Hej
Jestem posiadaczka mazdy cx5 i nie mogę jej jeszcze Rozszyfrowac. A mianowicie zastanawia mnie czemu przejeżdżając w określonych miejscach auto mi. Pika.
Co to może buc za funkcja
Pikanie w określonych miejscach, codziennie w tych samych – Informacja o fotoradarach
Strona 1 z 1
Nie no bez przesady, taka głupia to nie jestem..
Pika w niektórych miejscach na drodze. Codziennie wożę dziecko do żłobka i po 7km prZed rondem pika kilka sygnałów i koniec, jadę do teściów i około 15 km prosta droga i pikanie i jadę dalej.. pika s tym samym miejscu za każdym razem jak przejeżdżam. Ktoś mi kazał zwrócić uwagę czy nie pika na jakieś bramki czy znaki magnetyczne ale nie zauważyłam tam nic nadzwyczajnego
Pika w niektórych miejscach na drodze. Codziennie wożę dziecko do żłobka i po 7km prZed rondem pika kilka sygnałów i koniec, jadę do teściów i około 15 km prosta droga i pikanie i jadę dalej.. pika s tym samym miejscu za każdym razem jak przejeżdżam. Ktoś mi kazał zwrócić uwagę czy nie pika na jakieś bramki czy znaki magnetyczne ale nie zauważyłam tam nic nadzwyczajnego
- Od: 2 sie 2018, 23:38
- Auto: Mazda cx5 2.2 Diesel 2013
może masz to dodatkowe zabezpieczenie i ma jest "jakiś pikacz". A co ,to za pikanie, może od czujnika niezapiętych pasów. Może coś nie styka do końca a w tym miejscu jest wybój/dziura na drodze. Spróbuj to zlokalizować. Jeżeli na drodze w miejscu gdzie ci to pika jest bezpiecznie to zwolnij i może jak zapika do zatrzymaj i cofnij samochodem JEŻELI TO JEST BEZPIECZNE i zobacz czy znowu zapika.
Strona 1 z 1