Wielka Brytania – spotkania regionalne
eee Mandzynek, czys ty oszalal, nie pchaj sie w takie badziewie, co wiecej bedzie stalo u mechanika niz u ciebie na ulicy.
Poza tym za taki samochod to ubezpieczenie powinno byc £50 rocznie, wiecej na pewno nie jest warto placic za takiego gruchota. Bo w koncu koszt ubezpieczenia rocznego przewyzsza wartosc auta wiec gdzie tu logika.
Tak jak mowi zielony, lepiej sobie poczekajcie, oddloz wiecej kasy i kup cos lepszego.
Kupisz teraz cos na szybkiego to na pewno bedziecie zalowali swojej decyzji w pozniejszym czasie.
Poza tym za taki samochod to ubezpieczenie powinno byc £50 rocznie, wiecej na pewno nie jest warto placic za takiego gruchota. Bo w koncu koszt ubezpieczenia rocznego przewyzsza wartosc auta wiec gdzie tu logika.
Tak jak mowi zielony, lepiej sobie poczekajcie, oddloz wiecej kasy i kup cos lepszego.
Kupisz teraz cos na szybkiego to na pewno bedziecie zalowali swojej decyzji w pozniejszym czasie.
glowasiek napisał(a):Kupisz teraz cos na szybkiego to na pewno bedziecie zalowali swojej decyzji w pozniejszym czasie.
dobrze gada. Wodki mu

glowasiek napisał(a):szczerze, wolalbym to http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
no i pod kolorek do mazdy
no i ma wspomaganie kierownicy

I ma TAX a to juz cos
glowasiek napisał(a):szczerze, wolalbym to http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... ?logcode=p
no i pod kolorek do mazdy
ten wynalazek by mnie kosztowal 1130 za rok wiec nie jest tak zle
- Od: 3 sty 2009, 23:35
mandzynek napisał(a):ten wynalazek by mnie kosztowal 1130 za rok wiec nie jest tak zle
no to nad czym sie zastanawiac. Jechac i ogladac
panowie nie robcie ze mnie takiego sknerusa
jak trzeba bedzie kasa sie znajdzie. do czego zmierzam, to ma byc auto do nauki i planuje go trzymac rok czasu zeby tylko lekka znizke na ubezpieczeniu wychaczyc. stan wizualny mnie rybka grunt zeby hamowalo, skrecalo, jechalo do przodu i tylu jak nalezy 
ciekawe jest to ze np. cytryna saxo silnik 1.0 moze kosztowac 1000 albo prawie 1500 za ubezpieczenie a na pierwszy rzut oka roznia sie tylko kolorem.
p.s.
dzwonilem do swojej ubezpieczalni zmienic Uli ubezp. i o dziwo cena zostala ta sama
chyba ze zle cos zrozumialem, poczekam az papiery przyjda i jesli sie bedzie wszystko zgadzalo to trojke pisze na straty i daje Uli a sam szukam mx-5

ciekawe jest to ze np. cytryna saxo silnik 1.0 moze kosztowac 1000 albo prawie 1500 za ubezpieczenie a na pierwszy rzut oka roznia sie tylko kolorem.
p.s.
dzwonilem do swojej ubezpieczalni zmienic Uli ubezp. i o dziwo cena zostala ta sama

mandzynek napisał(a):panowie nie robcie ze mnie takiego sknerusa
to nie o to chodzi. zadales pytanie, a my tylko odpowaiadamy obiektywnie
mandzynek napisał(a):jesli sie bedzie wszystko zgadzalo to trojke pisze na straty i daje Uli a sam szukam mx-5
i to jest dobre podejscie

glowasiek napisał(a):no przespal sie to dobrze gada
e tam przespal. Pozmywal

i tak trzeba bylo od razu...
ps. i juz koniec z kupowaniem auta przez mandzynka, bo niedlugo powiesc powstanie...
a ja bede musial to wydzielic dla potomnych... ba, nawet mam juz tytul...
"Jak mandzynek kupowal zonie auto.
Jego rozterki i wahania w podjeciu decyzji."

ps. i juz koniec z kupowaniem auta przez mandzynka, bo niedlugo powiesc powstanie...

Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
67igor1 napisał(a):i tak trzeba bylo od razu...![]()
ps. i juz koniec z kupowaniem auta przez mandzynka, bo niedlugo powiesc powstanie...![]()
taaa koniec teraz sie dopiero zacznie
mandzynek napisał(a):67igor1 napisał(a):i tak trzeba bylo od razu...
taaa koniec teraz sie dopiero zacznie
najpierw niech sie przymiezy do paru i zobaczy czy jej podejdzie, to i wybor sie okroi i wiadomo czego szukac
kup mps-a i juz
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale
adamb napisał(a):najpierw niech sie przymiezy do paru i zobaczy czy jej podejdzie, to i wybor sie okroi i wiadomo czego szukac
przeciez mandzynek szuka auta dla siebie...

auto dla Uli to tylko pretekst...

przeczytaj:
mandzynek napisał(a):...to trojke pisze na straty i daje Uli a sam szukam mx-5![]()
![]()
wyszlo szydlo z worka
Arkana , Renault , Mii
Greguk napisał(a):Witajcie,macie moze jakies sprawdzone sklepy internetowe z orginalnymi czesciami do mazdy ?
Ja znam tylko CarSpeed.pl lecz to sklep w PL.
Co do kręgli to w weekend jedziemy zobaczyć co i jak
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
radar88 napisał(a):Greguk napisał(a):Witajcie,macie moze jakies sprawdzone sklepy internetowe z orginalnymi czesciami do mazdy ?
Ja znam tylko CarSpeed.pl lecz to sklep w PL.
ja kupuje w ASO...
Arkana , Renault , Mii
Greguk napisał(a):67igor1 napisał(a):ja kupuje w ASO...
Ja tez tam kupujeChodziło mi czy czasem nie mozna gdzies taniej czesci znalesc,orginalnych oczywiscie.
jak nie masz wejsc w hurtowniach, to nie bedzie taniej...
Arkana , Renault , Mii
Jeżeli zamawiałbyś w Carspeed większą ilość części to by Ci się opłacało, mowa oczywiście o OE MAZDA, myślę że by wysłali do UK.
Porównanie: surówka klucza TA (XEDOS 9) OE MAZDA –> salon mazdy WeyWalley (Weymouth UK),strzelili oczy,powiedzieli że nigdy nie docinali kluczy, na drugi dzień cena: 42,50F, ta sama surówka, OE MAZDA Carspeed – 85 zł z wysyłką (PL) (niecałe 20F).
Zapytać nigdy nie zaszkodzi a chłopaki naprawdę wiedzą co się do nich mówi, klocki kupowałem, powiedziałem do TA KL i takie były.
Pozdrawiam
Porównanie: surówka klucza TA (XEDOS 9) OE MAZDA –> salon mazdy WeyWalley (Weymouth UK),strzelili oczy,powiedzieli że nigdy nie docinali kluczy, na drugi dzień cena: 42,50F, ta sama surówka, OE MAZDA Carspeed – 85 zł z wysyłką (PL) (niecałe 20F).
Zapytać nigdy nie zaszkodzi a chłopaki naprawdę wiedzą co się do nich mówi, klocki kupowałem, powiedziałem do TA KL i takie były.
Pozdrawiam
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap