Wymiana lusterka, wersja USA

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Pieczorin » 20 gru 2014, 17:18

Witam,

niedawno zakupiłem CX7 z 2007 roku, wersja USA. Samochód ma nieoryginalne lewe lusterko. Jest ono moim zdaniem naprawdę niskiej jakości: prawie nie oddala, obraz na nim jest rozedrgany, i pozostawia spore martwe pole. Irytuje mnie to niezmiernie, zwłaszcza gdy mam porównanie z lusterkiem prawym, które jest oryginalne. Czy ktoś może zna jakieś dobre źródło części, skąd mógłbym zdobyć lusterko identyczne z oryginalnym lub oryginalne (może być używane), co nie zrujnowałoby mojego budżetu? Mogę pojechać do ASO, ale trochę się boję, że się przewrócę, gdy usłyszę cenę wymiany :D Na Allegro z kolei jest trochę ofert, ale skąd mam wiedzieć, jakiej jakości są te lusterka?

Przy okazji, czy ktoś może zna dobrego mechanika w 3mieście lub promieniu 100 km stąd, który zna się na tych samochodach?

Pozdrawiam
Jacek
Początkujący

Od: 6 lis 2014, 22:25