Głośna praca przy regulacji fotela.
Strona 1 z 1
Author53 napisał(a):kreska_ napisał(a):Miałem to samo, do wymiany "linka" w fotelu.
Że co?????
że linka znajdująca się pod fotelem prowadząca od silniczka do prowadnicy/mechanizmu.
nie wiem aby była na to inna nazwa, w aso również taką się posługiwali, FV podobnie.
przykład:

- Od: 4 sie 2020, 14:04
- Auto: mazda cx-5
skyactiv-D 2.2 175 km
2015 r.
Witam
Czy udało się komuś wyjaśnić przyczynę tych pisków podczas przesuwu fotela Mazda CX-5, nasmarowanie całkowite nic nie dało, podmiana silniczka również pozostały płozy ale ten mechanizm jest chyba zabudowany na stałe. Może zna ktoś na Śląsku magika tapicera który naprawia stelaże w tym te ślizgi.
Pzdr
Czy udało się komuś wyjaśnić przyczynę tych pisków podczas przesuwu fotela Mazda CX-5, nasmarowanie całkowite nic nie dało, podmiana silniczka również pozostały płozy ale ten mechanizm jest chyba zabudowany na stałe. Może zna ktoś na Śląsku magika tapicera który naprawia stelaże w tym te ślizgi.
Pzdr
Cześć
Mam identyczny problem. Fotel kierowcy mocno "bzyczy" przy przesuwaniu przód / tył. Sprawdzona linka i silniczek. Są OK.
Prawdopodobnie uszkodzona jest przekładnia w którą wchodzi linka z prawej strony (przeciwnej niż jest silniczek). Czy komuś udało się rozwiązać / naprawić ten problem.
W ASO zaproponowali wymianę stelaża za drobne 7900 + robocizna.
pozdrawiam
Mam identyczny problem. Fotel kierowcy mocno "bzyczy" przy przesuwaniu przód / tył. Sprawdzona linka i silniczek. Są OK.
Prawdopodobnie uszkodzona jest przekładnia w którą wchodzi linka z prawej strony (przeciwnej niż jest silniczek). Czy komuś udało się rozwiązać / naprawić ten problem.
W ASO zaproponowali wymianę stelaża za drobne 7900 + robocizna.
pozdrawiam
- Od: 19 paź 2022, 20:50
- Auto: Mazda CX-5 2.0 AWD 165km 2016
Wymiana linki na nową załatwia temat, do wymiany nie potrzeba żadnych narzędzi. Jak ktoś nie jest pewny to starą najpierw może wyjąć i sprawdzić czy się nie przyciera, może ponowne nasmarowanie pomoże
Strona 1 z 1