Witam, czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami na temat głośności "syreny" alarmu fabrycznego w CX-7 MY08 ? Dziś włączyło się takie nie wiadomo co, pipczało z tyłu za siedzeniem, w środku było to, owszem, irytujące ale z zewnątrz tego nie słychać... Da się to pogłośnić ? Ma to li tak być ? Spodziewałem się wycia, a tu pierwszym odruchem było sprawdzenie świateł, czujników cofania i statusu kluczyka, a nie myśl że "alarm wyje" . . .
Pozdrawiam
Cicha syrena alarmu
Strona 1 z 1
SirCastic napisał(a):Witam, czy możecie podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami na temat głośności "syreny" alarmu fabrycznego w CX-7 MY08 ? Dziś włączyło się takie nie wiadomo co, pipczało z tyłu za siedzeniem, w środku było to, owszem, irytujące ale z zewnątrz tego nie słychać... Da się to pogłośnić ? Ma to li tak być ? Spodziewałem się wycia, a tu pierwszym odruchem było sprawdzenie świateł, czujników cofania i statusu kluczyka, a nie myśl że "alarm wyje" . . .
Pozdrawiam
W moim CX-7 też chyba z 2 , 3 razy coś takiego się włączyło nie wiedzieć czemu i po co

“Zauważyliście, że każdy jadący wolniej od nas to palant, a szybciej – szaleniec”
(George Carlin)
(George Carlin)
- Od: 20 kwi 2007, 10:43
- Auto: Była RX-8 , CX-7 2.3 jest
Cx-5 2.0 sky passion MY12
Subaru Outback H6 MY11
..czyli potwierdzacie moje obawy – ten dźwięk niewiele różniący się od brzęczyków świateł czy pasów to ma być alarm ? A na zewnątrz nic ? Toż jak wysiadam z odpalonego auta, to jakieś ostrzegawcze pipczenie na zewnątrz słychać – ergo Mańka ma "zewnętrzny" głośnik... Ktoś coś wie ?
- Od: 9 sie 2009, 12:03
- Auto: CX-7 EU + Forester XG 2.0
Fakt, przypomnienie o włączonej stacyjce jest głośniejszeSirCastic napisał(a):ten dźwięk niewiele różniący się od brzęczyków świateł czy pasów to ma być alarm ?

Na pocieszenie alarm choćby głośny to dla złodzieja nie przeszkoda
Przepraszam, ze podbiję temat, ale czy komuś udało się podłączyć jakąś syrenę pod ten pseudo-alarm Mazdowski 
Jak usłyszałem ten potężny dzwiek alarmu, to malo ze smiechu nie padłem na ziemię
Pozdrawiam.
Cichy
Jak usłyszałem ten potężny dzwiek alarmu, to malo ze smiechu nie padłem na ziemię
Pozdrawiam.
Cichy
e... zgłosiłem w ASO, fakt potwierdzili, w zdumieniu z resztą, mieli rozpoznać bojem zalecenia producenta i... jakoś temat ucichł. Dopytam niebawem, muszę się kulnąć do nich bo bywa że antenki nie rozpoznają kluczyka w środku..... ale może to zima jeno...
Obawiam się że będzie ciężko. Ten alarm nie posiada oddzielnej centralki pod którą można by się podłączyć tylko jest realizowany z poziomu komputera cx'a. Trzeba by się włamać do programu i wyprowadzić w jakiś sposób sygnał alarmu na zewnątrz komputera.
Ech – alarm jak alarm, tyle że syrena jak...... no mam telefon głośniejszy, no..... Niechże sobie ten alarm na CANie i CXsowym kompie pracuje... ale niech syrena wyje, klakson, cokolwiek.... a nie jak kartka z pozytywką...
moze komus udalo sie rozwiazac ten problem ?
- Od: 26 gru 2011, 04:36
- Auto: Mazda CX-7
2,3 DISI rok 2008
Strona 1 z 1