madzia, w drodze do austrii, dosc pechowo dostala kamykiem na autostradzie. kamyk uderzyl pod prawa wycieraczke. pekniecie z jednej strony doszlo do bocznej, prawej uszczelki, z drugiej strony idzie w gore, w kierunku kierowcy. niestety pekniecie sie powieksza. aktualnie rysa (pekniecie) ma ok. 10 cm – od wczoraj przybylo ok. 1,5 cm. dzwonilem do kilku tzw. dealerow mazdy i powiedzieli, ze bez zaliczki niczego nie zamowia (?!), a tak w ogole to szyby z czujnikiem deszczu nie ma w magazynie europejskim, wiec moge czekac i 3 m-ce. pytanka mam do was nastepujace:
(i) czy sa jakies zamienniki szybciej dostepne?,
(ii) czy jest sens wstawiac takowy?,
(iii) czy na obecnym etapie istniej jakis 'domowy' sposob, ktorym moglbym zabezpieczyc to pekniecie, aby dalej nie postepowalo i ktore moglbym wykorzystac bedac w AT?,
(iv) to moze byc glupie, ale kompletnie sie na tym nie znam, czy przy postepujacym peknieciu, ktorego nie da sie zabezpieczyc, szyba nie wpadnie mi do srodka w drodze powrotnej???
bede wdzieczny za wszelkie info.
cheers, a
Pęknięta szyba czołowa – zamienniki
Strona 1 z 1
- Od: 13 paź 2007, 17:30
Jesli chcesz oryginal a zejdzie z tym troche czasu to proponuje sie skontaktowac z firma do ktorej kolega fazer72 podrzucil Ci linka. Coz szybe da sie latwo naprawic i na miejscu.Poprostu skleja to wszystko w srodku a na szybie bedzie nadal rysa. Nie bedzie to kosztowac wiele. Jesli tego nie zrobisz to bedzie sie to powiekszac np. posdkoki na progach itp.
Przerabialem to juz w poprzednim samochodzie,oczywiscie szybe skleilem ale juz nie wymienialem bo nie mialem zreszta zbyt duzego pekniecia.
Przerabialem to juz w poprzednim samochodzie,oczywiscie szybe skleilem ale juz nie wymienialem bo nie mialem zreszta zbyt duzego pekniecia.
-
Stivi
Dzwonilem do kolegi z Janglassa w bialymstoku i mam dla Ciebie Hu...e wiesci
nie ma twojej szyby w zamienniku w calej Polsce
Co do reparacji tej rysy chyba nic Ci z tego nie wyjdzie
gdyz naprawiaja tylko punktowe odpryski(chyba ze o czyms nie wiem) do 22mm srednicy
wiem poniewaz sam mialem ten problem.
Pzdr,Kwiatek
Co do reparacji tej rysy chyba nic Ci z tego nie wyjdzie
Pzdr,Kwiatek
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
Kolega z Janglassa powiedzial mi ze bedzie pasowala szybka z wersji amerykanskiej a ASO potwierdza ten fakt wiec moze uderz do jakiejs firmy ktora sciaga czesci ze stanow,ponoc wyjdzie taniej chociaz z drugiej strony nie wiem czy dla 300-400zl jest sens zawracac sobie
oryginal w ASO to wydatek okolo 1500zl.
Podtrzymam Cie na duchu ze szyba Ci nie wpadnie do srodka:)wiec cisnij smialo
dla mnie przytrafilo sie to nieszczescie dwukrotnie i jezdzilem z tym problemem dosc dlugo wiec bez obaw 
Pzdr,Kwiatek

Podtrzymam Cie na duchu ze szyba Ci nie wpadnie do srodka:)wiec cisnij smialo
Pzdr,Kwiatek
- Od: 20 wrz 2009, 20:58
- Auto: W169,W251,E92
Strona 1 z 1