Pukanie przy zminie biegów
Strona 1 z 1
Witam kupiłem 2010 CX-7 2.2 diesel. Autko ma przebieg 180k. Niby wszystko ok serwisowane ale jak się zmienia biegi to słychać wyraźne uderzenie z tyłu jakby tylny most. Jest także to samo niepokojące pukniecie jak się puści pedał gazu i ponownie wciśnie tak z wigorem. Można tego uniknąć ale należy bardzo powoli puszczać sprzęgło co jest bardzo trudne. Czy ktoś coś poradzi proszę?
Druga przyczyna to elektronika. Ale obstawiam mechanikę, oznacza to że koś nie szanował tego CX'a-7 tylko nim "pałował", i do tego nie umiejętnie. Szkoda bo auto ładne i mam sentyment. Poza tym reduktor sprawdź.
pozdrawiam,
Vito
pozdrawiam,
Vito
Ostatnio edytowano 13 lip 2016, 13:14 przez Vito, łącznie edytowano 1 raz
Dziękuję bardzo za podpowiedzi mam zamiar podjechać do mechanika to się okaże co i jak. Dam znać jak się rozwinęło. Pozdrawiam serdecznie marek
Dopisano 15 cze 2016, 17:22:
Właśnie wróciłem z serwisu. Sprawdzili powiedzieli że wał i krzyżaki w świetnym stanie tylko poduszki czy coś takiego okrągłe gumy w podtrzymania wału z tyłu wybite jedna sczególnie rozerwana i jest to przyczyna.
A swoją drogą auto jak kupione miało średnie spalanie na poziomie 8.2 to nie sądzę że było katowane. Moja żona trasa i miasto pół na pół i od zakupu ponad 1000 km i spalanie na poziomie 11.5 litra wiec raczej to ona ma ciężką nogę. Mają zadzwonić i umówić na naprawę wiec zobaczymy jak będzie.
Dopisano 15 cze 2016, 17:22:
Właśnie wróciłem z serwisu. Sprawdzili powiedzieli że wał i krzyżaki w świetnym stanie tylko poduszki czy coś takiego okrągłe gumy w podtrzymania wału z tyłu wybite jedna sczególnie rozerwana i jest to przyczyna.
A swoją drogą auto jak kupione miało średnie spalanie na poziomie 8.2 to nie sądzę że było katowane. Moja żona trasa i miasto pół na pół i od zakupu ponad 1000 km i spalanie na poziomie 11.5 litra wiec raczej to ona ma ciężką nogę. Mają zadzwonić i umówić na naprawę wiec zobaczymy jak będzie.
Właśnie zrobili wymienili tuleje gumowe dwie trzymające wał jest teraz bardzo dobrze.
Strona 1 z 1