Aktualizacja map nawigacji
Fakt, też to zauważyłem.
Ogólnie, mogłoby być bardziej wszystko aktualne. To przeszkadza, zwłaszcza jak robią w Europie nowe autostrady a tam droga w polu bądź najgorzej jak przeciwległa, TomTom jednak to był dobry kierunek.
Ogólnie, mogłoby być bardziej wszystko aktualne. To przeszkadza, zwłaszcza jak robią w Europie nowe autostrady a tam droga w polu bądź najgorzej jak przeciwległa, TomTom jednak to był dobry kierunek.
Moim zdaniem robić (ja zrobię). Może poprawia błąd o którym pisałem kilka postów wyżej ;–)
Pabloss napisał(a):Tak dla informacji ostatnia aktualizacja (moim zdaniem niezbyt dogłębna) przyniosła jeszcze jeden problem który zauważyłem teraz na wyjeździe wakacyjnym, otóż nie zawsze znika informacja o kierunku jazdy będąc już np. na rondzie co zasłania mapę i zjazd w który chcemy skręcić. To trochę utrudnia szczególnie jak jesteś w kompletnie nieznanym miejscu i zdajesz się całkowicie na prowadzenie wg. GPS'u.
Dziękuję za informację odnośnie map. Zaktualizowałem ale powiem szczerze, że nie było łatwo. Jeszcze nigdy przy aktualizacji nie występował mi błąd, a tutaj kilka razy. W sumie do końca nie byłem pewien czy mapy zaktualizowały się czy nie. Nie wiem o co chodziło ale podejrzewam kłopoty z połączenim. Za to pierwszy raz dostałem informację o aktualizacji na e-maila.
Witam, jestem właścicielem mazdy3 sprowadzonej z USA. Chciałbym zaktualizować mapy, ale na karcie brak możliwości dodania/zakupu Europy. Jest możliwość samemu usunięcia map Ameryki i dodania Europy? Czy trzeba udać się do salonu? Po uruchomieniu Mazda toolbox mogę tylko aktualizować mapę Ameryki. Dzięki z góry za pomoc.
- Od: 23 gru 2017, 09:37
- Auto: Mazda3_17_2,5_USA
Witam, wydaje mi się że powinna być tak możliwość czyli ściągnięcia ostatniej wersji mapy jaka ci przysługiwała w okresie bezpłatnym (ważność licencji), ale na twoim miejscu zadzwonił bym do serwisu i upewnił się. Lepiej zapytać niż potem żałować.
Cześć. Czy ktoś z Was miał taki problem, że w chwili komunikatu nawigacji i włączonego radia/muzyki wycisza muzykę, ale nie słychać głosu komunikatu. Próbowałem mieszać w ustawieniach nawigacji, ale nic nie dało. Słyszałem, że można zresetować audio wyciągając na 5 minut bezpieczniki od audio1 i audio2... ktoś... coś?
- Od: 4 lip 2017, 15:39
- Auto: Mazda CX-5 2.0 AWD Skypassion 2002r
Może masz wyciszone komunikaty ? Spróbuj w chwili gdy powinien być komunikat zrobić po prostu głośniej , niestety twój profil nic nie mówi jaki masz samochód więc nie wiem jaką masz nawigację.
A przepraszam, już umieściłem informacje. Tak spróbuję zrobić, trochę się jeszcze gubię, może faktycznie zostało to przestawione przez przypadek.
Tak to faktycznie, był ten prozaiczny problem. Pokrętło poskutkowało
. Dzięki za wskazówkę.

Czy do nawigacji Tomtom NB-1 można importować własne routy z rozszerzeniem .gpx ?
andyg napisał(a):kolejna aktualizacja i zamiast danych przybywać,ubywa ?!?!? brak informacji głosem o fotoradarze odcinkowym po ostatniej aktualizacji
Co prawda mam okazję przejeżdżać tylko przez taki jeden odcinek, na trasie z Siedlec do Warszawy ale u mnie normalnie pani z nawigacji o nim wspomina.
- Od: 16 sty 2018, 19:55
- Auto: CX-5 2,5/2017