Dopisano 30 sie 2020, 11:19:
Tak przy okazji – moje doświadczenia ok. 1500km po wymianie tyłu na heble z Mazdy 6 (przód wymieniony już dawno).
* hamowanie –

* bicie –

* hałasy –

www.mazdaspeed.pl
Soku napisał(a):Tarcze po 84 funty za sztukę, a klocki 114 funtów za komplet.
child napisał(a):Jak miałeś i byłeś zadowolony, to się nie ma co zastanawiać.
Ja mam EBC Green Stuff (ale w zaciskach od Mazdy 6) i też jestem zadowolony, ale zależało mi, żeby mieć w miarę miękkie klocki (bo bardziej się przejmuję stanem tarcz niż klocków).
child napisał(a):Ja się poważnie zastanawiam, czy moje brzęczenie to nie wina zacisków/jarzm NTY, bo pozostali mają oryginalne i nie mają takich problemów. Mógłbym kupić same jarzma oryginalne, bo w sumie niewielki koszt i prosta wymiana, tylko coś nie mogę takowych znaleźć
child napisał(a):Po pierwsze – "zamienniki" to właśnie części nieoryginalne, więc jeśli ASO zaproponowało ci oryginalne części, to nie są to zamienniki
child napisał(a):Po drugie – raczej nikt ci tu nie powie, jakie ceny są normalne w Szwajcarii, ogólnie części w ASO są drogie.
Co do polecanych klocków/tarcz – wystarczy przejrzeć parę ostatnich stron wątku.
child napisał(a):"Zestaw akcesoriów do hamulców przednich" – to zapewne zestaw montażowy, czyli blaszki i gumki, które przy okazji wypadałoby wymienić, masz przykład tu:https://allegro.pl/oferta/zestaw-montaz ... 9859004281
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości