Witam,
odswieżam temat chiptuningu w CX-7!
Od pol roku jestem szczesliwym posiadaczem błękitnej CX-7 DISI w wersji europejskiej z 2008 roku i od ok miesiąca planuje zrobić modyfikację chiptuningową. Myślę, że przyjemnie poprawi to osiagi i płynność, a jednocześnie może i spalanie odrobinkę spadnie..
Zrobiłem mały research w okolicach Warszawy i nie tylko i widzę, że zostają chyba właściwie tylko 3 firmy, które moga to zrobić:
– Tuning44 (3300pln) w Opolu,
– V-tech (3300 pln) w Krakowie,
– Maptek (8000 pln z dodatkowym intercoolerem) w Warszawie.
Chyba zdecyduję się na Opole (tuning44). Zauważyłem, że na forum jest juz kilka osób, które to zrobiły u nich. Czy możecie z aktualnej perspektywy czasu dodać jakieś uwagi/spostrzeżenia? Nie wystąpiły jakieś problemy z silnikiem??
Jeżeli aktualnie jest ktoś jeszcze zainteresowany to mozemy sie wspólnie umówić – może wynegocjujemy lepszą cenę

Pozdrawiam forumowiczów i z góry dziękuję za odpowiedzi!
przez leho » 20 kwi 2011 14:44Dodam jeszcze, ze widzialem kilka negatywnych postów o Tuning44, jednak wszystkie one dotyczą zupełnie innych samochodów, a nawet ciągników (w których potrzebna była wymiana chipa, a nie przeprogramowanie), więc nie skreślam ich od razu. Dlatego zależy mi o wypowiedziach użytkowników CX-7 po tuningu, jeśli tacy się znajdą..