Jak skonfigurować telefon z samochodem
Strona 1 z 1
Musisz sprawdzic czy twój tel jest kompatybilny z twoim modelem nie pamietam jak sie to robilo proponuje podjechac do aso i sie dowiedziec
- Od: 14 lis 2008, 23:21
Wszystko masz elegancko opisane w instrukcji. Ten temat nie raz poruszany wystarczy przeszukać forum. jeżeli nie masz instruckji i nie znajdziesz odpowiedzi w dziale CX to tak samo programuje się w 6stce.
-
Kamil
gumior125p napisał(a):Musisz sprawdzic czy twój tel jest kompatybilny z twoim modelem nie pamietam jak sie to robilo proponuje podjechac do aso i sie dowiedziec
Do ASO mam troche za daleko, a nie wiesz może czy NOKIA E52 jest kompatybilna z CX7?
Do
gumior125p napisał(a):Wszystko masz elegancko opisane w instrukcji. Ten temat nie raz poruszany wystarczy przeszukać forum. jeżeli nie masz instruckji i nie znajdziesz odpowiedzi w dziale CX to tak samo programuje się w 6stce.
Instrukcje mam po niemiecku, a jak będę miał chwilke czasu to poszukam. A jeśli uda Ci się coś takiego znaleźć to proszę o linka
-
Krzysiek2303
Krzysiek2303 napisał(a):Do ASO mam troche za daleko, a nie wiesz może czy NOKIA E52 jest kompatybilna z CX7?
powinna byc bo to nowy model, ja E72 konfigurowałem.
konfiguracja jest prosta, robiłem bez instrukcji książkowej, jedynie krokowo wykonywałem co mówił mi damski głosik – prowadzi jak za rączke, musisz oczywiście rozumieć co gada, no ale to oczywiste
potem w telefonie (właczone bluetooth) wyszukujesz urzadzenia bluetooth i po znalezienuiu "Mazda" – łaczysz sie z nim wpisując wczesniej wypowiedziany pin, ustalasz/wypowiadasz nazwe dla swojego telefonu itd.
w między czasie ciągle potwierdzasz wszystko "is this correct ? ", "Yessssss k...a
jak usłyszyusz "Paring complete" – tzn ze mozesz juz dzwonic – a to tez jeszcze inna bajka, bo trzeba najpierw zaimportowac numery (pojedynczo niestety) bo wpisac (czyt. wypowiedziec) sie nie da za bardzo bo cyfra 2 czyli two ("tu", jakkolwiek nie wypowidziana zawsze zapisuje mi sie jako zero), mozna tez wybrac numer w telefonie i odłozyć – rozmowa zostanie przeniesiona na system głośnomówiący
- Od: 25 cze 2007, 10:47
- Auto: Mazda CX-7 2010 2.2 MZR-CD Sport
była 6 '07 GY MZR-CD 143KM A+
Wszystko teraz jest oki:) Dziękuje. Powiem Ci jeszcze taką ciekawostkę że znajomy który interesuje się trochę elektroniką i innymi tego typu sprawami doczytał (w nimieckiej instrukcji) że głosem można sterować dosłownie wszystko w tym samochodzie. Nawet klime etc:)
-
Krzysiek2303
Strona 1 z 1