Nie wiem od którego roku, ale te auta, które były dodatkowo zabezpieczane przez importerów na rynek polski ( chyba jedyny w Europie

www.mazdaspeed.pl
SCADA napisał(a):Teraz to już trochę jak pudrowanie trupa.Sprzedaj to ścierwo póki jeszcze progi się nie złamały.
![]()
Swoją drogą – nadal twierdzicie, fanatycy, że temat korozji w tej marce już nie istnieje?
kubala147 napisał(a):SCADA napisał(a):Teraz to już trochę jak pudrowanie trupa.Sprzedaj to ścierwo póki jeszcze progi się nie złamały.
![]()
Swoją drogą – nadal twierdzicie, fanatycy, że temat korozji w tej marce już nie istnieje?
A no twierdzę, że nie istnieje bo tak wyglądała moja po gwarancji, przed nałożeniem i w trakcie nakładania świeżego zabezpieczenia na podwozie
koolczas napisał(a):Polecam pod uszczelkę tylnej klapy jeszcze zerknąć... Z mojej strony kończy się cierpliwość trochę do postępowania ASO Bielsko Biała – zgłoszone w lutym podczas przeglądu i od tego czasu z ich strony cisza.
Dzwoniłem po miesiącu od wizyty – otrzymałem odpowiedź że nadal nie ma decyzji z centrali. Również w świetle mojej ostatniej przygody z naprawą tylnego zderzaka gdzie w/w ASO dało całkiem niezły popis swojego profesjonalizmu to w podejściu do klienta bardzo Mazda straciła w moich oczach... Do serwisu na przegląd zapraszają telefonicznie, mailowo, ale chcąc od nich coś wymagać nagle kontakt się urywa...
koolczas napisał(a):. Mazda partycypuje w kosztach naprawy tylko w 70%! Pozostałe 30% muszę pokryć z własnej kieszeni (ok.600PLN).
Zastanawiam się co z tym tematem teraz robić, bo nie po to jeżdżę na coroczne przeglądy by podtrzymać gwarancję na blachy żeby teraz jeszcze z własnej kieszeni płacić
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości