Tak na poważnie według mnie miedź jest lepsza. Alu nie pożyje kilku lat.
Jak wymieniamy ją za każdym razem przy wymianie oleju to nie powinno mieć znaczenia.
www.mazdaspeed.pl
RobertPi napisał(a):A mnie w ASO zamontowali miedzianą.
Handzol napisał(a):Teraz pojawia się pytanie, przy moim użytkowaniu lepiej co 15 tys zmieniać Shella czy co 20 tys zmieniać Amsoila?
Denaturat napisał(a):Witam!
Posiadam mazdę 3 BN 2.0 120km z 2016r.
Wczoraj pojechałem na pierwszą wymianę oleju w silniku nie w ASO, w polecanym warsztacie w okolicy.
Nie dawałem wytycznych co do tego jaki chce olej itd, powiedziałem tylko najlepszy dla tego silnika wydawało mi się oczywiste że mechanicy powinni wiedzieć/ umieć znaleźć informację jaki olej ma być.
Odebrałem samochód zaglądam pod maskę na kartkę z informacją a tam że wlany został 5w40, a znalazłem że producent rekomenduje 0w20 albo 5w30.
Moje pytanie brzmi : czy może tak zostać do następnej wymiany oleju, czy też powinienem to zrobić od razu, tanie to to nie jest, ale jak trzeba to trzeba. Będę wdzięczny za informację!
Pozdrawiam wszystkich
michal047r napisał(a):Witam, co sie może stać w przyszłości lejąc olej 5w30 ?
skrzat87 napisał(a):Niedawno kupiłem Mazdę 3 2.0 165KM 2014. Poprzedni właściciel serwisował samochód tylko w aso i z tego co znalazłem w fakturach cały czas był lany 5w30, a pierwsza zmiana była dopiero po 18kkm. Samochód ma obecnie przejechane 92k i zastanawiam się co wlać. Dalej 5w30 mazda/total/elf, czy może coś innego? Przeczytałem większość tego wątku, ale jestem teraz chyba głupszy niż byłem.
Niestety większość czasu będę poruszać się po mieście na krótkich dystansach.
Handzol napisał(a):Jestem po "studiach olejowych" z różnych forum Mazdy
Handzol napisał(a):Teraz pojawia się pytanie, przy moim użytkowaniu lepiej co 15 tys zmieniać Shella czy co 20 tys zmieniać Amsoila?
zadra napisał(a):Ja zapytałbym ile km robisz w ciągu roku.
Może wystarczy co roku raz na zimę wymienić.
U Ciebie wychodzi ok 16tys/rok
Robiłbym na zimę raz w roku dobry olej i dobre filtry.
Kritik napisał(a):mysle ze warto juz zostać na 5w30
tylko nie mazda/total/elf![]()
kup shell/valvoline/mobil1/ford formula F
tylko oryginal
1. silnik Mazdy leje paliwo na "zimno" i to paliwo trafia do oleju, i robi z 0w20, 0w16
jednak lepiej wymieniac olej na wiosne, bo za cala zime, niech to nawet bedzie zima z +5, i tak w oleju uzbiera sie troche paliwa, olej bedzie jeszcze bardziej plynny
silnik Mazdy leje paliwo na "zimno" i to paliwo trafia do oleju
michal047r napisał(a):Podkładka miedziana pompowana najlepsza. Co do olejów z molibdenem to czy te oleje nie powinny być lekko szare/grafitowe ? A jak oglądam je na testach to są w normalnym kolorze jak oleje bez tego dodatku.
bezkluczyk napisał(a):Jaki olej lać do skrzyni automatycznej? M3, 2016 rok, USA, hatchback, 2.0 165kM – przebieg 80k km, nie wiem kiedy ostatnio było zmieniane. Może ktoś polecić olej plus filtr?
sh13 napisał(a):Supra Ow20 został zastąpiony olejem supra-x. Czy ktoś wie jakie są parametry supra-x? Można mieszać te oleje?
Po poprzednich 2 wymianach pozostało 1.6l i myślałem kupić 3 ale trudno go już kupić. Sprzedawca twierdzi że to tylko zmiana marketingowa ale nie jestem przekonany.Ma ktoś specyfikację supry-x?
olej naciąga wilgoci, i starzeje się, tym bardziej ze jest otwarty
Kritik napisał(a):olej naciąga wilgoci, i starzeje się, tym bardziej ze jest otwarty
Neonixos666 napisał(a):Kritik napisał(a):olej naciąga wilgoci, i starzeje się, tym bardziej ze jest otwarty
Nie słyszałem żeby ciecz niepolarna była higroskopijna, nawet jeśli się zmieszają to tworzą emulsję a raczej nie widać jej w zamkniętym oleju.
Najgorsze co może się stać dla oleju dzieje się w silniku czyli wysoka temperatura i ciśnienie, wtedy dochodzi do skracania łańcuchów węglowodorowych i utrata pierwotnych właściwości.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości