Wczoraj moja luba jechała i mówiła że mrugali jej światłami
Spalenie naraz dwóch żarówek – wymiana
Strona 1 z 1
Witam
wiec obejrzałem autko dookoła i okazało się, że nie ma świateł krótkich, sprawdziłem bezpieczniki i wyglądają OK, możliwe że się zjarały dwie żarówki na raz? Miał ktoś podobne cudo, może macie jakieś pomysły zanim pojadę do elektryka.
- Od: 8 kwi 2010, 21:37
- Auto: CX-7 2007 US
Był...bo..ukradli.. :–(
Możliwe. Wymiana dosyć kłopotliwa, miernikiem najlepiej sprawdzić przed.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
diggie napisał(a):Witam
Wczoraj moja luba jechała i mówiła że mrugali jej światłamiwiec obejrzałem autko dookoła i okazało się, że nie ma świateł krótkich, sprawdziłem bezpieczniki i wyglądają OK, możliwe że się zjarały dwie żarówki na raz? Miał ktoś podobne cudo, może macie jakieś pomysły zanim pojadę do elektryka.
Jest proste rozwiązanie.Musisz zdjąc kostkę z żarówki-najłatwiej zlewej i do kostki podłączyć nową żarówkę i zobaczyć czy świeci...
- Od: 3 paź 2010, 12:06
diggie napisał(a):Witam
Wczoraj moja luba jechała i mówiła że mrugali jej światłamiwiec obejrzałem autko dookoła i okazało się, że nie ma świateł krótkich, sprawdziłem bezpieczniki i wyglądają OK, możliwe że się zjarały dwie żarówki na raz? Miał ktoś podobne cudo, może macie jakieś pomysły zanim pojadę do elektryka.
Przyczyna moze byc rzeczywiscie banalna, czyli zarowki. Kiedys jak zaposiadalem peugeota 307, to takie sytuacje zdarzaly mi sie regularnie raz na miesiac. Wytrwalosci zycze
Mazda CX-7 2.2d
sport+
sport+
U mnie własnie też się przepaliły żarówki w światłach pozycyjnych, teraz pytanko czy dostęp jest tylko po zdemontowaniu nadkola czy można wymienić w jakiś inny sposób ?
- Od: 26 gru 2011, 04:36
- Auto: Mazda CX-7
2,3 DISI rok 2008
Ha, ha, ha .... chyba zaczął się sezon na te żaróweczki.
Ja nie dalej jak tydzień temu tez wymieniałem obie – jedna przepaliła się a druga dwa dni po niej, cóż za braterstwo i solidarność
Robiłem to zgodnie z instrukcją w manualu użytkownika, należy wyjąc spinki mocujące nadkole na samym dole i po środku, górne mogą zostać, potem odchylić nadkole i jest jako taki dostęp do tej lampy.
Powodzenia
Ja nie dalej jak tydzień temu tez wymieniałem obie – jedna przepaliła się a druga dwa dni po niej, cóż za braterstwo i solidarność
Robiłem to zgodnie z instrukcją w manualu użytkownika, należy wyjąc spinki mocujące nadkole na samym dole i po środku, górne mogą zostać, potem odchylić nadkole i jest jako taki dostęp do tej lampy.
Powodzenia
Dzięki za rade własnie tak zrobiłem i już żaróweczki wymienione 
2,3 DISI rok 2008
Długo nie pojeździłem, znowu mam te żaróweczki (od świateł pozycyjnych) do wymiany i tak jak poprzednio po spaleniu pierwszej druga pochodziła 2-3 dni i też się spaliła.
Czy myślicie że diodowe żaróweczki pochodzą dłużej?
Czy myślicie że diodowe żaróweczki pochodzą dłużej?
Ja na razie mam spokój po 6 miesiącach żaróweczki cały czas świeca.
2,3 DISI rok 2008
Strona 1 z 1