OSTROWIEC ŚWIĘTOKRZYSKI – spotkania regionalne
To co o 16 na lidlu. Kto dojedzie to będzie 
zops.na.allegro.pl <– 5% rabatu przy zakupach przez forum
-
like a shadow
- Od: 13 maja 2008, 16:22
- Auto: 323f BA Z5 '96
323 GTX BG BPT 4WD '89
ejdiaj napisał(a):I jak tam odbyło się coś?? Ja dopiero do wątku zajrzałem...
Si Senior
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
a ja z innej beczki spec od zawieszenia mi potrzebny i ktoś kto spawa aluminium ( klima):(
- Od: 3 gru 2009, 16:06
- Auto: premacy DiTD 00r
sebastian79 napisał(a):a ja z innej beczki spec od zawieszenia mi potrzebny i ktoś kto spawa aluminium ( klima):(
Spróbuj zapytać na Siennieńskiej zaraz przed szkołą nr 8, po lewej stronie jest skup aluminium i słyszałem że tam też spawa
- Od: 20 sty 2007, 11:41
- Auto: 2006-2008 BA '96 (Z5 88 KM)
2008-2010 BG '99 (RF2A 90 KM)
2010-nadal CP '02 (RF3F 101 KM)
Wielka dziękówa za mały spocik "integracyjny" między wawą i ostrowcem. Następnym razem jak się będziemy wybierać to damy wcześniej znać.
viewtopic.php?f=137&t=97747
- Od: 15 maja 2010, 22:20
- Auto: MX3 – 1.8 V6 EC –"Czarna Perła"
Trzymam cię za słowo, że wcześniej będzie info niż teraz
i również dziękuję za miłe spotkanko
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Proszę was o zapoznanie się z tym tematem i jeśli to możliwe śledzenie jego dalszych losów. ==> Klik <==

-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Super sprawa taka impreza
Już się doczekać nie mogę 
a z innej beczki... Michale rozwiązałem problem brzęczącego układu wydechowego
Gadałem z gościem od wydechów i pocieszył mnie że w BA zawsze brzęczy i nic się nie da z tym zrobić
Jak widać a przede wszystkim słychać, mylił się
Pełen przelot a mimo wszystko cicho, komfortowo i żadnego brzęku
Macie już w planach następny termin spotu? Trzeba się wyrwać z tej mojej dziury a tak to przynajmniej okazja będzie
a z innej beczki... Michale rozwiązałem problem brzęczącego układu wydechowego

Gadałem z gościem od wydechów i pocieszył mnie że w BA zawsze brzęczy i nic się nie da z tym zrobić

Pełen przelot a mimo wszystko cicho, komfortowo i żadnego brzęku
Macie już w planach następny termin spotu? Trzeba się wyrwać z tej mojej dziury a tak to przynajmniej okazja będzie
Brzeczy nie tylko w ba i mx6 i nie tylko w mazdach, to samo jest we wszytskich autach po wycieciu kata, niezaleznie czy to opel czy honda... Z tym czym sie spotakałem to w audi po wspawaniu rury zamiast kata było w miare cicho, a brzeczy dlatego ze duzo wieksze cisnienie po wycieciu kata trafia na dalsze tłumiki i wprowadza je w wibracje... ot co, na to lekarstwa nie ma, jak bys se wspawal strumienice bedzie jeszcze gorzej dla silnika i dla dzwieku... po raz kolejny pisze mimo ze to OT ze strumienice mozesz se wspawac jak Ci ja na hamowni dobiora (zawirowania nie sa pożadane w ukladach wydechowych), bez kata predzej wypierdzi Ci tłumik koncowy bo wieksza temperatura bedzie tam trafiac za sprawa braku kata, taka sama głupota tyczy sie filtrow powietrza stożkowych, kazdy montuje i mysli ze ma wiecej mocy... taaaaa jak mu cieple powietrze sciaga spod maski... bez dobrego CAI zapomnijmy...
Mi udalo sie kupic Mazde z wymienionym katem i mam cisze i spokoj i chyba krew by mnie zalewala jakby mi cos warczało powyzej 3 tysiecy obr.
Kupcie sobie katy nawet ceramiczne, wydawalo mi sie ze to forum wyroslo z wycinek....
Mi udalo sie kupic Mazde z wymienionym katem i mam cisze i spokoj i chyba krew by mnie zalewala jakby mi cos warczało powyzej 3 tysiecy obr.
Kupcie sobie katy nawet ceramiczne, wydawalo mi sie ze to forum wyroslo z wycinek....
I'm just here for the gasoline.
- Od: 28 cze 2008, 22:11
porter78th napisał(a):Mi udalo sie kupic Mazde z wymienionym katem i mam cisze i spokoj i chyba krew by mnie zalewala jakby mi cos warczało powyzej 3 tysiecy obr.
W rzeczy samej mnie krew zalewa jak muszę Małą rozkręcić powyżej 3k, po prostu wstyd jak brzmi. A kat niestety musiał wylecieć, po 190k zatkał tylko wydech i powyżej 2,5k zaczynało mulić silnik.
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Brzmi jak szrot hehehe, ale coz tak mowia te kolesie z tłumików ze mazdy i hondy po wycieciu brzmia okropnie i chyba to prawda , "chyba" wytnijcie
Na mojej masz przykład że to 100% prawda, u Kamili powiedziałbym że trochę lepiej brzmi. Ma strumienice i jest trochę ciszej, ale też wpada w rezonans przy przegazowaniu.
-
like a shadow
323 GTX BG BPT 4WD '89
Michał88 napisał(a):Na mojej masz przykład że to 100% prawda, u Kamili powiedziałbym że trochę lepiej brzmi. Ma strumienice i jest trochę ciszej, ale też wpada w rezonans przy przegazowaniu.
i Bedzie .... inzynierowie z mazdy obliczyyli wszystko wg ich zalecen, wszystko co ma ine parametry "szkodzi", domoroslych tjunerow/inzynierów odsylam na herbatke, cola tez moze byc, piwa nie pijcie bo 500 koni zrobita

p.s
U kumpla tez sie drze jak szrot ale on mysli nad zakupem kata... sprawa 2 mlodzi jestescie... nie szkoda srodowiska? do Austrii tymi samochodami nie wjedziecie bo wam rure zapna na dziendobry przy przekraczaniu granicy....
Do Austrii się nie wybieram
potrer78th szkoda że uważasz mnie za młodego gnojka który nie zna się na niczym
To co pisałeś o katach i strumienicach to prawda
Ale uwierz mi, wiedziałem co robię. Już kilka tłumików zrobiliśmy z kumplem. Pisałem tylko że rozwiązałem ten problem a jak widać zawsze ktoś musi dorzucić od siebie 2 grosze że to złe, niedobre i w ogóle bee
No ale cóż
Jak będę na następnym spocie to może się przekonacie że to nie jest rozdarty wsiowóz i można sobie poradzić z brzęczącym problemem 
Czekam na kolejny termin spotu
potrer78th szkoda że uważasz mnie za młodego gnojka który nie zna się na niczym
Ale uwierz mi, wiedziałem co robię. Już kilka tłumików zrobiliśmy z kumplem. Pisałem tylko że rozwiązałem ten problem a jak widać zawsze ktoś musi dorzucić od siebie 2 grosze że to złe, niedobre i w ogóle bee
Czekam na kolejny termin spotu
adik3101 napisał(a):Do Austrii się nie wybieram![]()
![]()
potrer78th szkoda że uważasz mnie za młodego gnojka który nie zna się na niczym![]()
Pokaz mi gdzie tak napisałem... bo nie przypominam sobie zebym Cie w jakikolwiek sposob oceniał i kierował cos konkretnie do Ciebie, ja tylko wyrazalem swoje poglady na pewne tematy i nie bylo to skierowane do nikogo konkretnego...
Ok no nie napisałeś tak. Sorka 
Ale...
...odebrałem to jak by do mnie było
Ale...
porter78th napisał(a):jak bys se wspawal strumienice bedzie jeszcze gorzej dla silnika i dla dzwieku... po raz kolejny pisze mimo ze to OT ze strumienice mozesz se wspawac jak Ci ja na hamowni dobiora (zawirowania nie sa pożadane w ukladach wydechowych), bez kata predzej wypierdzi Ci tłumik koncowy bo wieksza temperatura bedzie tam trafiac za sprawa braku kata
...odebrałem to jak by do mnie było
U mnie też jest strasznie , ja mam pusta puszkę po kacie,teraz kupiłem tłumik przelotowy , jego producent zapewnia że jest cichszy niż rurki czy te cale strumiennice ale to się okaże , a jak będzie źle to najlepiej kupić kata , nawet ceramicznego jak napisał porter.
-
marcinnMX-6