Klimatyzacja manualna

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez markus1 » 25 wrz 2010, 18:17

Witam wszystkich-pytanie do posiadaczy wersji US. – czy załącza się wam kompresor klimatyzacji przy ustawieniu pokrętła prędkości nadmuchu w pozycji od 1 do 4 i pokrętła wyboru miejsca nadmuchu w pozycji innej niż "nogi i twarz".Przycisk AC nie włączony a kompresor się załącza.Pokrętło temperatury ustawione wyżej niż włącza się samoczynnie AC + cyrkulacja wewnątrz pojazdu.Poza tym klima chłodzi idealnie.
Początkujący

Od: 24 wrz 2010, 20:50
Auto: Mazda 6 CDTI , CX-7

Postprzez jas32 » 26 wrz 2010, 10:15

witam,mi tak samo się załancza kompresor
jas32

Postprzez markus1 » 26 wrz 2010, 14:01

dzięki za odpowiedź – dla mnie lekka bzdura z tą klimą bo chodzi wtedy kiedy tego nie chcę, razem z nadmuchem ciepłego powietrza.Plusem jest nie parowanie szyb ,minusem wyższe spalanie ,które i tak jest nie małe . Jest to moje pierwsze auto w którym takie coś zauważyłem .Szóstka z klimatronikiem tego niema ,Nissan mojego ojca też nie więc zaczynam się zastanawiać czy to nie jakaś dziwna usterka panelu sterowania klimą .Chyba ,że ten typ tak ma .
Początkujący

Od: 24 wrz 2010, 20:50
Auto: Mazda 6 CDTI , CX-7

Postprzez jas32 » 1 paź 2010, 09:28

jak przekrece regulator temperatury na godzine drugą lub dalej to się nie włancza.
jas32