Witam wszystkich.
Jestem "świeży" na forum. W sumie to ogólnie jestem świeży jeżeli chodzi o przygodę z autami

. Od bardzo dlugiego czasu noszę się z zamiarem kupna Xedosa 6, i mam już nawet upatrzoną jedna jednostkę, którą oglądałem razem ze znajomym mającym niewyobrażalnie większe pojęcie niż ja, jeżeli chodzi o auta. Ogólnie to mam "zajoba" na punkcie tego auta. Żadne inne auto mi się nie widzi. Xedos, ktory mnie interesuje jest w Gdańsku, i tutaj taka duża prośba do kogoś z 3miasta znającego się na tym modelu Mazdy. Czy poświęciłby troche swego cennego czasu i pofatygowałby się oglądajać znalezioną przeze mnie jednostkę? Bardzo mi zależy na opini takiej osoby i werdykcie co do kupna, bo chciałbym doprowadzić xeda do eleganckiego stanu, lecz jak zresztą każdy nie chcę się nadziać na "minę". Mam w zamiarze pojechanie na przegląd i wysłuchanie opini mechanika co do stanu silnika, geometrii itp itd, i poznanie ewentualnych kosztów napraw/wymian. Ale w moim przekonaniu nic nie zastąpi opinii kogoś, kto takim samochodem jeździł, bądź jeździ i xedosa zna na wylot.
Wiem, że to nie tamat na tego typu post, więc sorry z góry jak zaśmiecam. Rozumiem, że takowa osoba może się nie znalezc, więc prosilbym chociaz o jakies podpowiedzi na co szczegolnie zwrocic uwage. Tak na marginesie to przekoptowalem mnóstwo tematów o Xedzie 6 , ale chcialem na koniec zasięgnąć jakiejś dobrej rady. Wiadomo, że "co dwie głowy to nie jedna"
Jeszcze raz sory za offtopic
Pozdrawiam