GRUDZIĄDZ – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez iceman150 » 4 maja 2010, 18:07

sikor69pl napisał(a):po pierwsze to Kochanie nie mozesz miec lepszego samochodu niz ja :)

Marcin to co ona ma do końca życia rowerem jeździć :P Przecież już takich nie ma :D

dzika-kuna napisał(a):h widzisz Kamilu, wzbogacam Twój samochód o nowe gadżety ;D

Hehe no o kilka gadżetów faktycznie ;) Ale mam nadzieje że podróżowało się z przyjemnością ;)
MRk napisał(a): jeśli chodzi o 323F BA w wersji 1.5 miał Mr Lodziarz

Hmm nie wiem czy byłbym najlepszym doradcą ;) ale myślę że to wszystko jest do przedyskutowania i przemyślenia na spokojnie. Powiem jedno nie ma co się napalać!!!
MRk napisał(a):z tym niekoniecznie jakoś gaz do mnie nie przemawia poza tym 1.5 i tak są oszczędne

Jeżeli mowa o zużyciu benzyny to może i są ekonomiczne ale raczej w trasie przy jeździe do 100km/h. A co do zużycia oleju to już z ekonomią bywa różnie :P

Marcin BA na pewno trzyma się równnie dobrze jak BG o ile nie lepiej. Chociaż myślę że Dagmary to raczej nie ma aż tak wielkiego znaczenia bo nie będzie pokonywała zakrętów 120, ale za to kobiety uwielbiają krawężniki ;P
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.

www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 19 wrz 2009, 20:08
Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V

Postprzez break3r » 4 maja 2010, 19:37

Ludzie dziewczyna planowała kupić Corsę więc najbardziej gabarytowo zbliżona jest 323C i tu polecam dłuższą dyskusję z kolegą TOHER (znaczy Thor), a będzie on 16 w Grudziądzowie. Ja polecam autka większe typu MX-6 i Xedy ale to nie na początek, najpierw trzeba by się oswoić z kierownicą no i oczywiście z marką. MX-5 nie polecałbym ze względu na małą funkcjonalność i tylny napęd (w zimie dziewczyna padnie na zawał jeżdżąc poślizgiem na każdym skrzyżowaniu). BG ma swój niepowtarzalny klimat, a BA no cóż jakiś urok ma w wyglądzie. Silniki hmmm nie polecam ani k8 ani KL ani nawet FS na początek, proponuję jak koledzy jakieś B3 lub B6, Z5.
http://www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 1 sty 2009, 18:33
Auto: Było 626GD Coupe 2.0i16V '89
Było MX-6 GE 2.5V6 '93
Było Xedos CA 1,6 16V '94
Jest Millenia TA 2,5V6 '95

Postprzez MRk » 5 maja 2010, 08:43

Bartosz_Mx6 napisał(a):to kup mx5 NB żadne auto nie rowna się mx5

po pierwsze uno, wymieniałem raczej auta o podobnym pułapie cenowym, a jak sam wiesz NB nie dostaniesz za 5-10 klocków :P
a po drugie uno, są gusta i guściki :P jak sam zauważyłeś, Dzikie Zwierze Łasicowate już powiedziało ,że Mx-5 się jej nie podoba :P a jeśli chodzi o mnie to NB mi się najbardziej podobo :) NA zbyt żabiaste a NC dla gejów lub fryzjerek :D

iceman150 napisał(a):co do zużycia oleju to już z ekonomią bywa różnie

kwestia trafienia na dobry egzemplarz ;) czyli niekatowany i regularnie serwisowany :P prawie jak szukanie igły w stogu siana :P ale jeśli ma sie szczęście... ;)

break3r napisał(a):najbardziej gabarytowo zbliżona jest 323C

dlatego też wymieniłem i te autko :P bo wiem ,że się dziewczynom w miarę podoba, jest nie za duże i nie aż takie niskie, więc jeśli dziewczyna wzrostem nie grzeszy to powinno jej pomóc w omijaniu krawężników :) silniczki też raczej ekonomiczne, a auto same w sobie jest rzadkością na drogach ;)

break3r napisał(a):MX-6 i Xedy ale to nie na początek

no właśnie :D jak dziewczyna skromna (w sensie gabarytowo mała) to nie ma co pakować ją w duże auta:P duże auto jako pierwsze raczej nie było by najlepszym wyborem, bo ciężej po prostu jest je wyczuć – czyli łatwiej o pocałunek z krawężnikiem czy też słupkami parkingowymi itp itd :P fakt ,że BA jest t rochę niska, więc może też być średnio komfortowo jak dla niskiej dziewczyny (chociaż nie wiem sam ile te Dzikie Zwierze ma wzrostu :P ),ale najbardziej praktyczne z tych wszystkich :) chociaż jednak pierwszym autem o którym pomyślałem gdy się spytała o podpowiedź, było właśnie 323C..

break3r napisał(a):Silniki hmmm nie polecam ani k8 ani KL ani nawet FS na początek, proponuję jak koledzy jakieś B3 lub B6, Z5.

sądzisz ,że ona wie co to za oznaczenia? :D
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

Od: 28 lis 2008, 18:31
Auto: MX-3 2.5 V6 (KL-ZE), '94

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Kaliope » 5 maja 2010, 09:34

MRk napisał(a):
pamiętaj ,że to dziewczyna, a one potrafią bardziej panikować niż mężczyźni w niefortunnych sytuacjach, do których mocniejsze auto może doprowadzić. może również nie szukać mocniejszych wrażeń jako kierowca. i sam fakt tego ,że tak jak wspomniałeś, V6 nie da się jeździć ekonomicznie...

panikować powiadasz :|

iceman150 napisał(a):Marcin BA na pewno trzyma się równnie dobrze jak BG o ile nie lepiej. Chociaż myślę że Dagmary to raczej nie ma aż tak wielkiego znaczenia bo nie będzie pokonywała zakrętów 120, ale za to kobiety uwielbiają krawężniki ;P

a w jakim sensie to my krawężniki lubimy ?? :|

tak zostawić facetów samych sobie i już się kobiet czepiają. Niby co, my po trasie to 60 km/h jeździmy a naszym ulubionym sportem to sprawdzanie czy każde auto na każdy krawężnik wjedzie <co?> Pewnie, według was, opanowałyśmy do perfekcji ruszanie z dwójki i sztukę, jak najdłużej da się jeździć bez zmiany biegu <diabełek> Oj zapamiętam to sobie panowie.
Forumowicz

Od: 2 sty 2009, 23:36
Auto: MX-6 GE 2.5V6 '93

Postprzez MRk » 5 maja 2010, 10:20

ojjj nie jesteśmy szowinistami :P przynajmniej ja nie jestem :P ale sama powiedz, ilu facetów widziałaś z twarzą tuż przy szybie przedniej? :D i tak jak sama o tym biegu wspomniałaś -facet wbija motor na obroty ,by mieć frajdę, a kobieta raczej zapomina o tym ,że jest wyższy bieg :D no jedynie, że jedzie na 5-6 ile maszyna dała i się nie da więcej ;P a tak na serio, to wiadomo ,że są wyjątki :) na pewno nie będę się sprzeczał odnośnie gotowania :D chociaż tak samo są wyjątki wśród mężczyzn ;P ale mniejsza o większość :P trochę tak generalizowaliśmy, ale nie podważamy niczyich możliwości :P hehe
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Kaliope » 5 maja 2010, 10:55

oj czego to ja na drogach nie widuje od kiedy codziennie do pracy 80 km w jedna stronę robię.
Ile razy klnę na FACETÓW wlekących się jak droga pusta. Dziś taki jechał i to jeszcze w ładnej BA, profanacja po prostu.
A to, że kobiety czasem słabiej jeżdżą, to najczęściej wina facetów :P Macie te swoje sreberka, prowadzić nie pozwolicie, ale jak z imprezy to ma kobieta odwieść.
Przez co większość kobiet to niedzielni kierowcy (którym kiedyś i ja byłam).
Jak mnie Grzegorz zagnał do jazdy, to teraz płacze bo prowadzić mu nie daje :P Sam twierdzi, że potwora stworzył. :D
Forumowicz

Od: 2 sty 2009, 23:36
Auto: MX-6 GE 2.5V6 '93

Postprzez break3r » 5 maja 2010, 12:40

No stworzyłem sobie potwora ale któż się spodziewał

MRk napisał(a):
break3r napisał(a):Silniki hmmm nie polecam ani k8 ani KL ani nawet FS na początek, proponuję jak koledzy jakieś B3 lub B6, Z5.

sądzisz ,że ona wie co to za oznaczenia? :D

to było bardziej dla nas niż dla niej, a poza tym myślę, że potrafi dziewczę wejść na stronę mazdaspeed.pl i zajrzeć w zakładkę oznaczenia. Jak rzucać ją do wody (temat Mazd) to tylko do głębokiej niech się uczy pływać :P
Forumowicz

Było MX-6 GE 2.5V6 '93

Postprzez sikor69pl » 5 maja 2010, 15:00

panowie i panie chyba cos slabo rozdajecie ulotki ze jeszcze ani jedenego uzytkownika wiecej nie ma :) nawet ten co sie podniecil na widok breakera jeszcze sie nie pojawil z wymienionym napinaczem :P ja niestety nie mam czasu aktualnie i siedze caly czas w domu ale po jutrzejszej maturze bede mial przerwe od matur wiec napewno kilku sie pozbede ulotek :)
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 7 cze 2009, 16:12
Auto: Mazda MX-5 ND, 2016 6M
Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez break3r » 5 maja 2010, 15:02

no ja dopiero dzisiaj i jutro będę się kręcił po mieście bo na co dzień to się pracuje i w związku z tym nie ma się czasu na śmiganie po mieście
Forumowicz

Było MX-6 GE 2.5V6 '93

Postprzez iceman150 » 5 maja 2010, 16:25

Ja zwerbwałem nowego użytkowinka :P taka jedna Pani z Tczewa się zarejestrowała :)
Długo nawet jej namawiać nie musiałem.
A co do wyboru autka to nie ma narazie co dywagować bo niech koleżanka najpierw zda egzamin potem na pewno weźmie Marcina i czegoś poszukają, a i tak ostateczny głos będzie należał do niej:P

Forumowicz

Postprzez dzika-kuna » 5 maja 2010, 16:30

No tak, Was tylko chłopy samych zostawić ;p obgadujecie gorzej niż baby!
Panie Huher’ze, zgadzam się z Panem w stu procentach, ponieważ tak też mam zamiar zrobić. (uzbierać kaske i oddać ją w Wasze ręce) Niemniej jednak chcę wiedzieć coś na temat tych aut, cokolwiek. Poza tym, Wy wykazujecie się posiadaną wiedzą i do tego forum aż się pali od napływu nowych wiadomości ;)
Marcinie mój drogi, mówiłam Ci od początku, że będę miała lepsze auto od Ciebie i tylko ze względu na siebie, więc nie marudź, tak? :P
Panie MRk, nie miał Pan okazji ani razu poznać mojego stopnia zaawansowania jeśli chodzi o prowadzenie, więc proooooooszę uprzejmie o niewypowiadanie się na ten tamat ;D :P
Co do tego, czy to ma być mój pierwszy samochód czy dziesiąty, to proszę się nie wtrącać :P Nie chcę jakiejś małej pchły, która z wyskakującym silnikiem spod maski będzie mi ledwo co 100km/h jechała ;[
Jeśli chodzi o mój wzrost, to jestem dosyć potężną dziewczyną… 90 x 60 x 90 ;P A tak na serio, to mam 162cm wzrostu, a żeby dowiedzieć się ile ważę, odejmij od mojego wzrostu 112. :P
Panie IceMan’ie, jak to kilka gadżetów? ;> :P Tak, lubię szybką jazdę samochodem, poza tym było ciepło i pachnąco :P Jak najbardziej pozytywnie ;) Co do krawężników… uwaga ta sama, co do Pana MRk, tak? 
Wypowiedź Pana Break3r’a najbardziej mnie usatysfakcjonowała  O takie rady proszę ;P Jak już wiecie nie jestem obeznana w temacie samochodów i podawanie nazw silników dużo mi nie mówi, nie stety ;P Jednak jeżeli nazywacie rzeczy po imieniu, to mniej więcej rozumiem o co chodzi ;P (Lubię słuchać o samochodach, np. Waszych pogawędek w Maku, niż czytać o nich mało zrozumianym przeze mnie językiem :P)
Jeżeli uważacie, że prowadzę jak sierota najeżdżając na krawężniki, czy uderzając w Słupki, to spytajcie Sikora, jak prowadzę, on był świadkiem tego już nie raz, wie też czy lubię jeździć powolnie jak żółw, czy ruszać na mielących oponach ;P Sorry za wypracowanie :P

P.S. Magdaleno, dziękuję Ci za wsparcie ;D
zimno mi :(
Początkujący

Od: 3 maja 2010, 20:22
Auto: W planach :) Zapewne jakaś mazda, tylko jaka?

Postprzez iceman150 » 5 maja 2010, 16:38

dzika-kuna napisał(a):Jeżeli uważacie, że prowadzę jak sierota najeżdżając na krawężniki, czy uderzając w Słupki, to spytajcie Sikora, jak prowadzę, on był świadkiem tego już nie raz, wie też czy lubię jeździć powolnie jak żółw, czy ruszać na mielących oponach Sorry za wypracowanie
iceman150 napisał(a):Jak najbardziej pozytywnie Co do krawężników… uwaga ta sama, co do Pana MRk, tak? 

Podpuszczasz mnie żebym dał się przejechać moim "f" :P ale nic z tego :D
Ale zastanawiające jest to dlaczego on nie chce Ci dawać autka :P

A jeszcze co do tego pachnąco w moim autku to tak Ci się spodobał mój zapach :P

P.S. Oczywiście przecież się podśmiewamy a ty tego do siebie nie bierz :), a taka prawda że przez pierwszy rok po prawku będziesz się sama uczyła i sama to zauważysz z czasem. W końcu nikt z nas od razu nie był mistrzem kierownicy.

P.S. Dlaczego u licha mówisz do nas per "Pan" toć tacy starzy nie jesteśmy :P

Forumowicz

Postprzez dzika-kuna » 5 maja 2010, 17:15

Ojjj... no chciałabym się nim przejechać, chciałabym ;p jak każdym innym samochodem ;p hahahah tak, to na pewno Twój zapach mi się podobał, to odświeżacz do powietrza ;P Marcin nie chce dawać mi wsiadać do swojego autka, bo nie chce żebym miała kłopoty w razie gdyby była kontrol, bez prawka nie ma żartów. Tak całkiem nawiasem, tylko raz go poprosiłam o wejście za kółko, kiedy miałam przestawić samochód i nie chcial mi dac ;p czesciej on sam mi proponuje jazde jego samochodem niz ja sama sie prosze ;p
Początkujący

Postprzez MRk » 5 maja 2010, 17:18

break3r napisał(a):Jak rzucać ją do wody (temat Mazd) to tylko do głębokiej niech się uczy pływać :P

święta racja :)

sikor69pl napisał(a):panowie i panie chyba cos slabo rozdajecie ulotki ze jeszcze ani jedenego uzytkownika wiecej nie ma

może ją podrukuje i poroznoszę? a nóż ktoś przyjedzie do Grudziądza :D hehehe

dzika-kuna napisał(a):tak też mam zamiar zrobić. (uzbierać kaske i oddać ją w Wasze ręce)[/qupte]

ooo tak! mam Ci już podać nr konta? :D tylko nie wiem kiedy w PL będę :D hehehe
– tak, wiem ,że nie poznałem poziomu wtajemniczenia :P ale ja to mówię z troski ,a nie ze złośliwości ;) poza tym jak już wspomniałem – uogólniałem, dodając ,że są wyjątki :)
– sądzisz ,że nie ma różnicy jakie auto sobie kupisz jako 1sze? hmm to kup sobie Rx-7 FD ,ale wtedy to byśmy już musieli ustalić termin mszy... :P
– "90 x 60 x 90" :O Twój chłopak to szczęściarz :D hehe waga akurat mnie nie interesuje hehe nie chciałem aż tak dokładnie poznać Twoich wymiarów :D dobrze ,że buta nie podałaś hehe chociaż to też mogło by mieć znaczenie :P bo ja np. nie mogę w każdym rodzaju obuwia jeździć :/ a co do wzrostu, to w sumie do NBA Cię nie przyjmą raczej :P więc za niskiego auta też nie możesz sobie szukać, bo potem to będziesz właśnie albo wychylona jeździć zza kierownicy albo poduszki wozić :P i nie dogryzam tylko się troszczę!

iceman150 napisał(a):A jeszcze co do tego pachnąco w moim autku to tak Ci się spodobał mój zapach :P

a to Ty widzę ,że nie tylko chłopaków kolegom podbierasz ,ale i dziewczyny? :P specjalnie atmosferę zrobiłeś, przyznaj się :D spocony ogierze :D haha

– "W końcu nikt z nas od razu nie był mistrzem kierownicy" a to już jesteśmy wszyscy? :D dobrze wiedzieć :D hehe
– "Dlaczego u licha mówisz do nas per "Pan" toć tacy starzy nie jesteśmy" mów za siebie :D :P

ps. a to Ty koleżanko nie masz prawka? :P no no ,a tu nam mówisz ,że nie raz już jeździłaś powolnie jak żółw czy z piskiem :P na Nauce Jazdy Ci tak pozwalają ,tak? :D :P
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez sikor69pl » 5 maja 2010, 17:37

nie na nauce jezdzi Fiatem Punto nie wiem jaki silnik ale pewnie 1,2 i dalem sie jej przejechac moja mazda 323f 1,8 :D i pierwsze ruszenie to bylo z piskiem opon na jedynce do 60km/h ale nie caly czas tylko odrazu zmiana biegu jak by na 1/4 jechala : P ale jak juz jechala to bylo ok tylko nastepne ruszenie bylo prawie identyczne : P
ObrazekObrazekObrazek
Forumowicz

Od: 7 cze 2009, 16:12
Auto: Mazda MX-5 ND, 2016 6M
Mazda CX-5 KF, 2017 6AT

Postprzez iceman150 » 5 maja 2010, 18:24

W sumie to wsiadając do mojego samochodu to ja już żadnego zapachu nie czuje, ale cieszę się że było wygodnie, tym bardziej że nawet Marcin wyraził swoje słowa uznania dla podświetlanych klamek :P oraz dla komfortu jazdy z tyłu :)
MRk napisał(a):specjalnie atmosferę zrobiłeś, przyznaj się spocony ogierze haha

Już nie przesadzaj Marku :) Huhera nawet zachęcać nie musiałem :P <cisza> <cisza>

Forumowicz

Postprzez dzika-kuna » 5 maja 2010, 19:11

MRk napisał(a):
break3r napisał(a):Jak rzucać ją do wody (temat Mazd) to tylko do głębokiej niech się uczy pływać :P

święta racja :)
-wcale nie racja, bo ja pływać nie umiem!! :P

– sądzisz ,że nie ma różnicy jakie auto sobie kupisz jako 1sze? hmm to kup sobie Rx-7 FD ,ale wtedy to byśmy już musieli ustalić termin mszy... :P

-miałam na myśli to, że nie mam zamiaru kupować jakiegoś kapcia, tak? :P

– "90 x 60 x 90" :O Twój chłopak to szczęściarz :D hehe waga akurat mnie nie interesuje hehe nie chciałem aż tak dokładnie poznać Twoich wymiarów :D dobrze ,że buta nie podałaś hehe chociaż to też mogło by mieć znaczenie :P bo ja np. nie mogę w każdym rodzaju obuwia jeździć :/ a co do wzrostu, to w sumie do NBA Cię nie przyjmą raczej :P więc za niskiego auta też nie możesz sobie szukać, bo potem to będziesz właśnie albo wychylona jeździć zza kierownicy albo poduszki wozić :P i nie dogryzam tylko się troszczę!

-To jest docinanie! Z tymi wymiarami to był żart... :D Nie przyjmą mnie do NBA? Trenowałam koszykówkę, kolego ;P nie chcę niskiego samochodu, a marzy mi się Ford Ranger ewentualnie Land Rover ;p

iceman150 napisał(a):A jeszcze co do tego pachnąco w moim autku to tak Ci się spodobał mój zapach :P

a to Ty widzę ,że nie tylko chłopaków kolegom podbierasz ,ale i dziewczyny? :P specjalnie atmosferę zrobiłeś, przyznaj się :D spocony ogierze :D haha

– z Kamilem mamy dobry kontakt, tak? :P Żadnym ogierem nie jest ;P

ps. a to Ty koleżanko nie masz prawka? :P no no ,a tu nam mówisz ,że nie raz już jeździłaś powolnie jak żółw czy z piskiem :P na Nauce Jazdy Ci tak pozwalają ,tak? :D :P[/quote]

– Nie mam prawka, tak wiem, wstyd... :( Dopiero pierwszy egz mam za sobą! :P Marcin mi daje prowadzić... raz w tyg na parkingu ;P albo po wsi :D
Początkujący

Postprzez iceman150 » 5 maja 2010, 19:57

Dokładnie :) Bardzo dobry kontakt :P I Marcin o wszystkim wie :) No może prawie o wszystkim :) ale jak to się mówi co w rodzinie to nie zginie.

P.S. Dagmara potrenuj lekko cytowanie i staraj się nie cytować tak rozległych wypowiedzi bo nam się forum rozjedzie :)

dzika-kuna napisał(a):nie chcę niskiego samochodu, a marzy mi się Ford Ranger

I widzieliście? :D mówiłem że jeszcze ją na swoją stronę przeciągnę :P

Forumowicz

Postprzez huher » 5 maja 2010, 20:15

No prosze jaka dyskusja sie tu zrobiła :D
A mi w końcu forum działa :)
To jak z tym grilem w sbote jest cos? Bo chyba mówiliscie mi, że ma byc :D
Obrazek
Forumowicz

Od: 19 kwi 2009, 17:57
Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG

Postprzez iceman150 » 5 maja 2010, 20:16

W sobotę a nie niedzielę?
Bo ktoś tam przecież w sobotę ma Maturkę

Forumowicz