Problem z zawieszeniem po spotkaniu z krawęznikiem
Strona 1 z 1
Witam uzytkowników cx7 . Mam tu taki problem który być moze gdzies tu jest ale z racji braku czasu moze ktoś coś madrego mi podpowie. W grudniu zakupiłem moją mazde i za wiele nia nie pojezdziłem zeby ją dobrze poznac i po pierwszych sniegach miałem zblizenie przodem z krawęznikiem. Predkosc moze nie była za duza ale szkody odczuwalne. Kierownica skrzywiła sie o jakies 5 cm w lewo. W pierwszej kolejnosci sprawdzenie felg i okazało sie ze 2 sa skrzywione z tym ze 1 z przodu z lewej i ta sama ale tylna. Byc moze tylna juz była krzywa czego wczesniej nie wykryłem. teraz sa wszystkie proste, nastepnie sugerujac sie sugestia mechanika , wymiana lewego wahacza. po wymianie kierownica nie wyprostowała sie. Następnie pojechałem na zbierznosc. Zbierznosc ustawiona , ale nie pasuja kąty przednich kół. mają ok2.18 Problem jest taki ze autem zle sie jezdzi, kazda dziura to szarpniecie kierownica lewo,bądz prawo. Nie wiem co jeszcze trzeba wymienic zeby mazda była stabilniejsza a kąty prawidłowe. teraz jest gadka ze moze amory ale to zas tylko moze. Nie chce wymieniac wszystkiego po koleji metoda prub i bledów . Moze ktoś mi doradzi co dalej. Z góry dziękuje za podpowiedzi i przepraszam jesli juz taki watek juz tu jest.
-
tomasmazdacx7
Strona 1 z 1