Witam,
Jak w temacie wiadomości może ktoś zna temat. Słyszę pojedyncze stuknięcie po przejeździe przez próg zwalniający. Ciężko powiedzieć czy przód czy tył. Może ktoś mnie naprowadzi na temat z góry dzięki
Pojedyncze stuknięcie podczas przejazdu przez próg
Strona 1 z 1
Amory albo tuleje wahacza do sprawdzenia
- Od: 16 mar 2021, 13:57
- Auto: Mazda 6 2006 2.0 benzyna
Podczas przejeżdżania przez progi zwalniające słyszałem dziwny dźwięk
Po zgłoszeniu gwarancyjnym dołożyli jakieś wygłuszenia i dźwięku dobijania ustał.
Nie twierdzę, że to ten sam problem, ale może warto zgłosić w serwisie problem.
Po zgłoszeniu gwarancyjnym dołożyli jakieś wygłuszenia i dźwięku dobijania ustał.
Nie twierdzę, że to ten sam problem, ale może warto zgłosić w serwisie problem.
- Od: 27 paź 2008, 10:12
- Auto: Mazda6 GH 2.0LF 147 KM
Odnawiam temat , mam podobnie – po przejechaniu przez nierówność słychać stuknięcie . Byłem na oględzinach zawieszenia ,nie ma luzów . Dodatkowo sprawdziłem amortyzatory -sprawne 83% .Co jeszcze może być przyczyną ?
Jestem użytkownikiem Mazdy CX5 2021. W moim egzemplarzu problem stuków występuje z przodu przy skręconych (nawet nie w pełni) kołach przy ruszaniu lub w ruchu. Występuje pojedynczy stuk metaliczny. Byłem z problemem już 2 razy w serwisie. W pierwszej kolejności miałem wymienione łożyska górnych mocowań amortyzatorów. Za drugim razem zostały wymienione gumy na odbojach. Niestety jak stukało tak stuka i obawiam się że częściej i głośniej. Teraz zbliża się przegląd po 50k km więc będę walczył dalej. Z tego co wyczytałem na forach z tematem poradzili sobie w Serwisie Mazdy w Gdyni tylk5o nie wiem w którym serwisie. Jeżeli ktoś ma podobne doświadczenia z CX5 proszę o informację.
- Od: 1 wrz 2023, 09:34
Nalezy zamocowac podkładki na spręzyny ponieważ tam bardzo czesto występuje luz miedzy sprężyną a kielichem i to powoduje hałas. To są takie silikonowe podkłądki w postaci przcietych wzdłuż rurek – nie mylić z gumowymi podkładkami dostępnymi w sklepach internetowych.
Dzień dobry
Czy problem ze stukami w przednim zawieszeniu został rozwiązany. Mam ten sam dylemat jak przejeżdżam przez nierówności to dochodzą stuki raczej z lewej strony .Patrzyłem na sprężyny to widzę założone osłony na gornej części zwoju . Mazda cx5 2020 rok przebieg 40 tys .
Czy problem ze stukami w przednim zawieszeniu został rozwiązany. Mam ten sam dylemat jak przejeżdżam przez nierówności to dochodzą stuki raczej z lewej strony .Patrzyłem na sprężyny to widzę założone osłony na gornej części zwoju . Mazda cx5 2020 rok przebieg 40 tys .
- Od: 21 sty 2023, 20:48
- Auto: Mazda Cx5 silnik 2.5 rok prod.2020
Witam
Mam problem z pojedynczymi stukami z przodu samochodu w Mazdzie CX-5 rok prod 2023. Stuki pojawiają się przy skręcaniu podczas np. wyjazdu z garażu, lub po najechaniu na krawężnik, lub zjechaniu z krawężnika. Stuki są głośniejsze jak auto postoi np dwa dni w garażu. Serwis jeszcze nie wie co to może być. Nadmienię, że przebieg teraz 6000 km a zaczęło się już przy 2500 km. Byłem w stacji kontroli pojazdów i nie znaleźli luzów. Proszę o pomoc.
Mam problem z pojedynczymi stukami z przodu samochodu w Mazdzie CX-5 rok prod 2023. Stuki pojawiają się przy skręcaniu podczas np. wyjazdu z garażu, lub po najechaniu na krawężnik, lub zjechaniu z krawężnika. Stuki są głośniejsze jak auto postoi np dwa dni w garażu. Serwis jeszcze nie wie co to może być. Nadmienię, że przebieg teraz 6000 km a zaczęło się już przy 2500 km. Byłem w stacji kontroli pojazdów i nie znaleźli luzów. Proszę o pomoc.
- Od: 9 paź 2024, 12:34
- Auto: Mazda CX-5
2.0 KF benzyna 165 KM
2023
Strona 1 z 1