WARSZAWA – wtorek !!! spotkanie 21. 01 godz.20:00 Galeria Handlowa Bemowo

Zloty, spoty i spociki. Dział przeznaczony do planowania i przeprowadzania spotkań naszej społeczności.

Postprzez Lukazie » 22 lis 2011, 00:04

Witam , czy ktoś z Was się orientuje ile mniej więcej się jedzie z Piotrkowa do Warszawy (dodam,że jak byłem ostatnio to z 1,5h ,
P.S Sorki ,ale nie mogę ze śmiechu.. <lol> hahaha
http://otomoto.pl/mazda-626-olej-roslin ... 23566.html
Forumowicz

Od: 3 maja 2010, 14:01
Auto: Mazda 626GF '00 1.8 16V 101KM

Postprzez AmRoZ » 22 lis 2011, 01:59

i póki co nic się nie zmieniło .... ja jechałem tydzień temu to jechałem niecałe 2h ...
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez gutek_wrb » 22 lis 2011, 09:18

Pax PAX in dominum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Idzie zima <lol> i tym samym święta , musicie sie tak spierać ,ja jestem aż z Ustrzyk Dolnych. <serduszka>
I jak mi pasuje to jestem nie to niema mnie i nie dyskutuję ale do innych sie Dostosowuję <faja>

Miłego i spokojnego tygodnia Dla Wszyskich
Forumowicz

Od: 13 mar 2010, 23:52
Auto: CeX-30 -AWD aktualnie

Postprzez malutka » 22 lis 2011, 10:54

CezaR83 napisał(a):<szok>
Ja w ogóle nie wiem po co ta jałowa dyskusja!

Od dawna wiadomo ze miejsce ustalają osoby które sie pojawiają regularnie na spotach i to one wiedza najlepiej gdzie chcą sie spotkać na następnym spocie.... Po co mamy ustalać miejsce spotkania wg tych którzy ostatnio nie bywają wcale :| ?

I takie myślenie nakręca tak zwane błędne koło.

Powiem na swoim przykładzie. Nie przyjeżdżam na bemowo czy pragę, bo poza pracą mam dość dużo obowiązków i często wieczorami jestem najzywczajniej w świecie mega zmęczona. Nie uśmiecha mi się wizja gnania przez całą warszawę po to by po 5min zacząć ziewać i marzyć o położeniu się do łóżka. Czekam więc aż spot będzie gdzieś bliżej, ale widzę teraz, że się nie doczekam, bo nie należę do grupy wybierającej. A jak napiszę tutaj, to się dowiem, że nie mam nic do gadania bo rzadko bywam....

Chyba jednak pozostanę we wtorki przy ciepłej herbatce pod kocykiem na kanapie :P
Pozdrawiam i do zobaczenia na dużych zlotach :D
Obrazek
good girls go to heaven bad girls go everywhere...
bad girl ;)
Forumowicz

Od: 6 maja 2006, 12:20
Auto: マツダ MX-6 2.0 FS '92

Postprzez CezaR83 » 22 lis 2011, 11:20

No dobrze Madziu, mozna by także pomyśleć o innych nie bywających, ale (nie moze być to priorytet przy wyborze miejsca) nadal podtrzymuje fakt ze osoby regularnie pojawiające sie nie muszą sie dostosowywać do zachcianek osób które pojawiają sie na wybranych dla siebie miejscach. Rozumiem ze praca i zmęczenie nie wpływa pozytywnie do przemieszczania sie w odległe (?) :| miejsca zapchanej stolicy, ale jak ktoś chce to zawsze da rade.
Poza tym spotykamy sie w różnych rejonach i po dwóch stronach rzeki tak jak było w założeniu wiec nie widzę powodu do pretensji.
<peace>
malutka napisał(a):Chyba jednak pozostanę we wtorki przy ciepłej herbatce pod kocykiem na kanapie

Nie zły pomysł na nadchodzący czas :P
Zawsze kiedy piszesz głupie posty, Bóg zabija Kotka!
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Od: 26 lip 2008, 17:47
Auto: Była: M3 BK A+ 1.6 MZCD
Jest: BP eSkyX AT FWD Takumi

Postprzez malutka » 22 lis 2011, 12:17

CezaR83 napisał(a):No dobrze Madziu, mozna by także pomyśleć o innych nie bywających, ale (nie moze być to priorytet przy wyborze miejsca) nadal podtrzymuje fakt ze osoby regularnie pojawiające sie nie muszą sie dostosowywać do zachcianek osób które pojawiają sie na wybranych dla siebie miejscach.

I tak i nie. W końcu spoty są dla wszystkich, a nie dla wybranych.
1) Nigdzie nie zostało ustalone, że trzeba być na każdym spotkaniu.
2) Kto powiedział, że Klubowicz/Forumowicz nie może sobie wybrać, że pojawia się w dogodnych dla siebie lokalizacjach?
Osoby, które łapią się na przynajmniej jeden punkt z powyższych nie wiedzieć czemu tracą swoje prawo głosu wobec tych co są co spot...
Oczywiście rozumiem, że skoro jest jakaś stała grupa ludzi, która przyjeżdża co spot, to woli ustalać miejsca "pod siebie" – jednak postępując w ten sposób skutecznie wykluczani są ci, którzy nie mogą pojawiać się co spot i w każdym miejscu. Chciałam na to zwrócić Waszą uwagę i doprowadzić do przemyśleń.

CezaR83 napisał(a):Rozumiem ze praca i zmęczenie nie wpływa pozytywnie do przemieszczania sie w odległe (?) :| miejsca zapchanej stolicy, ale jak ktoś chce to zawsze da rade.

Strasznie lubię to stwierdzenie "jak ktoś chce" – jest takie jednoznaczne ;)
Cezar – może nie tylko zmęczenie, może nie tylko kwestia odległych rejonów – ale jest wiele powodów dla których nie każdy może się pojawiać co spot i nie uważam żeby to miało znaczyć, że jest "gorszym" mazdowiczem.

Rozumiem, że co-spotowi bywalce zaliczają się do grupy której się chce (?), więc jaki problem żeby raz na jakiś czas podjechali np do Galerii Mokotów? Skoro mają w sobie tyle zapału żeby bywać na każdym spotkaniu, to chyba wszystko jedno gdzie? Przynajmniej ja tak kiedyś uważałam jeżdżąc z Pruszkowa na Młociny, czy do Kobyłki albo Lasu Kabackiego – wtedy miałam dużo więcej wolnego czasu i nie przeszkadzało mi to w pokonaniu 100km na spot. Spoty odbywały się co wtorek. Jakoś wtedy nikt nie miał pretensji do tych, którzy nie mogli za każdym razem przyjechać. Logicznym było, że na Młocinach pojawi się więcej osób z pragi, łomianek itd, a w Forcie Wola więcej bemowa, ochoty. Nikt nie uważał się za lepszego, tylko dlatego że miał czas pojawiać się co tydzień w każdej lokalizacji.

CezaR83 napisał(a):Poza tym spotykamy sie w różnych rejonach i po dwóch stronach rzeki tak jak było w założeniu wiec nie widzę powodu do pretensji. <peace>

A kto ma pretensje? Poruszanie tematu, to nie jest wyrażanie pretensji, tylko chęć rozmowy i uzgodnienia czegoś.

Ja ogólnie nie mam zamiaru się spinać. Spoty mi nie pasują, to na nie nie jeżdżę. Jedyne co to nie chciałabym usłyszeć, że jestem marnym Klubowiczem bo lokalnie się nie pojawiam. Nie będę ustawiać sobie życia pod spoty, tylko odwrotnie. I uważam, że to powinno być zrozumiałe i bezdyskusyjne.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 22 lis 2011, 12:37

malutka napisał(a):1) Nigdzie nie zostało ustalone, że trzeba być na każdym spotkaniu.

Prawda
malutka napisał(a):2) Kto powiedział, że Klubowicz/Forumowicz nie może sobie wybrać, że pojawia się w dogodnych dla siebie lokalizacjach?

Prawda
:)
Ad.1 Nie mogę, nie chce mi sie itp – nie przyjeżdżam.
Ad.2 Może sobie wybrać z tych miejsc które ustalają bywalcy jak nie pasuje to – nie przyjeżdżam.
To sie chyba sprawdza u niektórych? :>
malutka napisał(a):Cezar – może nie tylko zmęczenie, może nie tylko kwestia odległych rejonów – ale jest wiele powodów dla których nie każdy może się pojawiać co spot i nie uważam żeby to miało znaczyć, że jest "gorszym" mazdowiczem.

Też tak nie uważam :)
malutka napisał(a):Rozumiem, że co-spotowi bywalce zaliczają się do grupy której się chce (?)

To oczywiste.
malutka napisał(a):więc jaki problem żeby raz na jakiś czas podjechali np do Galerii Mokotów?

Nie ma problemu ( z mojej strony). W ostatnim kwartale z tego co pamiętam była GM i w zimie tez pewnie będzie i Bemowo i fort wola pewnie tez.
malutka napisał(a):A kto ma pretensje? Poruszanie tematu, to nie jest wyrażanie pretensji, tylko chęć rozmowy i uzgodnienia czegoś.

Takie odnoszę wrażenie, bo uzgodnienia były ze osoby bywające maja większy wpływ na kolejne miejsca i nikt nie zaprzeczał <oczy>
malutka napisał(a):Ja ogólnie nie mam zamiaru się spinać. Spoty mi nie pasują, to na nie nie jeżdżę. Jedyne co to nie chciałabym usłyszeć, że jestem marnym Klubowiczem bo lokalnie się nie pojawiam. Nie będę ustawiać sobie życia pod spoty, tylko odwrotnie. I uważam, że to powinno być zrozumiałe i bezdyskusyjne.

No i ja rozumiem takie podejście i tez bym nie przyjeżdżał.
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Lulka » 22 lis 2011, 12:42

CezaR83 napisał(a):Takie odnoszę wrażenie, bo uzgodnienia były ze osoby bywające maja większy wpływ na kolejne miejsca i nikt nie zaprzeczał <oczy>

a kto i kiedy tak ustalił ?? <jelen> <peace>
Forumowicz

Od: 26 lut 2008, 01:19
Auto: Mazda 323 BJ B3 '98
Mazda mx5 NB FL '02

Postprzez CezaR83 » 22 lis 2011, 12:45

Był chyba dawno temu spot na którym było sporo osób i temat był omawiany. Chyba nawet obaj PR byli na tym... ale to prosiłbym o potwierdzenie bo może mnie pamięć zawodzi. <co?>
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez malutka » 22 lis 2011, 12:49

Lulu napisał(a):
CezaR83 napisał(a):Takie odnoszę wrażenie, bo uzgodnienia były ze osoby bywające maja większy wpływ na kolejne miejsca i nikt nie zaprzeczał <oczy>

a kto i kiedy tak ustalił ?? <jelen> <peace>

Hmmm no właśnie?
Pamiętam wspólne spotkanie celem reform w spotach. Nawet wtedy jeszcze ja byłam PRem razem z Siwym. Ale tam rozmawialiśmy o zmniejszeniu ilości spotów, zmianie godziny i o ewentualnych "atrakcjach".

Nie przypominam sobie takiego spotkania w temacie ustaleń o decyzyjności i pierwszeństwie. Jak już pisałam – spoty są dla wszystkich i to PRzy mają o nich decydować – w taki sposób, aby wszyscy byli traktowani równo.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 22 lis 2011, 13:34

malutka napisał(a):Nie przypominam sobie takiego spotkania w temacie ustaleń o decyzyjności i pierwszeństwie

Było, było ;) Ale proponuje zostawić to na obecną chwilę w spokoju.

malutka napisał(a):Jak już pisałam – spoty są dla wszystkich i to PRzy mają o nich decydować – w taki sposób, aby wszyscy byli traktowani równo.

I tak własnie bedzie sie dziać. Przygotuje plan działania, który skonsultuje z Siwym i przedstawie go w tym temacie oraz na najbliższym spotkaniu. Bedzie krótki i na temat.

Obiecuje ze wszyscy bedą zadowoleni i z przyjomnoscią bedą korzystać ze spotkań oraz ze jak najszybciej kazdy zapomni o niepotrzebnych sporach :)
Wszystkie uwagi te lepsze i gorsze przyjąłem do wiadomosci :)
Szalotka

Postprzez malutka » 22 lis 2011, 13:47

Mistrz dyplomacji :D
Czekamy w takim razie na ustalenia PRów.
Obrazek
bad girl ;)
Forumowicz

Postprzez CezaR83 » 22 lis 2011, 13:52

To czekamy na takie konkretne Expose PRa :D
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez mx6sc » 23 lis 2011, 08:39

zbędne zamieszanie
ja nie mieszkam w wawie i pracuje na dwa etaty :D pojawiam się rzadko ale nie było problemu żeby wybrać się na modlińską czy w okolice jubilerskiej (jeśli się nie mylę)
jak się chce to można sobie poukładać dzień i się pojawić :P
a tu debata o niczym jak tak się nie chce śmigać po warszawie to zapraszajcie do siebie na herbatkę :P
mx6 ge kl,
323bf b6 R.I.P.,
323bf b6t 4x4,
probe fs,
xedos6 kf
mx-6ge kl,
mx-3 b6 sohc,
626 gd gt fe3n,
Forumowicz

Od: 12 maja 2007, 20:25
Auto: punto 1.4 8v......

Postprzez Szalotka » 23 lis 2011, 15:40

Witam :)
Ze względu na zaistniałą sytuację w ciagu ostatnich dni oraz po konsultacji z drugim PR-em chciałem przedstawić warunki dotyczące wyboru kolejnego miejsca spotkania. Tak jak obiecałem wypowiedz jest krótka i na temat.
Zapraszam wszystkich do zapoznania sie z trescią :
viewtopic.php?f=69&t=107414

Niniejszym jednak zaznaczam ze tak jak ostatnio większosc chciała kolejnym miejscem spotkania pozostaje ''Kawiarnia Stara Praga'' , żeby nie robić zamętu względem osób ostatnio bardzo zainteresowanych tym miejscem.
Bardzo proszę o wyrozumiałość :)

Pozdrawiam
Szalotka

Postprzez CezaR83 » 28 lis 2011, 18:49

Lepiej niech którys z PRów zadzwoni do Starej Pragi z prośbą o rezerwacje miejsc na górze :|
Wieczór Andrzejkowy na Starej Pradze
29 listopada · 18:00 – 23:00
Kawiarnia Stara Praga zaprasza serdecznie na wieczór andrzejkowy który odbędzie się 29 listopada (wtorek) 2011 o godz. 18.00.

Możemy sie pojawić tam na 19 co by im nie blokowac miejsc. Oczywiscie Ci co moga być na 19.
Obrazek
Obrazek
Forumowicz

Postprzez Szalotka » 29 lis 2011, 10:44

Załatwione. Mamy rezerwacje górnego pomieszczenia :) Dwa duże stoły są do naszej dyspozycji.
Rafał własnie do mnie oddzwonił i się pytał czy bedziemy chcieli brać udział w zabawie andrzejkowej bo mysli jak to wszystko tam zorganizowac. Bedą jakies konkursy podobno :) Może być wesoło :D
Szalotka

Postprzez nell8 » 29 lis 2011, 11:38

Hehe :D To zabawę andrzejkową zaliczymy przy okazji <czarodziej> Ja jestem jak najbardziej za <jupi>
AmRoZ – to Twoja impreza, więc chyba będziesz?? :>
Forumowicz

Od: 22 kwi 2009, 14:12
Auto: 323f BA + MX-5 NAfl :D

Postprzez AmRoZ » 29 lis 2011, 12:27

w pracy do 21 ;/
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 kwi 2008, 13:28
Auto: Mazda Xedos 6 2.0 92'

Postprzez Dominator » 29 lis 2011, 12:53

Miłego Andrzejkowania dla wszystkich :) zapowiada sie długie spotkanie :D szkoda ze nie moge byc z wami, koniecznie liczę na foto :) lanie wosku bedzie? :D
...
Forumowicz

Od: 6 sty 2011, 23:36
Auto: Accord 8 2.2 gnojówka