Przycisk zamka do otwierania centralnego

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez strusiu02 » 19 paź 2015, 21:18

Witam,

W mojej CX-7 (rok 2008) mam problem z przyciskiem przy klamce od strony kierowcy do otwierania centralnego zamka. Ta "gumka" się uszkodziła (od używania) i w sobotę na myjce ręcznej chyba mi kercherem pojechali po tej klamce bo wczoraj i dzisiaj zaczął mi wariować. Jak stoję przy samochodzie z kluczykiem to samoczynnie się otwiera, zamyka, blokuje itp. Czyli ewidentnie jest zwarcie w tym układzie. Uszkodzenie widoczne na zdjęciu.

Dzisiaj kupiłem na allegro taki przycisk:
http://allegro.pl/przycisk-guzik-zamka- ... 44009.html

I pytanie: czy ktoś ten guzik / przycisk wymieniał?
Jak się tam dostać i czy dam radę samemu przy użycie podstawowych narzędzi czy muszę do serwisu.
Trzeba całe drzwi rozłożyć na części pierwsze?

Pozdrawiam
Grzegorz Kozłowski /strusiu02/
Załączniki
WP_20151019_18_11_05_Pro.jpg
uszkodzony przycisk przy klamce kierowcy
Forumowicz

Od: 29 lip 2013, 13:45
Auto: Mazda CX-7 ER 2008 2,3 DISI TURBO

Postprzez strusiu02 » 27 paź 2015, 00:15

Witam,

Sam odpowiem bo temat już mam załatwiony.
Podjechałem do znajomego mechanika i za kilkadziesiąt złotych mi pomógł wymienić.
Generalnie trzeba całe drzwi od wnętrza rozłożyć na części pierwsze a rozbierania trochę jest bo dużo podłączeń (elektryczne szyby, lusterko, kabelki do czujnika poduszki bocznej, głośniki, itp.).
Około godziny pracy sprawnego mechanika z kluczem 10 i delikatnym podejściem do zatrzasków.
A ja cieszę się teraz nowym przyciskiem w klamce.

Pozdrawiam
Grzegorz Kozłowski /strusiu02/
Forumowicz

Od: 29 lip 2013, 13:45
Auto: Mazda CX-7 ER 2008 2,3 DISI TURBO

Postprzez Josh » 27 paź 2015, 21:59

strusiu02 fajnie że podzieliłeś się rozwiązaniem mimo braku odzewu <spoko>
Bezawaryjności życzę :)
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Xtof
Moderator

Od: 13 maja 2008, 11:29
Auto: Rodzinne