GRUDZIĄDZ – spotkania regionalne

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez iceman150 » 3 kwi 2010, 16:36

Wiadomo że nie chodzi o jakiś obwiesi co mają pordzewiałą starą mazdę i przyciemnione szyby taśmą klejącą albo farbą olejną, tylko o ludzi którzy reprezentują jako taki poziom i kulturę za kierownicą oraz po za nią.
Ale mówienie o kimś że nie ma pojęcia o klubie i powinien się schować i nie udzielać to lekka przesada. Bo klub to przedewszystkim ludzie, a taką postawą na pewno nie zachęcasz nowych fanatyków marki, którzy co prawda nie wszystko wiedzą, ale chcieli by poznać ludzi i dowiedzieć się czegoś, a także pomagać sobie. Nie każdy ma zamiar studiować encyklopedii istnienia klubu aby pojawić się na spocie. Ja sam przyjechałem na pierwszy spot niewiele wiedząc kto rządzi itd., ale ludzie z regionu okazali się bardzo sympatyczni i spot był bardzo udany. I teraz pomimo że nie mam już mazdy uczęszczam z nimi na spoty.
Co więcej wspólnie z huherem nie będąc członkami klubu potrafiliśmy zgrać ekipę i zorganizować spory spot regionalny w Grudziądzu pomimo niezachęcającej pogody. I nawet ludzie z klubu postanowili przyjechać i nie przejmowali się tym że spot organizują jakieś szaraczki spoza klubu. Byli ostwarci i to się ceni. A spot należał wg mnie do udanych (no może po za ciepłą coca-colą).
Tak więc myślę że warto zmienić nastawienie do takich mały spotów. bo my aktualnie spotykamy się po 2-4 autek i jakoś żyjemy. A to nie znaczy że nie stać nas na więcej bo jednak na spot regionalny przybyło ok 12 autek, przyjechałbyś to sam bys zobaczył że ludzie spoza klubu też potrafią coś zorganizować i gadać jak równy z równym z klubowiczami.
I w dodatku nie tylko jeżdża BG :P

Pozdrawiam.
Nie nie prędkość była O.K., tylko zakręt był za ciasny.

www.japanesetoys.eu – Forum miłośników aut japońskich
Forumowicz

Od: 19 wrz 2009, 20:08
Auto: była Mazda 323F BA 1,5 Z5 LPG jest auto na "F' 2,0 16V

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 16:39

taaaa pamiętam jego czerwonego mx-a ;) rozumiem ,że od Was się zaczęło kręcić (kwestia spotów – częstotliwość spotkań ,ich regularność itp itd.), ale chodzi mi o to ,że sam musiałeś pierw w tematykę klubową wejść (tych 5 lat temu) i na pewno Rules ,ani nikt inny Ci nie suszył głowy ,że nie wiesz tego czy tamtego o Klubie ;) sam kiedyś byłeś początkującym! :) także chill dude ;) nikt wtedy nie traktował innych z góry i nie oceniał po tym jaki kto ma status. sam pamiętam tamte czasy, wszyscy byli bardziej pomocni nawet i uprzejmi..teraz się porobiły grupki jakby...i ktoś coś źle gdzieś napiszę,a już od razu inni naskakują(sam pamiętasz chociażby temat Piły i "nieoficjalnego PR'a"..) .. niby wszystko jest bardziej poukładane, ale tylko na forum...a w głowach już u niektórych niekoniecznie ;)
ps. mi sie początki kojarzą z Morderem :D i tymi jego niepoprawnymi tekstami hehe
ps.2 iceman – drugi przykład to zeszłe wakacje i Chełmno – też 12 aut ,a jestem tylko forumowiczem :P
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

Od: 28 lis 2008, 18:31
Auto: MX-3 2.5 V6 (KL-ZE), '94

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 16:41

break3r napisał(a):Co do offtopu to ja uważam tylko że nie będzie tematu (żadnego) regionalnego bez offtopu...

Niestety musze się zgodzić. Nie do końca pomysł na regionalne podfora wpalił wg mnie. Sam nie mam na tę chwilę nawet czasu myśleć, co zmienić...
break3r napisał(a):...trochę przesadzasz Pit moim zdaniem z narzekaniem na decentralizację i marazm...

Mam niestety taki charakter malkontenta i cynika zarazem ;) Muszę sobie ponarzekać. Taka moja rola ;)
break3r napisał(a):...koniec offtopa bo się jakiś inny członek zarządu czy moderator przyczepi :P

Not in my house <cisza> hehe ;)

EDIT:
MRk napisał(a):... nikt wtedy nie traktował innych z góry i nie oceniał po tym jaki kto ma status. sam pamiętam tamte czasy, wszyscy byli bardziej pomocni nawet i uprzejmi..teraz się porobiły grupki jakby...i ktoś coś źle gdzieś napiszę,a już od razu inni naskakują

Kilku(nasto)krotnie jak nie lepiej, zwiększył się ruch na forum i ilość ludzi do ogarnięcia. A i ludzie jacyś z innego pokolenia teraz. Bardziej roszczeniowi i aroganccy... Stąd większe piłowanie i spinki tych, co to trzymają... ile razy można miło i spokojnie tłumaczyć...
MRk napisał(a):ps. mi sie początki kojarzą z Morderem :D i tymi jego niepoprawnymi tekstami hehe

Morda taki sympatyczny prywatnie jest, naprawdę :)
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez iceman150 » 3 kwi 2010, 16:42

Wbacz Marku że pominęłem :) nie było mnie tam to miałem prawo zapomnieć. Ale jest to kolejnym przykładem że inni też mogą.

Pit napisał(a):Not in my house hehe

Od kiedy mieszkasz w Grudziądzu :P

Forumowicz

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 16:49

iceman150 napisał(a):
Pit napisał(a):Not in my house hehe

Od kiedy mieszkasz w Grudziądzu :P

<lol> tyle razy już tłumaczyłem, że to nie jest forum onetu, że następny raz mi się nie chce... :| Przepraszam, że mam czelność jako: admin tego forum, osoba nadrzędna wobec PR'ów tego, jak i każdego innego regionu, MODERATOR tego i wszystkich innych działów, powiedzieć, że to moje podwórko <rotfl> Nie no, naprawdę przepraszam... ;) Miło się chłopcy z Wami rozmawia, ale co dzień bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że obecny podział forum jest do bani po całej linii...
Forumowicz

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 16:53

Pit napisał(a):Nie do końca pomysł na regionalne podfora wpalił wg mnie.

ee tam, czy ja wiem...mi sie wydaje ,że lepsze to niż jakby miała być taka wspólna czateria, na której tylko można by było się umawiać. fakt ,że niby regionalne służą własnie do ustawiania się na spoty itp itd. ale w każdym, nawet bydgoskim podtemacie, są OT :P i raczej sie nie da tego uniknąć. wspólne tematy na czaterii można obgadywać, a wtajemniczone pozostają w podtematach. tam było ,jest i pewnie będzie :P

Pit]Sam nie mam na tę chwilę nawet czasu[/quote]

No właśnie..nie raz już Cie zapraszałem do Chełmna to nie masz nigdy czasu :P Pracoholiku :P czy jakiś inny holiku :P

[quote="Pit napisał(a):
Muszę sobie ponarzekać.

ojj lubisz...to fakt :P

Pit napisał(a):Taka moja rola

czyli głównym zadaniem członka zarządu to marudzenie? :D hehe to ja też mogę być nim :D jak sie nie wyśpie to też lubie marudzić:D

Pit napisał(a):co dzień bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że obecny podział forum jest do bani po całej linii...

o tym właśnie też sam pisałem chwilę wcześniej...ale w sensie ,że nie tematy ludzi podzieliły ,a oni sami..
Ostatnio edytowano 3 kwi 2010, 16:55 przez MRk, łącznie edytowano 1 raz
Moja Miłość, Duma, i Rozrywka :) http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=312&t=130442
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 16:54

MRk napisał(a):czyli głównym zadaniem członka zarządu to marudzenie? :D hehe to ja też mogę być nim

Jak masz doświadczenie i czujesz, że ogarniesz, to zaproponuję Ci organizację MegaSpota na początek, ok? :)
Forumowicz

Postprzez iceman150 » 3 kwi 2010, 16:55

A ja się utwierdzam w zdaniu że niektore osoby z żółtą tabliczką są do bani (przynajmniej z takim podejściem do sprawy).
A po za tym pooglądaj troszkę kabaretów to zrozumiesz mój żart z Grudziądzem- mam przynajmniej taką nadzieję.

Forumowicz

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 17:02

iceman150 napisał(a):A ja się utwierdzam w zdaniu że niektore osoby z żółtą tabliczką są do bani

Ale w czym, w jakiej konkretnie sprawie? Jak już jesteś na tyle kompetentny (jak na osobę pół roku będącą forumowiczem to dość szybko), to nie pisz ogólnikami tylko wskaż konkretne zadania statutowe, które dany członek zarządu źle wykonuje, jak i osobę, o której piszesz... To tak, aby uściślić Twój osąd.
iceman150 napisał(a):A po za tym pooglądaj troszkę kabaretów to zrozumiesz mój żart z Grudziądzem- mam przynajmniej taką nadzieję.

Mam w życiu niewiele czasu na pierdoły niestety. Przykro mi.
Forumowicz

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 17:07

Pit napisał(a):Jak masz doświadczenie i czujesz, że ogarniesz, to zaproponuję Ci organizację MegaSpota na początek, ok? :)

a Ty znasz się na żartach? po co od razu bierzesz na poważnie wszystko? :| już mówiłem – ochłoń. Regionalny jakoś się udał, więc JEŚLI BYM BYŁ W POLSCE i się spiął to czemu bym miał się nie zabrać za MegaSpot'a. nie uważam, że nie podołałbym. tylko czy zwykły forumowicz mógłby dostąpić tego zaszczytu? bo nie wydaje mi sie ,że ze statusu zwykłego forumowicza wskoczyłbym od razu do zarządu ;) nie pcham się tam i wiesz o tym, także wrzuć na luz
poza tym, no offence, ale czasem widać ,że sam nie ogarniasz forum ,a jedynym argumentem jakiego bardzo często używasz to ban...strasząc ludzi banowaniem lub po prostu zbanowaniem ich, niekoniecznie wpoisz wszystkim jak sie zachowywać, bo czasem zbyt pochopnie sięgasz po ten "złoty środek" ,a wtedy to właśnie pogarszasz swoją sytuację, bo ludzie sie zniechęcają do Ciebie i Klubu...to że możesz wszystkich banować nie znaczy ,że tu rządzisz ;) bo jak sam zauważyłeś, robi sie samowolka..czyli ktoś jednak nie ogarnia klubu...mi sie to wszystko coraz bardziej z folwarkiem zwierzęcym kojarzy...
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez iceman150 » 3 kwi 2010, 17:09

Chodzi mi konkretnie o twoją postawę wobec innych forumowiczów. Tj. wywyższanie się i zasłanianie się co chwila statutami tabliczkami członkami itd. Niepodoba mi się ostatnio twoje negowanie wszelkiej inicjatywy wypływającej spoza ram zarządu czy też klubu. Dla ciebie każda taka inicjatywa jest fe i wg mnie grubo się mylisz. Wg mnie też nieco nadużywasz swojej władzy (i pewnie za te oskarżenia dostanę bana- a to tylko mnie utwierdzi w moim zdaniu).
Nie chodzi mi o jakieś działania statutowe czy inne regulaminy tylko o bycie zwykłym człowiekiem kory potrafi przyznać się do błedu i wysłuchać zdania innych. Bo jesteś chyba człowiekiem a nie pkt. regulaminu prawda?
Starałem się dyskutować na poziomie ale niestety moje nerwy nie wytrzymały niektórych twoich słów :) Taki prezent na święta. Jedyne co mam nadzieję to taką że inni Panowie z zółtą tabliczką są bardziej wyrozumiali.

Forumowicz

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 17:20

MRk napisał(a):a Ty znasz się na żartach? po co od razu bierzesz na poważnie wszystko? :| już mówiłem – ochłoń.

Nie, nie, to Ty ochłoń. Ja piszę spokojnie – Ty zbyt nerwowo.

iceman150 napisał(a):Niepodoba mi się ostatnio twoje negowanie wszelkiej inicjatywy wypływającej spoza ram zarządu czy też klubu. Dla ciebie każda taka inicjatywa jest fe i wg mnie grubo się mylisz

Podobna sytuacja miała miejsce w Opolu. Inicjatywa inicjatywą, ale samowola bez konsultacji z kimś decyzyjnym (chociażby PR'em) to inna sprawa. Inicjatywa świetnie, że jest... musi być jednak ubrana w ramy klubowe, skoro pod jego szyldem się pojawia. Chyba się ze mną zgodzisz.

iceman150 napisał(a):Wg mnie też nieco nadużywasz swojej władzy (i pewnie za te oskarżenia dostanę bana- a to tylko mnie utwierdzi w moim zdaniu).
Nie chodzi mi o jakieś działania statutowe czy inne regulaminy tylko o bycie zwykłym człowiekiem kory potrafi przyznać się do błedu i wysłuchać zdania innych. Bo jesteś chyba człowiekiem a nie pkt. regulaminu prawda?
Starałem się dyskutować na poziomie ale niestety moje nerwy nie wytrzymały niektórych twoich słów :) Taki prezent na święta. Jedyne co mam nadzieję to taką że inni Panowie z zółtą tabliczką są bardziej wyrozumiali.

Banów nie mam na tę chwilę zamiaru nikomu serwować, chyba, że ktoś kogoś obrazi... Mam nadzieję i wydaje mi się jednak, że jesteście w stanie dyskutować spokojnie i nie będzie takiej konieczności. Co do nadużywania, ja bym to trochę inaczej nazwał. Jestem służbistą i zdaję sobie z tego sprawę. Niestety porywczym służbistą. Mam daleko posuniętą, ale sztywną granicę tolerancji. Po jej przekroczeniu, jest niemiło.

(...)

Jestem zawsze skory do dyskusji i pomocy wychodzącym z inicjatywą. Wszystko jednak wymaga spokojnej rozmowy, dialogu. Na własną rękę w MazdaSpeed nie wolno ;) Są obowiązujące zasady i należy ich przestrzegać. Zgodnie z nimi rozwijać społeczność.
Forumowicz

Postprzez huher » 3 kwi 2010, 17:31

Musze się zgodzi z kolegami w sprawie OT. Bo np. jak sikor pytał sie o naciagacze czy miałoby to sens pisa na czaterii, jak on do Włocławka po nie jechac nie będzie. A co do forum to za dużo się nie moge wypowiadac, ponieważ jestem na nim od roku. I nie ma sensu się kłócic, lepiej Grudziądz niech się zdeklaruje kto bedzie jutro.
Obrazek
Forumowicz

Od: 19 kwi 2009, 17:57
Auto: Mazda MX-3 1997 1.8 V6 LPG

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 17:40

Pit napisał(a):Niestety porywczym służbistą.

czyli moje słowa nie są błędne :P odnośnie Twojej porywczości i bycia służbistą :P

Pit napisał(a):Nie, nie, to Ty ochłoń. Ja piszę spokojnie – Ty zbyt nerwowo.

no gdzie tam Piotrze :) nie jestem nerwowy wcale. nie twierdzę też ,że Ty taki jesteś. jednakże uważam ,iż ten cynizm jest zbędny. powinieneś wiedzieć ,że żartowałem odnośnie zdobycia żółtej tabliczki ;) bo mam świadomość z czym to sie wiąże i nie jest to tylko marudzenie...także pisząc ochłoń, miałem na myśli to byś wziął na luz co piszę ,a nie hmm w pewnym sensie atakował mnie swoim cynizmem...wiadomo ,że zorganizowanie (czego z reguły też nie robi jedna osoba..) MegaSpota to MegaOdpowiedzialność...mimo to, nie wydaje mi się bym temu nie podołał...ale sam dobrze wiesz ,że mnie nie ma nawet w Polsce, więc mogłeś sobie darować tym bardziej ten tekst ;)
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 17:50

Panowie, i od małego słówka odnośnie OT, prawie się pożarliśmy. Powiem Wam w zaufaniu, że przy konfrontacji face to face nie jestem aż takim gburem, na jakiego kreuje mnie internet ;) Musicie zrozumieć, że ja to po prostu musiałem napisać ;) ...choć jak wielu z Was, jestem zdania, że czateria powinna wylecieć w kosmos, a wątki "miejskie" powinny być bardziej luźne. To moja opinia... ale niestety jestem 1/5 ;) Życie. Chcąc nie chcąc, co jakiś czas Wam zwróce uwagę, że jest OT, jest fatalnie, katastrofa i w ogóle... :) OK? ;)
Forumowicz

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 17:57

Pit napisał(a):prawie się pożarliśmy

ahhh no nie przesadzajmy ;) przynajmniej ja takiego zamiaru nie miałem :P i błędnie stwierdziłeś mówiąc ,że nerwowo piszę ,bo właśnie na luzie pisałem :) i powtórzę – jestem świadomy tego ,że masz odpowiedzialne stanowisko i z czym się wiąże...ale nie uważam ,że nie podołałbym zorganizowaniu spota :P i smutno mi teraz ,że we mnie wątpisz :( :D

Pit napisał(a):Powiem Wam w zaufaniu, że przy konfrontacji face to face nie jestem aż takim gburem, na jakiego kreuje mnie internet

już o tym chłopakom wspomniałem kiedyś ;)

Pit napisał(a):czateria powinna wylecieć w kosmos, a wątki "miejskie" powinny być bardziej luźne

ot co..

Pit napisał(a):OK?

OK :D
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 18:02

MRk napisał(a):ahhh no nie przesadzajmy ;) przynajmniej ja takiego zamiaru nie miałem :P i błędnie stwierdziłeś mówiąc ,że nerwowo piszę ,bo właśnie na luzie pisałem :) i powtórzę – jestem świadomy tego ,że masz odpowiedzialne stanowisko i z czym się wiąże...ale nie uważam ,że nie podołałbym zorganizowaniu spota :P i smutno mi teraz ,że we mnie wątpisz :( :D

Jak będziesz w PL i przy okazji w tym samym czasie będzie coś dużego, a Ty będziesz się nań wybierał, to ja już Ci jakąś tam funkcję znajdę fajną :)
Panowie, kończąc temat :) Jest miło, sympatycznie, są zasady (z którymi nie do końca zawsze się zgadzam) które czasem tam trzeba przestrzegać ;) Tyle :) A teraz idą święta... :)
Forumowicz

Postprzez MRk » 3 kwi 2010, 18:13

ok ;) na pewno mnie nie zawiedziesz :D hehe
dokładnie :) czas świętować! :)
ps. a Ty w końcu będziesz musiał dotrzymać słowa i się w Chełmnie pojawić :P
Forumowicz

MB CLS 3.5 V6 CGI, '06

Postprzez Pit » 3 kwi 2010, 18:19

MRk napisał(a):ps. a Ty w końcu będziesz musiał dotrzymać słowa i się w Chełmnie pojawić :P

A powiem Ci, że cholernie lubię to miasto :) W końcowym okresie studiów miałem tam baaardzo (.)(.) fajną koleżankę i często bywałem :) Kuźwa, to był 2001 czy 2002 rok :) Pamiętam, że w tym czasie rozebrany został wiadukcik kolejowy nie daleko osiedla Skłodowskiej-Curie :)
Forumowicz

Postprzez iceman150 » 3 kwi 2010, 20:13

Pit napisał(a):choć jak wielu z Was, jestem zdania, że czateria powinna wylecieć w kosmos, a wątki "miejskie" powinny być bardziej luźne.

I nie można było tak od razu? :D
Pit napisał(a):Powiem Wam w zaufaniu, że przy konfrontacji face to face nie jestem aż takim gburem, na jakiego kreuje mnie internet

Mam nadzieję :D

Więc tym miłym akcentem możemy wprowadzić się w wesoły nastrój świąteczny :) Więc pit (prawdopodobnie Piotrze sądząc po nicku) możemy teraz wszyscy stuknąć się jajkiem na zgodę :P

Huher ja jak zwykle nie obiecuję ale też nie wykluczam. Tylko nie wiem czy MC będzie otwarty.

Forumowicz