Mam, tak mi się wydaje problem z czujnikiem martwego pola RVM. Z lewej strony dział OK, ale z prawej raz dział, a raz nie. Pojechałem z tym do serwisu i powiedzieli, że był błąd. Skasowali go i kazali testować. Poinformowali mnie, że jeżeli czujnik nadal będzie szwankował to konieczna będzie kalibracja. Dzisiaj zgłosiłem, że jego praca nadal jest nieprawidłowa, teraz czekam na informację kiedy mogę przyjechać.
Czy ktoś z was miał taki przypadek ?
Nieprawidłowe działanie czujnika martwego pola RVM
Strona 1 z 1
Przykro mi bardzo, odeszliśmy od tego typu wątków o wszystkim. Zasada jest jedna – jeden wątek = jeden problem.
Wątku nie usuwam, ale zmieniam jego tytuł i proszę trzymać się tematyki.
Wątku nie usuwam, ale zmieniam jego tytuł i proszę trzymać się tematyki.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
No i tak testuje i testuję ten system i sam już chyba nie wiem. Zaczynam wątpić czy maiłem rację. Dojeżdżający samochód do mnie z prawej strony i zaczyna świecić RVM, jeżeli jednak to ja go wyprzedzam po lewej i zjeżdżam na prawo to nic nie pokazuje. Czy macie tak samo ?
Czujnik mierzy prędkości Twojego samochodu i wyprzedzanego (lub samochodu który Cię wyprzedza). Jeżeli Twoja prędkość jest niższa (nie wiem o ile) od samochodu z lewej lub prawej strony to czujnik świeci; jeżeli Twoja prędkość jest wyższa czujnik nie świeci.
Z praktyki wiem że częściej świeci czujnik z lewej strony (gdy ktoś Cię wyprzedza) niż z prawej (bo jak kogoś wyprzedzasz to masz większą prędkość od niego).
Podejrzewam że czujniki masz dobre. Aby sprawdzić czujnik z prawej strony trzeba wyjechać (najlepiej w obszarze zabudowanym) na drogę z dwoma pasami ruchu w jednym kierunku i jechać lewym pasem i zobaczysz czy działa jak będą Cię wyprzedzać samochody z prawej strony.
Z praktyki wiem że częściej świeci czujnik z lewej strony (gdy ktoś Cię wyprzedza) niż z prawej (bo jak kogoś wyprzedzasz to masz większą prędkość od niego).
Podejrzewam że czujniki masz dobre. Aby sprawdzić czujnik z prawej strony trzeba wyjechać (najlepiej w obszarze zabudowanym) na drogę z dwoma pasami ruchu w jednym kierunku i jechać lewym pasem i zobaczysz czy działa jak będą Cię wyprzedzać samochody z prawej strony.
dokładnie tak zrobiłem. Teraz zaczynam wątpić czy miałem rację. Chyba wszystko jest OK. Dlaczego jednak powiedzieli w serwisie, że był tam jakiś błąd. No nic 8-go jadę jeszcze raz zna sprawdzenie komputerem i zobaczymy.
Strona 1 z 1