Cześć...
a więc tak kurcze przede wszystkim nie chce, żeby mnie ktoś posądził o reklame firmy Phantom.......
– nie mam z nimi nic wspólnego....
poprostu od kiedy kupiłem moją madzie czyli już 1,5 roku brakowało mi wtym wozie troche elektroniki ,,,
no muzyka przez bose super ale na wyświetlaczu tylko jak w zegarku na ręce – no kaszana no i ani RDSu i polowe możliwych częstotliwości w mojej wersji US dlatego się na tą stacje zecydowłem zwłaszcza, że byłem na kupnie jeszcze navi a tu mam wszystko...
A więc jak się skusiłem to za telefon i po całej Polsce i po nitce do kłębka od warsztatów i sklepów po dealera na Polske.......i znalazłem go.....
Jedynym dealerem na Polske jest ponoć firma stopol group... poniżej masz łącze i kontakt do nich:
http://12volt.home.pl/stopol1/index.php ... ba8ff941fblub
http://www.phantom.waw.pl/Dzwoniłem do nich i super wszystko się potwierdziło.. że są przedstawicielstwem na Polskę i że u nich mogę bezpośrednio kupić – juz podałem do jakiej wersji mojego auta że to US i że z Bose i że mi wszystko przygotują, że montaż sam zrobi bo tylko polega na przepięciu kostki i tylko musze gdzieś przyklieć odbiornik GPS....(wszytko się zgodziło bo byłem przy montażu mojego radia ale o tym później) Jeszcze spytał czy chce kamere cofania – nie chciałem.... No i pytanie które powinienem zadać na początku a zadałem na końcu ILE..... i tu zwałka na ziemię 5999

!!!!!!!!!!! i ani złotówki taniej.... No to ja do nich, że warsztaty sprzedają po 3800- 4000 a on mi potwiedził, ze to jest mozliwe.....ale oni jako przedstawicielstwo odbiorcy indywidualnemu nie mogą taniej sprzedać no to dyskusje zakończyłem aczkolwiek podziękowałem bardzo za wszystkie informacje techniczne.....
Zacząłem szuać kogoś na południu Polski kto by był w tym zorientowany i Kraków cieńko, dopiero znalazłem dzięki Stopolowi sklep w Katowicach na ul. Sobieskiego 24 i gostek był super zorientowany i zaoferował mi super cene powiem tylko ze ponad 2000 mniej od Stopolu i że montaż tez moge w dobrej cenie zrobić u nich i rzeczywiście grosze kosztował ale spoko można to samemu zrobić.
Na sprzęt jest pełne 2 lata gwarancji.... Czy to jest chińskie – STOPOL twierdzi, że absolutnie nie....
ale kto jest tego producentem no chyba Rumuni.... ale nie chce wprowadzić w błąd a w sumie co teraz chińczycy nie robia...
Ja sie zdecydowałem i na to co ja sie orientuje jakość wykonania jest bardo dobra... –
acha działają również przyciski sterowania w kierownicy i wyświetlacz centalny dalej swoje wyświetla..jedyne co narazie zauważyłem to powinien działać wyświetlacz od kontroli cisnienia w kołach bo jest taki fajny w radyjku ale mi tego nie wyświetla... nib ja mam takie czujnikiw kołach...
Ja polecam.. i służę swoją skromna wiedzą mogę być za testera hehe – acha przepraszam za gramtyke i ortografie ale ten brak czasu...
Teraz sie czuje w autku jak w prawdziwej bryce....
A to ze strony STOPOla a Phantomie – a moje radyjko to napewno Phantom 7500HD
"Marka Phantom –
www.phantom.waw.pl Marka PHANTOM należy do amerykańskiej firmy Stopol LLC, która wchodzi w skład międzynarodowego holdingu Stopol Group. Stopol Group Sp. z o.o. działa nieprzerwanie od marca 1998 roku.
Na dzień dzisiejszy markę PHANTOM reprezentuje sześć kategorii produktowych: multimedia, car audio, alarmy samochodowe, czujniki parkowania, zamki centralne oraz akcesoria samochodowe.
Grupa Phantom Multimedia zajmuje się produkcją najnowocześniejszych telewizorów samochodowych, odtwarzaczy DVD, monitorów podwieszanych, a także takich akcesoriów jak słuchawki bezprzewodowe, tunery TV, transmitery FM, etc. Nasi inżynierowie i projektanci stale dążą do tego, aby produkty były proste i wygodne w obsłudze, umożliwiając praktycznie wszystkie formy rozrywki!
Samochodowa audio technika Phantom jest reprezentowana przez systemy A/V, systemy akustyczne, wzmacniacze, kondensatory, akcesoria i kable audio. Przy produkcji wykorzystywana jest najnowsza technologia oraz nowatorskie idee w dziedzinie światowego car audio.
Systemy alarmowe marki Phantom są przeznaczone dla szerokiego kręgu odbiorców. Są to zaawansowane technologicznie systemy zabezpieczeń antykradzieżowych wyposażone w wiele użytkowych funkcji. Dlatego też piloty alarmów Phantom charakteryzują się ciekawym designem. W 2007 roku zakończono proces projektowania nowej serii alarmów, która na chwilę obecną liczy 3 modele. Docelowo systemy alarmowe Phantom będą rozwijane tak, aby czytały informacje z szyny CAN.
Najlepsze materiały pozwalają na zapewnienie najwyższej jakości."