Witam,
czy ktoś z Was próbował, ew. czy na codzień jeździ z konfiguracją 2 foteliki isofix z tyłu + dorosła osoba pomiędzy nimi (szczupła)? Mam mazdę 3, ale rodzina się powiększa i wiadomo, że musimy kupić coś większego, naturalnie pomyślałem o M6 lub CX-5, ale na papierze to zbyt szerokie z tyłu niestety nie są, dlatego pytam o praktyczną wiedzę. Czy ktoś taki scenariusz przerabia i czy CX-5 się do tego nadaje? Z góry dzięki za pomoc.
2 foteliki i dorosła osoba z tyłu
Strona 1 z 1
Przy firmowych porządnych fotelikach chyba w mało który aucie na środku ktoś da radę siedzieć. W m6gh mam 2recaaro Monza Nova 18-36 i raz wiozlem córkę koleżanki, chudzina a nie dała rady siedzieć oparta.
Na forum nemi wstawiał kiedyś zdjęcia z mazda M5 poszukaj, ale też nie było szalu.
Na forum nemi wstawiał kiedyś zdjęcia z mazda M5 poszukaj, ale też nie było szalu.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Cześć,
Niestety moim zdaniem za mało miejsca. 2 foteliki zostawiają przestrzeń – ale nie taką, która pozwoli dorosłej osobie podróżować (sprawdzałem). Pewnie na upartego jakaś chudzinka by się wcisnęła – ale to nie jest dobry pomysł i odradzałbym jazdę w ten sposób.
Generalnie kanapa w CX-5 nie jest za szeroka – natomiast tak jak napisał Beny – 2 dobre foteliki z tyłu + dorosły to dla wielu aut mission impossible.
Niestety moim zdaniem za mało miejsca. 2 foteliki zostawiają przestrzeń – ale nie taką, która pozwoli dorosłej osobie podróżować (sprawdzałem). Pewnie na upartego jakaś chudzinka by się wcisnęła – ale to nie jest dobry pomysł i odradzałbym jazdę w ten sposób.
Generalnie kanapa w CX-5 nie jest za szeroka – natomiast tak jak napisał Beny – 2 dobre foteliki z tyłu + dorosły to dla wielu aut mission impossible.
- Od: 3 lut 2019, 18:44
- Auto: Mazda CX-5 2017 2.0 Benzyna 160KM A/T AWD SkyPASSION
Dziękuję za odpowiedzi, wiem, że jest to trudne do wykonania, z drugiej strony nie widzi mi się przesiadka w Tourana lub 5008 (samochody z 3 niezależnymi siedzeniami w drugim rzędzie) i dlatego szukałem czegoś co mi bardziej odpowiada, ale na siłę też nic się nie da. Nic, poszukam dalej, jeszcze raz dzięki za pomoc 
- Od: 6 lip 2020, 10:46
- Auto: Mazda 3 BM 2.0 120km Enso
Strona 1 z 1