koolczas napisał(a):Polecam pod uszczelkę tylnej klapy jeszcze zerknąć... Z mojej strony kończy się cierpliwość trochę do postępowania ASO Bielsko Biała – zgłoszone w lutym podczas przeglądu i od tego czasu z ich strony cisza.
Dzwoniłem po miesiącu od wizyty – otrzymałem odpowiedź że nadal nie ma decyzji z centrali. Również w świetle mojej ostatniej przygody z naprawą tylnego zderzaka gdzie w/w ASO dało całkiem niezły popis swojego profesjonalizmu to w podejściu do klienta bardzo Mazda straciła w moich oczach... Do serwisu na przegląd zapraszają telefonicznie, mailowo, ale chcąc od nich coś wymagać nagle kontakt się urywa...
Aktualizacja tematu. Dzisiaj, po 5(!) miesiącach od złożenia reklamacji odnośnie korozji pod uszczelką otrzymałem info od ASO że wydano decyzję pozytywną odnośnie naprawy ognisk rdzy, ALE... Mazda partycypuje w kosztach naprawy tylko w 70%! Pozostałe 30% muszę pokryć z własnej kieszeni (ok.600PLN).
Zastanawiam się co z tym tematem teraz robić, bo nie po to jeżdżę na coroczne przeglądy by podtrzymać gwarancję na blachy żeby teraz jeszcze z własnej kieszeni płacić za niedociągnięcia producenta.
Ktoś walczył w podobnej sprawie? Odwoływać się od tej decyzji czy nic więcej nie ma szans raczej do ugrania?