Witam wszystkich
Mam problem z zamianą radia na BOSE. Posiadam CX-7 (2007) USA. Chciałem wymienić standardowe radio na radio ze zmieniarką i mp3 – choć głównym powodem było radio przystosowane do częstotliwości europejskich.
Zakupiłem używane radio, okazało się, że jest to BOSE, a co za tym idzie chyba wymaga oddzielnego wzmacniacza, nie do końca pasuje do mojego kokpitu, gniazdo antenowe jakieś kwadratowe... . Ale spróbowałem to podłączyć, efekt –> dźwięk trzeszczący , brak kontroli nad głośnością.
I teraz pytanie, czy ktoś wie / próbował zmieniać system audio na BOSE ? Czy zakup wzmacniacza rozwiąże problem ? Wg mnie będzie problem z wiązkami do głośników, które w wersji bez BOSE idą z radia wprost do głośników.
Może macie jakiś pomysł z zastępczym wzmacniaczem?
Z góry dzięki za pomoc.
Gerard
Zmiana radia na BOSE
Strona 1 z 1
Zmiana zwykłego audio na BOSE się nie opłaca... a wersja USA to już w ogóle rzeźba w glinie...
Nie masz oryginalnego Japończyka a jego kopię wyprodukowaną w USA.... Lepiej kup zwykłe radio i kombinuj wtedy z jakimś markowym ( ale nie BOSE ) wzmacniaczem....
Nie masz oryginalnego Japończyka a jego kopię wyprodukowaną w USA.... Lepiej kup zwykłe radio i kombinuj wtedy z jakimś markowym ( ale nie BOSE ) wzmacniaczem....
Co to znaczy "nie do końca pasuje do mojego kokpitu" może trzeba kupić radio zgodne z twoim kokpitem.
Masz rację wiązki z kablowe w bose z pewnością są inne no i bose ma swój wzmacniacz oraz inne głośniki. Przestawienie się na system bose może być dość kłopotliwe z racji małej popularności tego auta a co za tym idzie dostępności części oraz wiedzy.
Wydaje mi się że trzeba było kupić radio bez bose po cholerę sobie robić dodatkowe problemy.
Masz rację wiązki z kablowe w bose z pewnością są inne no i bose ma swój wzmacniacz oraz inne głośniki. Przestawienie się na system bose może być dość kłopotliwe z racji małej popularności tego auta a co za tym idzie dostępności części oraz wiedzy.
Wydaje mi się że trzeba było kupić radio bez bose po cholerę sobie robić dodatkowe problemy.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
Witam serdecznie moje pytanko sprzedalem mojego cx w benzynce i tam bylo BOSE a kupilem cx dieselke bez BOSE czy mozna zamontowac sobie system BOSE w mojej Madzi i jak co jest potrzebne bo lubie jak mi ladnie gra.Pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 11 lip 2014, 23:21 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączone z podobnym wątkiem
Powód: Połączone z podobnym wątkiem
- Od: 3 lut 2014, 22:17
- Auto: Mazda CX 7 2.2 2009r.
Strona 1 z 1