U mnie szału nie ma.
Różnice 120KM vs 165KM – oprogramowanie?
U mnie na starej wersji softu fabrycznego mod wypadł lepiej. Ale jak mi wgrali w Mazdzie w 2020 nowy soft 120KM, to już mod nie jest taki szałowy. Ale i tak jest duża różnica. Bardzo niski moment w serii-chyba poniżej danych katalogowych.
Po modzie też jest poniżej – szukałbym przyczyny.
Ja w mojej BM przed modem miałem ok 205Nm już przy 2000rpm a tu ledwo 140Nm.
Może liście w filtrze powietrza
Ja w mojej BM przed modem miałem ok 205Nm już przy 2000rpm a tu ledwo 140Nm.
Może liście w filtrze powietrza
Cześć. Od kilku dni jestem właścicielem M3 BN 2.0 manual i z Vin wychodzi że to wersja 120KM. Z tym że auto kupione od pasjonata bo widać że coś robił przy aucie – taki ala lekki tuning wizualny i auto utrzymane pedantycznie. I tu jest moje pytanie. Po przesiadce z M6 2.0 147 km mam wrażenie że to auto jest dużo żwawsze i sporo lepiej się zbiera wiec nie wiem czy poprzednik nie zmienił już mapy na 160
Wiec pytanie zasadnicze – czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie tego? Mam firmę z hamownią niedaleko ale nie chciał bym wydawać dużej kasy na hamownię
Wiec pytanie zasadnicze – czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie tego? Mam firmę z hamownią niedaleko ale nie chciał bym wydawać dużej kasy na hamownięczy powyżej 4500 rpm auto wyraźnie przyspiesza czy tylko "utrzymuje prędkość"?
Jeszcze nie sprawdzałem auta na takich obrotach.... Sprawdzę przy okazji 
Dopisano 17 lut 2026, 18:20:
Nie wytrzymałem i sprawdziłem. Autko na 2 biegu przy zjeździe z ronda na 2 pasmówkę od 2500 – 6000 bardzo płynnie i szybko się wkręciło więc nie ma efektu odcięcia w okolicach 4500..
Dopisano 17 lut 2026, 18:20:
Nie wytrzymałem i sprawdziłem. Autko na 2 biegu przy zjeździe z ronda na 2 pasmówkę od 2500 – 6000 bardzo płynnie i szybko się wkręciło więc nie ma efektu odcięcia w okolicach 4500..