Wysokie obroty przy uruchamianiu (2200rpm)
Strona 1 z 1
Witam
Posiadam Cx-7 GT AWD prod 2006 z USA i ogólnie bylem z niej bardzo zadowolony aż do pewnego czasu:). Przejechane mam 35 tys mil.od około miesiąca mam non stop jakiś problem.. ale do rzeczy. Najpierw zaczęło się od szumów z tyłu – okazało się że piasta prawa tylna natychmiast do wymiany a i lewa w niedługim czasie także. Wszystko byłoby ok ale 2 piasty po 40 tys mil?. Przy okazji pojawił sie problem tarcz , który jest już szeroko poruszany na forum. Wymienili mi klocki oraz przetoczyli przednie tarcze.
Jednak martwi mnie inna kwestia. Od około tygodnia jak odpalam samochód ( dzieje sie tak tylko jak samochód jest "zimy" np. postoi przez noc) wchodzi mi na 2200 obrotów i po około 1m schodzi do 1000 obrotów. Jak trochę pojeżdżę już się ten problem nie pojawia ale jak znowu z rana odpalam to jest to samo.
Moze ktoś miał podobny problem?
Z góry dzięki za pomoc
Posiadam Cx-7 GT AWD prod 2006 z USA i ogólnie bylem z niej bardzo zadowolony aż do pewnego czasu:). Przejechane mam 35 tys mil.od około miesiąca mam non stop jakiś problem.. ale do rzeczy. Najpierw zaczęło się od szumów z tyłu – okazało się że piasta prawa tylna natychmiast do wymiany a i lewa w niedługim czasie także. Wszystko byłoby ok ale 2 piasty po 40 tys mil?. Przy okazji pojawił sie problem tarcz , który jest już szeroko poruszany na forum. Wymienili mi klocki oraz przetoczyli przednie tarcze.
Jednak martwi mnie inna kwestia. Od około tygodnia jak odpalam samochód ( dzieje sie tak tylko jak samochód jest "zimy" np. postoi przez noc) wchodzi mi na 2200 obrotów i po około 1m schodzi do 1000 obrotów. Jak trochę pojeżdżę już się ten problem nie pojawia ale jak znowu z rana odpalam to jest to samo.
Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio edytowano 18 maja 2014, 01:00 przez Josh, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Uporządkowanie i zmiana tematu
Powód: Uporządkowanie i zmiana tematu
- Od: 15 lut 2009, 13:49
- Auto: CX-7 GT awd
Ssanie to normalka, chociaż obroty mogłoby trochę niżej wskakwiać (kwestia kalibracji).
Niestety nie powiem Ci, jak to się ustawia, ale powinni po podpięciu do kompa "sprowadzić" obroty do normalnych wartości – na zimnym silniku okolice 2000 obr./min, na rozgrzanym ok. 800 (posiadacze L3-VDT podadzą nominalne wartości).
Obroty przy zimnym silniku i u mnie wskakują na 2tyś obr – po chwili dosłownie jest 1,5tys, a po około 30sek jak napisał Globy jest już ok. 800 obr.
Pozdrawiam,
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
Piotrek (Gryzoon)

Baza Aut od nieuczciwych sprzedawców – zapraszam do wpisywania takich aut :)
Rozkodowywanie numerów VIN Kupujesz auto? SPRAWDŹ VIN
- Od: 30 paź 2006, 12:35
- Auto: Mazda 6 MPS 2.3 DI Turbo
Tak, ja tylko powtórzyłem, bo nie doczytałem, że już wcześniej napisał to kryystian 
Raczej od temperatury powietrza, noce i poranki są już chłodne. Czym niższa temperatura, tym obroty po uruchomieniu są wyższe i wolniej spadają.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Dokładnie tak, w zależności od temp. różny program "rozgrzewki" silnika. Nie ma czym się przejmować!Pawko_6 napisał(a):Raczej od temperatury powietrza, noce i poranki są już chłodne. Czym niższa temperatura, tym obroty po uruchomieniu są wyższe i wolniej spadają.
Pozi napisał(a):Witam
Z góry dzięki za pomoc
tez tak mam, tylko jak jest zimny. Poza tym (odpukac) zadnych problemow, chodzi rewelacyjnie.
- Od: 16 sie 2009, 22:25
- Auto: speed 6
Strona 1 z 1