165 KM – lekkie drgania silnika na wolnych obrotach
1, 2
creet napisał(a):Też tak macie, że jak położycie/ciut mocniej oprzecie rękę na drążku do zmiany biegów, to na niższych obrotach ona drży? Taki sam objaw miałem w autach testowych przed zakupem.
Też to zauważyłem na jeździe testowej (120KM). Miałem wrażenie jakbym czuł chrobot obracających się zębatek
Imbeer napisał(a):1. Trzymanie dłoni na drążku skrzyni biegów (oprócz sytuacji wymagającej zmiany przełożenia) jest BŁĘDEM.
Thanks captain obvious...
Szkoda, że nie dopisałeś że Mazda specjalnie zrobiła drżący drążek, a wg najnowszych doniesień prasowych z Auto Świat, Mazda opatentowała to rozwiązanie jako nowy system bezpieczeństwa...
Thanks captain obvious...
Szkoda, że nie dopisałeś że Mazda specjalnie zrobiła drżący drążek, a wg najnowszych doniesień prasowych z Auto Świat, Mazda opatentowała to rozwiązanie jako nowy system bezpieczeństwa...
Może dlatego, że większe bądź mniejsze odczuwalne drgania drążka skrzyni biegów nie są nadzwyczajnie rzadkim zjawiskiem (tym bardziej w przypadku: "jak położycie/ciut mocniej oprzecie rękę na drążku do zmiany biegów") , zwłaszcza jeśli mamy do czynienia z nowym samochodem? (Chyba że Panowie powyżej mówią o znacznych drganiach, które możemy dostrzec gołym okiem)
I po co te internetowe spinanie pośladków, jeśli ktoś chce kogoś czegoś nauczyć?;)
Imbeer napisał(a):większe bądź mniejsze odczuwalne drgania drążka skrzyni biegów nie są nadzwyczajnie rzadkim zjawiskiem
Skoro nie są nadzwyczajnie rzadkim zjawiskiem, to będę ci wdzięczny za wymienienie trzech znanych ci model aut z benzynowymi silnikami o pojemności >= 2 litrów w których opisane przeze mnie drgania występują.
Też tak mam w M3 z 2017 z 165km.dziwne drgania. Nie zawsze ale są. Mysle że to przez zalaczenie/wyłączenie klimy lub istop.czy tak ma być? Czy można z tym jeździć? No i jeszcze stuk w lewarek przy zmianie biegu na 3.,tak jakby go coś popchnelo.auto ma 20tys km przebiegu.
..przemek24p584 napisał(a):Też tak mam w M3 z 2017 z 165km.dziwne drgania. Nie zawsze ale są. Mysle że to przez zalaczenie/wyłączenie klimy lub istop.czy tak ma być? Czy można z tym jeździć? No i jeszcze stuk w lewarek przy zmianie biegu na 3.,tak jakby go coś popchnelo.auto ma 20tys km przebiegu.
1, 2