Witam,
Czy ktoś spotkał się z takim problemem – połączyłem się przez bluetooth z systemem NB1 w CX5 2012. Telefon (Samsung S8+ Android) działa poprawnie, mogę wykonywać połączenia itd, ale jak chce odtworzyć muzykę występuję błąd i nie chce grać. Może trzeba coś ustawić/przestawić w ustawieniach? Może ktoś mi pomóć
Z góry bardzo dziękuję
Odtwarzanie muzyki przez bluetooth – NB1
Strona 1 z 1
No to nie powinno być problemu. Sprawdź ustawienia bluetooth w radio. Względnie możesz zrobić reset modułu bluetooth przez podpięcie kostki i odczuwanie 10 min. Moduł znajduje się nad schowkiem pasażera tj. ściągasz cały schowek, odpinasz kostkę czekasz i składasz w odwrotnej kolejności.
Jak próbuję cokolwiek otworzyć to nie ma takiej możliwości. Urządzenie próbuje się połączyć a na końcu wyskakuje komunikat o błędzie. Próbowałem też kablem przez USB, ale telefon tylko ładuje i nie ma możliwości odtworzenia muzyki
- Od: 18 paź 2013, 09:05
- Auto: Mazda CX5 KE 2,0l 2013
Sprawdź jak z aux wygląda sytuacja. Wygląda na to że uszkodzony moduł bluetooth. Na szczęście jest pełno używek za parę PLN. Ja łącze się z S8, aktualnie z note8 i nie ma kłopotu muzyka idzie z tidal, yt, apka samsunga.
A idzie jakoś to sprawdzić czy rzeczywiście moduł jest uszkodzony? Podpięcie komputera czy coś?
A jak Pan się łączy? Po włączeniu bluetooth w telefonie sparowałem go z Mazdą (wpisanie kodu i takie tam). Po tej operacji telefon się automatycznie łączy, ale jak wspomniałem jest problem z odtwarzaniem muzyki (nie chodzi o pliki MP3 które są w pamięci urządzenia tylko np z aplikacji TIDAL, YOUTUBE, SPOTIFY itd). Czy robił Pan jakieś dodatkowe ustawienia w samochodzie? Coś może trzeba jeszcze skonfigurować? Opcja w telefonie "widoczny dla urządzeń w pobliżu" włączona
A jak Pan się łączy? Po włączeniu bluetooth w telefonie sparowałem go z Mazdą (wpisanie kodu i takie tam). Po tej operacji telefon się automatycznie łączy, ale jak wspomniałem jest problem z odtwarzaniem muzyki (nie chodzi o pliki MP3 które są w pamięci urządzenia tylko np z aplikacji TIDAL, YOUTUBE, SPOTIFY itd). Czy robił Pan jakieś dodatkowe ustawienia w samochodzie? Coś może trzeba jeszcze skonfigurować? Opcja w telefonie "widoczny dla urządzeń w pobliżu" włączona
Po prostu parowanie z samochodem i tyle. Po połączeniu się wszystko śmiga. Moim zdaniem masz uszkodzony moduł. Jeżeli reset nie pomógł to wymienić na inny i tyle. Na allegro jest tego masa po 40-50 zł więc wymień.
Sprawdź jeszcze ustawienia bluetooth w telefonie czy masz włączone multimedia audio.
Sprawdź jeszcze ustawienia bluetooth w telefonie czy masz włączone multimedia audio.
Ja bym jeszcze sprawdził na innym telefonie, jeśli jest taka możliwość.
Wczoraj miałem dziwny przypadek , całkowitego braku połączenia z Samochodem...wina była po stronie telefonu chociaż z innymi odbiornikami bluetooch się łączył.
i to mnie w błąd wprowadziło , miałem już do ASO jechać
, a wystarczyło tel. do ustawień fabrycznych przywrócić 
Wczoraj miałem dziwny przypadek , całkowitego braku połączenia z Samochodem...wina była po stronie telefonu chociaż z innymi odbiornikami bluetooch się łączył.
Wczoraj wykonałem reset modułu zgodnie z instrukcją, ale nic nie pomogło – nadal są te same objawy. Dodatkowo udało mi się uchwycić komunikat, który się wyświetla. Może to jest problem, który da się jakoś rozwiązać?
Nawet po długiej jeździe masz ten komunikat? To jest informacja, że trwa pobieranie danych z telefonu (kontakty). U mnie trwa to jakieś 3-4 minuty, po tym czasie mogę korzystać z BT bez problemu.
Strona 1 z 1