Witam wczoraj oglądałem w/w Mazde. Rocznik 2012 przebieg 193tyś. Odbyłem wizyte w ASO Mazdy celem sprawdzenia historii. Auto pochodzi z Niemiec regularnie serwisowane co 20tyś, kolejna wizyta w serwisie wyznaczona na 200tyś ,bezwypadkowa (sprawdzona miernikiem lakieru) w kraju od czerwca 2019r. Sprawdzona na stacji diagnostycznej, wszystko ok.
Na jutro umowiony jestem na podpięcie pod komputer i teraz takie pytania:
1. Czy obawiać się problemów ze słynnym już chyba wałkiem rozrzadu?
2. Czy jest możliwość sprawdzenia czy ten wałek był wymieniony?
Wieczorem po pracy dołączę zdjecia z wydrukiem historii i przegladu technicznego.
Przed zakupem Mazdy CX-5 2.2D
Strona 1 z 1
W historii nie ma nic na temat wałka rozrządu. Może to ta szczęśliwsza wersja z poczatku produkcji tego modelu Gdzieś wyczytalem l,że problem głównie dotyczył produkcji z końca 12r i calego 13r, ale pewności nie mam.
Ten egzemplarz ma nr vin 123*** wiec jakby z początku produkcji... może się mylę.
Ten egzemplarz ma nr vin 123*** wiec jakby z początku produkcji... może się mylę.
- Od: 5 lut 2020, 12:14
- Auto: Mazda CX5 2.2 d 2102r.
Napraw gwarancyjnych nie ma na wydruku (też miałem lusterko wymieniane) , ja o to zapytałem to powiedziano mi że te informację są w wew. systemie salonu i Mazdy pl. cokolwiek to znaczy? (tak było w pierwszym roku)
Pewnie jak nie zapłacisz dod. za usługę to jej nie ma(żadnego kwita) ,jest tylko przywrócenie do stanu poprzedniego
Na drugim przeglądzie miałem wymieniony parownik-akcja serwisowa nie wpisali nic na wydruku . Po roku na 3 przeglądzie chociaż działała klimatyzacja jak poprzednio też wymienili parownik jak im powiedziałem że już był wymieniany to na wydruku tym razem wpisali Nie mówiąc jakie zdziwienie to zrobiło ...
Dodam że po każdej wymianie robiłem sobie zdjęcie dla sprawdzenia czy usługa była wykonana
Dzięki temu (ich bałaganowi) miałem co rok przy okazji czynnik wymieniany
Oczywiście opisałem całą sytuację w wątku cx3 o przeglądach.
Pewnie jak nie zapłacisz dod. za usługę to jej nie ma(żadnego kwita) ,jest tylko przywrócenie do stanu poprzedniego
Na drugim przeglądzie miałem wymieniony parownik-akcja serwisowa nie wpisali nic na wydruku . Po roku na 3 przeglądzie chociaż działała klimatyzacja jak poprzednio też wymienili parownik jak im powiedziałem że już był wymieniany to na wydruku tym razem wpisali Nie mówiąc jakie zdziwienie to zrobiło ...
Dodam że po każdej wymianie robiłem sobie zdjęcie dla sprawdzenia czy usługa była wykonana
Dzięki temu (ich bałaganowi) miałem co rok przy okazji czynnik wymieniany
Oczywiście opisałem całą sytuację w wątku cx3 o przeglądach.
Strona 1 z 1