Pablo napisał(a):Nie przejmuj się kolego, wcześniej czy później każdy dorasta i przestaje pompowac swoje ego pojemnością silnika i ilością blue-ledów w aucie. Czego Ci serdecznie życzę
Może po prostu kapcanieje? ktoś kto sie chce chwalic niskim spalaniem w dużym aucie to kupuje muła 1.4 dci i jeździ taka menda do 90km/h max w emeryt-style
Kolego Pablo moge zapewnic ze mirek_krk nie ma nawet pół nieseryjnego światełka w swoim aucie

ani wyposażenia:P no chyba tylko CB.
To że Ty masz trucka dla mnie też może byc głupie i wydawać sie śmieszne (akurat taki typ auta mnie wogole nie kreci ) i wcale nie oznacza to ,że masz równiej pod kopułą niż my!!
Fazer ma racje ,że każdy może zrobić z autem co tam zechce ale sami sie zastanówmy czy jest sens?
Ja uważam ,że 6mps jest na tyle elastyczna ,że moze palić 10 a może i 25 to już zależy od indywidualnego stylu jazdy.
jeżeli ktoś zamierza przyoszczędzić na paliwie to niech nie napierda.. pedału do podłogi co chwile tylko jeździ emerytem do 3tys/obr.
Gaz w silnikach disi nie jest zalecany gdyż najzwyczajniej w świecie silnik go nie lubi. (zadzwońcie do jakiegokolwiek aso mazdy )
Z tego co już wiadomo co sie dzieje po gazie to wypalanie gniazd zaworów (stwierdzono po 6tys na gazie )
wyskakują nieoczekiwane check engine o tym że miszanka jest zbyt uboga na biegu jałowym (DTC P2177/P2187 (fuel system too lean at off idle). i zaciera sie pompa paliwa i takie tam drobiazgi!
Oczywiście każdy gazownik powie ,że gaz nie robi szkód i ,że jest wspaniały i wogóle.
hehe jakoś uważam ,że na gazie to sie gotuje a nie jeździ

więc moja opinia może nie być subiektywna ale swoje racje mam
Zreszta tak na chłopski rozum nie kierująć się emocjami nie róbmy z tego niepowtarzalnego unikalnego auta dużego fiata
Zaraz nadejdzie fala krytyki