Wymiana żarówek podświetlenia regulacji nawiewu
Strona 1 z 1
Mam problem z wymianą żarówki w podświetleniu pokrętła zwiększania obrotów nawiewu powietrza. Podświetlenie nie działa tylko w pokrętle. W pozostałych przyciskach i wskaźnikach działa. Jak wymienić tą żarówkę.
Ostatnio edytowano 12 maja 2014, 21:29 przez Josh, łącznie edytowano 2 razy
Powód: Zmiana nazwy wątku, połączono wątki
Powód: Zmiana nazwy wątku, połączono wątki
- Od: 14 cze 2010, 21:34
rombed99 napisał(a):Jak wymienić tą żarówkę.
podejrzewam, że jest to pytanie, dobrze kombinuje? Trzeba wyciągnąć i sprawdzić czy z tyłu panelu nie ma gniazdek żaróweczek. Nie wiem jak w nowych mazdach, ale we wcześniejszych były te żaróweczki na wierzchu i nie trzeba było rozkręcać panelu. A jak trzeba rozkręcić to za śrubokręt i szperamy dalej
andrzejm napisał(a):Przy takiej kwocie chyba nie ma sensu bawić się samemu?
Wolałbym samemu się pobawić niż płacić 200zł. Jak auto na gwarancji to taką żaróweczkę mogliby zrobić w jej ramach.
-
Kamil
Idąc od końca. Można ją spokojnie wymienić w warunkach domowych. Zdejmujesz centralną ramkę, wykręcasz radio i na koniec sterownik klimatyzacji. Zdejmujesz białą tylną pokrywę sterownika i pod nią zobaczysz wkręcane żarówki. Najtrudniejsze w tym wszystkim jest kupienie tych żarówek. Nie są to diody tylko małe żarówki o nikomu nieznanym oznaczeniu. Mają naciągniętą czerwoną gumkę która daje pomarńczowy kolor. W serwisie żarówka kosztuje coś koło 100 zł. U mnie wystarczyło ją wykręcić i wkręcić i znów zaczęła świecić. Może u ciebie też się tylko poluzowały styki?!
- Od: 15 lut 2011, 13:15
- Auto: ER
Mam ten sam problem, mam nadzieje ze tylko poluznilo sieod wstrzasow
jak nie to wymiana zaroweczki juz znalazlem na Allegro.
http://allegro.pl/zarowka-kokpitu-mazda ... 41548.html
przez krzys78.78 » 03 kwi 2013 8:33
Właśnie dobrałem się do regulacji nawiewu i co się okazało, dwie żaróweczki regulacja wentylatora i przyciski podgrzewania szyby i ustawienie nawiewu, tych żaróweczek w ogóle nie było wypadły i gdzieś teraz sobie leżą

przez krzys78.78 » 03 kwi 2013 8:33
Właśnie dobrałem się do regulacji nawiewu i co się okazało, dwie żaróweczki regulacja wentylatora i przyciski podgrzewania szyby i ustawienie nawiewu, tych żaróweczek w ogóle nie było wypadły i gdzieś teraz sobie leżą
- Od: 26 gru 2011, 04:36
- Auto: Mazda CX-7
2,3 DISI rok 2008
Ulala widzę że mazda wciąż stosuje rozbójnicze ceny za żarówki do kokpitu, aż zaskakujące że w autach z takich roczników wciąż stosują się żarówki.
Ten sam problem był w m6 no ale to jednak są starsze konstrukcyjnie auta.
Jeśli któryś z kolegów będzie miał w ręce taką żarówkę proszę o:
1. dokładne jej sfotografowanie
2. zmierzenie wymiarów szklanej bańki (średnica/wysokość)
3. sprawdzenie czy da się wymontować żarówkę z plastikowej podstawy
Coś mi mówi że żarówki przeznaczone do m6 mogą tutaj pasować.
Ten sam problem był w m6 no ale to jednak są starsze konstrukcyjnie auta.
Jeśli któryś z kolegów będzie miał w ręce taką żarówkę proszę o:
1. dokładne jej sfotografowanie
2. zmierzenie wymiarów szklanej bańki (średnica/wysokość)
3. sprawdzenie czy da się wymontować żarówkę z plastikowej podstawy
Coś mi mówi że żarówki przeznaczone do m6 mogą tutaj pasować.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Witam,
Kupiłem mojego CX-a w lipcu 2013 i ostatnio jakoś zacząłem się zastanawiać nad tym czy pokrętło do zmiany temperatury nie powinno być podświetlone tak, jak cała reszta przycisków, na czerwono. Aktualnie wygląda to tak, że prawa gałka nie świeci się w nocy (nie podświetla napisów Auto / Push) a jak się przyciśnie (włączy klime na AUTO) to świeci się żółta / pomarańczowa dioda (i tylko dioda). Czy możecie mi potwierdzić czy powinny być te napisy podświetlone czy tez nie? Od czasu zakupu nie świecą. I kolejne pytanie (o ile mają świecić) jak wymienić (dostać się do środka) żaróweczkę / diodę?
Kupiłem mojego CX-a w lipcu 2013 i ostatnio jakoś zacząłem się zastanawiać nad tym czy pokrętło do zmiany temperatury nie powinno być podświetlone tak, jak cała reszta przycisków, na czerwono. Aktualnie wygląda to tak, że prawa gałka nie świeci się w nocy (nie podświetla napisów Auto / Push) a jak się przyciśnie (włączy klime na AUTO) to świeci się żółta / pomarańczowa dioda (i tylko dioda). Czy możecie mi potwierdzić czy powinny być te napisy podświetlone czy tez nie? Od czasu zakupu nie świecą. I kolejne pytanie (o ile mają świecić) jak wymienić (dostać się do środka) żaróweczkę / diodę?
Pozdrowienia
Grzegorz Kozłowski /strusiu02/
Grzegorz Kozłowski /strusiu02/
- Od: 29 lip 2013, 13:45
- Auto: Mazda CX-7 ER 2008 2,3 DISI TURBO
Jak to zrobić mniej więcej pokazane jest na tym filmie:
co prada nie wymieniasz radia ale tam jest pokazane jak dostać się do dolnego środowego panelu. Po prostu zamiast wyciagnąć rado, wykręcisz interesująca cię część, wymontujesz podświetlenie i zmienisz na nowe. To wszystko co trzeba zrobić, przynajmniej w teorii.
co prada nie wymieniasz radia ale tam jest pokazane jak dostać się do dolnego środowego panelu. Po prostu zamiast wyciagnąć rado, wykręcisz interesująca cię część, wymontujesz podświetlenie i zmienisz na nowe. To wszystko co trzeba zrobić, przynajmniej w teorii.
Pozdrawiam,
Vito
Vito
Strona 1 z 1