Witam
Czy ktoś może zna sposób serwisowego odłączenia sygnału(dźwiękowego) ostrzegawczego niezapiętych pasów w CX 7 wersja EU
Pozdrawiam
Wyłączenie brzęczyka niezapiętych pasów
Strona 1 z 1
Proponuję ZAWSZE zapinać pasy bo nawet na krótkich trasach coś (odpukać) może się wydarzyć.
Odłączyć pikacza się raczej da (w M6 miałem wyłączony) ale jedynie w serwisie poprzez złącze OBD właśnie ze względu: patrz wyżej.
Odłączyć pikacza się raczej da (w M6 miałem wyłączony) ale jedynie w serwisie poprzez złącze OBD właśnie ze względu: patrz wyżej.
Na pewno da się wyłączyć, bo sam mam wyłączone (zrobili to w serwisie ale nie wiem jak). I tak zawsze zapinam, z tym, że brzęczek bardziej dopingowałby moja żonę, jako pasażerkę, do zapinania pasów. Jego rolę sam muszę spełniać co rano. W sumie nie warto wyłączać. Rzeczywiście można nawet na krótkim odcinku trafić na świra, który w ciebie wjedzie.
- Od: 4 wrz 2007, 11:04
- Auto: CX-7 Expression
Nie wiem jak jest w innych modelach, ale w mojej 3-ce trzeba na chwile podniesc sie z czescia ciala, na ktorej siedzimy i sygnal wylacza sie automatycznie. Niemniej, jak stwierdzili juz BEN i domin1979, lepiej z tego nie korzystac i zawsze zapinac pasy
corky1 napisał(a):zawsze zapinac pasy
dokładnie, pasy uratowały mi życie
a z drugiej strony w pasach nie muszę się trzymać kierownicy w ciasnych zakrętach
-
www.czelej.net
- Od: 4 lut 2008, 02:41
- Auto: GH '10 L5 125KW
CR '08 LF 107KW
Strona 1 z 1