Witam
W moim CX (27000 mil) z 2008 coś zaczyna skrzypieć przy niskich prędkościach.
Szczególnie jest to słyszalne przy skręcaniu oraz na większych dziurach, przy czym na dziurach słychać to przy najechaniu lewym, przednim kołem. Prawe jest w porządku.
Zauważyłem też że nie występuje to zawsze, najbardziej słychać gdy jest ciepło i sucho.
Moje pytanie co to może być , i gdzie w Krakowie lub na Śląsku uczciwie i nie drogo mogę to naprawić (części)??
Skrzypienie w przednim zawieszeniu
Strona 1 z 1
Hello,
Też miałem (miewam) takie skrzypienie. Przy kielichach grzebałem, smarowałem i nic w zasadzie nie pomogło. Ja stawiam teraz na dolny stabilizator raczej niż na kolumny McPhersona ale nie grzebałem w nim jeszcze. Może jakiś spray zastosuję jak mnie wena najdzie.
Też miałem (miewam) takie skrzypienie. Przy kielichach grzebałem, smarowałem i nic w zasadzie nie pomogło. Ja stawiam teraz na dolny stabilizator raczej niż na kolumny McPhersona ale nie grzebałem w nim jeszcze. Może jakiś spray zastosuję jak mnie wena najdzie.
- Od: 10 lis 2010, 20:33
- Auto: CX-7 2,3TURBO AT
Potwierdzam tę przypadłość. U mnie przy 50 tys. km wymieniono górne mocowanie McPhersona. Obecnie znowu zaczęło skrzypieć. Na razie jeszcze niezbyt mocno ale przed zakończeniem gwarancji nie omieszkam znów tego wymienić...
Strona 1 z 1