy będą przy tobie, kiedy ci coś dolega, i pomogą ci, byś nie czuł się zbyt samotny. Może to ludzie, dla których warto przeżywać strach, mieć nadzieję... i żyć. Być może są to ludzie, za których warto umrzeć, kiedy trzeba. Nie ma dobrych przyjaciół. Nie ma złych przyjaciół. Są jedynie ludzie, których pragniesz i z którymi chciałbyś być – ludzie, którzy mają swoje miejsca w twoim sercu. "
Stephen King, "To"
Stephen King, "To"
- Od: 25 sie 2008, 22:20