RADOM – spotkania regionalne
widzisz Mieciu prawda jest taka, Mazda ma niesamowitą renomę ale ruda rządzi we wnętrzu każdej sztuki, 10 lat jeździłem Hondami sprawdziłem trzy różne i nie mlode roczniki w żadnej nie było tyle rudzielca co w Mazdzie. Dzisiaj widziałem się z kumplem jeździ Primace i mówi że słyszy w garażu wieczorem jak ruda coś je a tam tylko stoi jego Madzia, przymierzałem się do takiej i teraz sam nie wiem, zresztą widziałeś moją madzię też była napoczęta a nadkola zjedzone

Pozdrawiam wszystkich Andrzej aktaK
- Od: 7 paź 2010, 10:28
- Auto: Mazda 6 2,0 GY, Kombi
Honda Accord CM2, Kombi
Honda Stream Sport, VAN
Niedawno czytałem w jakiejś gazecie motoryzacyjnej (chyba Auto-Świat), że w mażdzie 6 po liftingu rdza nie występuje. Prawdą jest, że rdzewieją samochody garażowane, bo nie mają możliwości szybkiego wyschnięcia po deszczu lub rozmrażają się i powoli rdzewieją zimą. Na parkingu jest lepiej-szybciej schną, a zimą pozostają zamrożone i nie rdzewieją. Notabene-sprzedałem garaż 10 lat temu i nie mam śladu rdzy na kolejnych samochodach. Jak nie możliwości szybkiego wysuszenia bryczki np. nadmuchem ciepłego powietrza przy pomocy jakiejś wielkogabarytowej dmuchawy (a z reguły nie ma), to może lepiej nie garażować? 
- Od: 12 cze 2009, 20:32
- Auto: mazda 3 1,6 DI 2006 HB-była.
Jest... toyota
Też czytałem, że lepiej na dworze.
A dokładnie idealnym rozwiązaniem jest wiata.
Dach nad głową, ale dobre wietrzenie
A co do gazu, jak Miecio napisał.
nigdy nie wiesz kto, co i jak założył. najczęściej sprzedaje jak są problemy z gazem
A po drugie, jak ktoś zakłada gaz to pewnie więcej jeździ, tak, że jak gaz w jest w samochodzie kilka lat to pewnie już jest km pewnie nakręcone.
No i trzecia sprawa, gaz jest dobry, ale się zużywa, bardziej niż reszta.
Po 2-3 latach najczęściej przynajmniej wtryski i parownik są już do wymiany, a to koszt jakieś 700 zeta.
ja kupiłem mx-a z gazem, ale na dzień dobry zmieniam wtryski zanim jeszcze zacznę jeździć.
A dokładnie idealnym rozwiązaniem jest wiata.
Dach nad głową, ale dobre wietrzenie
A co do gazu, jak Miecio napisał.
nigdy nie wiesz kto, co i jak założył. najczęściej sprzedaje jak są problemy z gazem
A po drugie, jak ktoś zakłada gaz to pewnie więcej jeździ, tak, że jak gaz w jest w samochodzie kilka lat to pewnie już jest km pewnie nakręcone.
No i trzecia sprawa, gaz jest dobry, ale się zużywa, bardziej niż reszta.
Po 2-3 latach najczęściej przynajmniej wtryski i parownik są już do wymiany, a to koszt jakieś 700 zeta.
ja kupiłem mx-a z gazem, ale na dzień dobry zmieniam wtryski zanim jeszcze zacznę jeździć.
Lukano ja potrzebuję auto, żeby jeździć z rodzinką z dużym bagażnikiem na wózek, niedawno jak dzisiaj czytałem w "Motorze", że Mazda 3 nawet mająca trzy lata potrafi zerdzewieć. Co do gazu macie dużo racji, ale jeśli kupujesz auto zagazowane nawet wymieniając wtryski i parownik tracisz 700 zeta a nie jak montujesz 2700. Potrafisz Lukano coś z gazem zrobić więc w ramach koleżeńskiej pomocy na używanym nie ma już plomby. Często widzę auta z zachodu z zamontowanym gazem tylko jaka tam instalacja nie wiadomo. Wszystko biorę pod uwagę również koleżeńskie porady i ostrzeżenia

Honda Accord CM2, Kombi
Honda Stream Sport, VAN
Jeździłem dwoma sprowadzonymi samochodami z Holandii z tamtejszymi gazami to opel, tu instalacja jeszcze dawała rade. Drugi to właśnie mazda 323f i od samego kupna były problemy żaden gazownik nie chciałby sie podejmować naprawy- mówili, że nie chcą się za to brać lub że części nie można dostać~aby zbyć~ więc bart sprzedał. Dlatego odradzam dziwne zagraniczne instalacje.
P.S
Andrzej skoro masz tu działkę to jesteś moim sąsiadem
P.S
Andrzej skoro masz tu działkę to jesteś moim sąsiadem
Dokładnie, akurat instalacje zakładane w Beneluksie są inne niż u nas. Są bardzo dobre, ale trudniejsze w serwisowaniu. Nie wspomnę już o V generacji, w której koszt wtrysków i pompy ciśnieniowej może przewyższyć dwu krotnie nowej IV generacji.
Do tego dochodzi przebieg, tam ludzie liczą przed zakupem. Zakładają gaz przy ogromnych przebiegach. Kiedyś jak szukałem w Holandii samochodu to przy 6-8 letnim samochodzie 99% to przebiegi powyżej 300 tysięcy. Fakt, że to głównie trasy, czyli lepiej dla podzespołów, ale jednak.
Tylko w Polsce te samochody po sprowadzeniu już mają ulubione prze kupujących 160 tysięcy
Do tego dochodzi przebieg, tam ludzie liczą przed zakupem. Zakładają gaz przy ogromnych przebiegach. Kiedyś jak szukałem w Holandii samochodu to przy 6-8 letnim samochodzie 99% to przebiegi powyżej 300 tysięcy. Fakt, że to głównie trasy, czyli lepiej dla podzespołów, ale jednak.
Tylko w Polsce te samochody po sprowadzeniu już mają ulubione prze kupujących 160 tysięcy
odnosnie wietrzenia, czyli mam lepiej od Was bo auto stoi na dworzu
nie mam tylko wiaty.
co do rdzy to macie racje. niby ocynk, niby cos tam ale ja np mam cale rude zawieszenie i wszystko to co mam pod spodem.
jesli chodzi o gaz to niby Andrzeju masz racje ze lepiej wymienic wtryski i parownik za 700pln niz nowa instalacje za np. 2700 z tym ze zwroc uwage na to co Lukano napisal. cholera kto to zamontowal, w jaki sposob, jakie graty. Zazwyczaj jest tak ze ludzie zakaldaja gaz tylko po to zeby taniej jezdzic i najlepiej zalozyc za najmniejsze pieniadze co nie wiaze sie z jakoscia. ja wychodze z akiego zalozenia jak bede przedawal samochod zeby robic tylko to co trzeba a reszte niech gosc robi sam. Z tym ze plany sie zmienily, dojrzalem chyba do takiej decyzji ze trzeba sie wyprowadzic wreszcie wiec chyba auto musi poczekac, chyba ze znacie zloty srodek
co do rdzy to macie racje. niby ocynk, niby cos tam ale ja np mam cale rude zawieszenie i wszystko to co mam pod spodem.
jesli chodzi o gaz to niby Andrzeju masz racje ze lepiej wymienic wtryski i parownik za 700pln niz nowa instalacje za np. 2700 z tym ze zwroc uwage na to co Lukano napisal. cholera kto to zamontowal, w jaki sposob, jakie graty. Zazwyczaj jest tak ze ludzie zakaldaja gaz tylko po to zeby taniej jezdzic i najlepiej zalozyc za najmniejsze pieniadze co nie wiaze sie z jakoscia. ja wychodze z akiego zalozenia jak bede przedawal samochod zeby robic tylko to co trzeba a reszte niech gosc robi sam. Z tym ze plany sie zmienily, dojrzalem chyba do takiej decyzji ze trzeba sie wyprowadzic wreszcie wiec chyba auto musi poczekac, chyba ze znacie zloty srodek

-
Darnok - chlopak na opak
- Od: 3 lut 2008, 16:38
- Auto: 626GF 1.8 97'
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieciu gdzie Ty się masz zamiar wyprowadzić, kto będzie się z nami spotykał i kogo będę woził Hanią do bankruta, możesz jaśniej o co chodzi 
Honda Accord CM2, Kombi
Honda Stream Sport, VAN
no nareszcie odzyskałem konto, co do rdzewienia to fakt słabość ale kumpel pracuje u Zeszuty i panowie MB o wiele drorzsze i wcale lepiej nie jest
- Od: 14 mar 2008, 09:08
- Auto: MX5 Miatka 1839cm3 NA
potem 323P 1324cm3
obecnie MPV 1991cm3 2000r
Z mercedesami to jest gorzej, już kilkuletnie mają pordzewiałe drzwi, progi i ranty błotników.
Zanim zaczniesz się kłócić, komuś dokuczać, wiedz, że nie warto. Przeczytaj:
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
"Przeminiesz.
Nie było Cię, na chwilę jesteś
I znowu Cię nie będzie.
Przeminiesz."
tadziomaru1
sa plany wyprowadzki, gdzie, kiedy jeszcze nie wiadomo. to juz chyba ten czas
Andrzej nie mowiles nic ze auto kupiles i e jest to honda ;> pochwal sie szybko co zes zakupil
Andrzej nie mowiles nic ze auto kupiles i e jest to honda ;> pochwal sie szybko co zes zakupil

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'
Mieciu zakupiłem Hondę Accord Tourer /kombi/,silnik 2,4 /191KM/z roku 2004 jak będziesz na GG podeślę Ci jakąś fotkę, jest zajefajna i cichuteńka nie to co była moja Madzia. No i Mieciu przede wszystkim ruda jej nie zżera, możemy się spotkać to się pochwalę w realu

Honda Accord CM2, Kombi
Honda Stream Sport, VAN
Co by nie było gdzie i kiedy to najlepiej jakby opowiedział nam na spotkaniu – dlatego może wczysniej zaproponujesz jakiś spocik Mieciu ?
To będzie tez dobra okazja do tego żeby Andrzej zaprezentował nam wszystkim swój nowy nabytek
To będzie tez dobra okazja do tego żeby Andrzej zaprezentował nam wszystkim swój nowy nabytek
no to gratuluje w takim razie
zaraz wklepie w google i oblukam. 2.4 JTD jak sie moge domyslac tak?
szczerze mowiac to w najblizszym czasie nie moge, raz ze praca a dwa ze magister. terminy mnie gonia, 19go musze oddac 2 rozdzialy i ankiete razem z wynikami a jak sie pewnie domyslacie nie mam jeszcze nic
co do wyjazdu za miedze nigdy nie chcialem wyjechac na stale
szczerze mowiac to w najblizszym czasie nie moge, raz ze praca a dwa ze magister. terminy mnie gonia, 19go musze oddac 2 rozdzialy i ankiete razem z wynikami a jak sie pewnie domyslacie nie mam jeszcze nic
co do wyjazdu za miedze nigdy nie chcialem wyjechac na stale

-
Darnok - chlopak na opak
ex 323F BA GT Z5 95'
ex Suzuki Swift 06'
6GH 2.0 Sport 11'